петък, 28 ноември 2008 г.

Завръщането на чикагската червена мафия

time_obama_roosevelt Излезе "новият" план на Хюсеин Обама за спасяването на САЩ от икономическата криза. Месията обещава да създаде 2,5 милиона работни места. Как? Много просто - по старата социалистическа рецепта. Ще обложи всички с по-високи данъци, а ще даде пари само на някои. Кои ще бъдат тези "някои"? Както винаги приближени на Обама фирми спонсорирали кампанията му. Икономическият му екип е изцяло изграден от бившите клинтънови юнаци, които са отговорни за настоящата криза. Корените на кризата са в 1999 и 2000 година когато демократите с неразумната си политика надуха дотком балона. Спукването му принуди администрацията на Буш да намалява лихвите, което от своя страна прекалено улесни достъпа до кредитиране и стана причина за кризата в недвижимостта, предизвикала сегашната финансова криза.

четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Украйна се подготвя за евентуално руско нападение

Министърът на отбраната на Украйна заяви, че армията предислоцира войските по югоизточната си граница откъдето се очакват заплахите за сигурността на страната. Т.е. НАТО и Западът вече не са заплаха за Украйна, а заплаха е Русия, която след нападението и опитът за окупация на Грузия се е превърнала и в реален проблем за сигурноста на Киев. В същото време Президентът В. Ющенко подписа указ, който на практика позволява без особени формалности придвижването на войски на НАТО на украинска територия.

Ислямските терористите държат над 100 заложници в Мумбай! 101 убити, 287 ранени

00kdeszy

Трагедията в Мумбай продължава. Терористите имат заложници западно европейци, американци и израелски граждани. Нищо не спира ислямския тероризъм. Дори болниците не са застраховани. Терористите са атакували болницата Cama Hospital и са убили двама от персонала и 11 полицай от охраната. Убит е шефът на антитерористичното подразделение на индийската полиция.

Атентатите са организирани от ислямската секта "Легион на правоверните" базирана в Пакистан. Терористите са били въоръжени с руски АК-47 и гранати. Качени на коли, някои от които полицейски, те са карали по най-оживените улици на града и са стреляли безразборно по хората. Една от полицейските коли марка "Шкода" е все още в ръцете им.

В атаките по предварителни данни са взели участие над 50 терориста и шест или седем жени.

Френският легион близо до Кандахар, Афганистан

Нощен бой

untitled

Французите в българския лагер близо до Кандахар

te

сряда, 26 ноември 2008 г.

Колко дълго можем да отлагаме реколонизацията на Сомалия?

 

scramble12 „… в наши ди няма нито една колониална сила, която е готова да се заеме с тази задача, въпреки че необходимостта от колонизация никога не е били толкова остра, дори и през XIX век”

Роберт Купър

94 пиратски атаки, от които 38 успешни; 16 кораба и над 250 члена на екипажи все още заложници; един супер танкер с големина на американски самолетоносач; украинско карго с 33 руски танка, ракети и муниции – това е само част от равносметката на пиратските действия по сомалийските брегове. Но това не е всичко. Дори не е най-важното. Далеч по-важно от отвлечените кораби и екипажи е появяването и налагането на нова тенденция – несигурност на морските пътища. Тази нова тенденция ще резонира в цялостната икономическа обстановка в света. Най-малкото цените на превозите ще нарастват, а застраховките ще се увеличат отчитайки новите обстоятелства.

Краят на исляма: Майкъл Джексън става мюсюлманин :-)

 

jackson-bahrain_1115148c

Миналата година, братът на избелената рок-звезда, Jermaine Friday(конвертирал се през 1989 година) каза, че Майкъл ще приеме исляма в най-скоро време.

"Когато се завърнах от Мека аз му донесъх много книги и той ме пита за много неща във връзка с религията. Аз муказах, че тя е миролюбива и прекрасна."

smile_speedy

понеделник, 24 ноември 2008 г.

Путин и психологията на двойкаря

28 PM Путин излезе изключително глупав човек и некадърен управник. Двойкар в политиката и икономиката. Двойкарите разчитат че:

1. Няма да ги изправят пред черната дъска

2. Ще им подскажат съучениците

3. Ще им дадат да препише

4. Ако им пишат двойка ще подправят дневника

До избирането на Обама, Путин се надяваше, че цената на нефта ще започне отново да расте. Сега се надява, че самия Обама нещо ще направи и всичко отново ще тръгне добре.

неделя, 23 ноември 2008 г.

Ал Кайда: "Обама, услужливият негър"

Излиза, че от Ал Кайда са доста по-голями расисти от Берлускони. Интересно защо стриим медиите са пропуснали това? Особенно на фона на истеричната им реакция на думите на италианския министър-председател.