петък, 18 февруари 2011 г.

Сърбия–на гол задник чифте пищови. Не разбраха ли какво става когато се караш с по-силните?

008332113Международната тежест на България и Сърбия е несравнима. България е членка на НАТО и ЕС, а Сърбия продължава да е в международна изолация. Влизането и в европейските структури зависи до много голяма степен и от нас. Нека сърбите видят какво и се случва на ФИРОМ заради безкрайните скандали с Гърция за името. Западните ни съседи най-после трябва да разберат, че безвъзвратно изгубиха всички войни през деветдесетте години и сега трябват да преглътнат последствията.  Не го ли направят ще трябва да изсърбат и българската люта попара когато дойде време за гласуване.

sqrbia-zabrana

четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Армагедон: Руските варвари в Грузия 2008

Снимки от руските бомбардировки на грузинския град Гори … разрушени жилищни квартали, убити цивилни, мъртви жени. Руската авиация отмъщава на грузинското цивилно население, така както отмъщаваше на немците в Източна Прусия през 1944-1945. Варварите се завръщат.


Варварите в Източна Прусия. “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″
8 май – Ден на Армагедон. Червените варвари








Българската армия в Македония 1941-1942 година е строга, но справедлива

38068146099608737260100

- Г-н Марински, извършвала ли е нашата армия реално насилие срещу сърбите и гърците,когато България си върна Македония през 1941-42 г? 

- Въпроса ти момко е интересен. Отделни случей имаше. Помня,че по пътя към на Скопие когато влязохме във Вардарска Македония април 1941 се натъкнахме на една и съща картина. Имаше масова саморазправа на местното население със сърби. Същото положение беше и в Беломорието. Имаше масови безредици. Помня,че преди Скопие на около 2-3 километра преди града ще е било се беше събрала голяма тълпа хора. Спряхме да видим какво става. Там един много голям македонец пребиваше едни двама души ама бие на убиване. И аз им викам какво става тук? И този ама голям човек над 2 метра беше и после разбрах,че бил 160 килограма.Този същия се казваше Гоце Петров.Той като ме видя и се засили към мен и аз помислих,че ще ме нападне и посегнах към валтера, а той ме запрегръща и вика ,,Остави брате,ке се оправиме''. И пак се засили към онези двама души и бие и вика ,,Пичка ти матерна изгори ми златна кукя''.После разбрах,че това са били сръбски полицаи тези двамата. Отървахме ги с голям зор. После ги съдихме. Единия се оказа,че имал 40 убийства. Дадохме му смъртна присъда,а другия получи доживотен затвор. После какво е станало с него незная.Така,че в цялата област беше така. Имаше много такива случки. След войната тези убийства ни ги преписаха на нас. Ние постоянно бяхме в акций за сръбки партизани особенно 1943-1944. Аз лично съм участвал в 237 акции срещу сръбски партизани от април 1941 до септември 1944. Имам 2 кръста за храброст. Също както баща ми и дядо ми преди мен.

Иван Марински, български ветеран и герой от Втората Световна Война, носител на 2 кръста за храброст

сряда, 16 февруари 2011 г.

Здрав шамар за Синята коалиция, БСП и НДСВ от ЕК: Няма злоупотреба със СРС-та в България

gifle1За Европейската комисия българското законодателство в частта си за използване на специалните средства за разузнаване отговаря на европейското.

Това стана ясно от проведения тази вечер в Европарламента дебат за използване на СРС-та в България.

Според становището на комисията законът за СРС предписва механизмите за законно разрешаване и достъп до лични данни, като се осигурява зачитане на основните права. Комисията разбира, че компетентните органи на България са проверили законосъобразността на СРС-тата и изтеклата в пресата информация не може да се разглежда като злоупотреба.
Според ЕК СРС може да бъде законен инструмент, използван в борбата с престъпността. Според нея подслушване може да бъде поискано само от прокуратурата или от ДАНС, когато има основателни съмнения за престъпления и това разрешение се дава от съдия. СРС-та могат да се използват в борбата с престъпността или с цел гарантиране на сигурността на държавата.

В България има гаранции за неприкосновеността на личния живот на гражданите и комисията не вижда нарушаване на закона. Нападките срещу СРС-тата се явяват посегателство върху усилията на страната да се бори с корупцията и организираната престъпност. Изводът е че има политически мотиви за дебата.

вторник, 15 февруари 2011 г.

Новите български граници–модерна техника, бързи кораби, компетентни служители

Правим го първо заради самите нас, заради сигурността на България и едва след това заради Шенген и ЕС. Шенген е следствие, а не причина.

Новата интегрирана ситема действа в реално време и свързва военноморските, военновъздушните сили и гранична полиция.

Да ни е честита новата техника. Да са живи и здрави хората, които работят с нея.

Новите български граници

OBZOR-6

597488186_nqrAi-L

mg2

P1140773-2

0_502d7_36776f57_XL

понеделник, 14 февруари 2011 г.

В Конго Бразавил съжителстват успешно глад и мода

untidtled

В  Конго Бразавил, съществува “Общество на елегантните хора". Мъжете се обличат в пъстри дрехи, които за тях са култови – именно така изглеждали според тях европейските колонизатори през 50-те и 60-те години, преди да напуснат Конго. Много от хората в Бразавил гладуват,  влезли са в в дългове за да си позволят да имат тази екипировка.

Африкански дендита следват един и същ стил вече 50 години и техен идол е Андре Бернар Матсюа – първият жител на Конго пътувал до Париж през 1922 г. и се върнал от там облечен в елегантен френски костюм. Портретите на Матсюа красят жилищата на много африканци.

untitled

неделя, 13 февруари 2011 г.

Спад на одобрение към Синята коалиция. Задкулисният съюзът на сини и социалисти в Парламента свива подкрепата за т.н. “автентични десни”

И без това ниската подкрепа към Синята коалиция спада с още един процент. Тя преминава от 3,2% одобрение на 2,3% или само за един месец губи 28% от хората, които са доволни от политиката и. Лидерите на сините трябва да си зададат въпроса дали този отлив на симпатизанти не е резултат от неформалния им съюз с БСП в Парламента. Практиката от последните месеци, Иван Костов и Гоце да говорят едни и същи неща, а Мартин Димитров и Сергей Станишев да си приличат като еднояйчни близнаци, започва да дава плодовете си.

В същото време, въпреки че има спад в подкрепата към ГЕРБ, при евентуални избори сега Борисов печели самостоятелно мнозинство в Парламента. 53% от анкетираните считат, че правителството на ГЕРБ няма алтернатива.

Традиционно ДПС и "Атака" запазват електората си и са с доверие съответно 6.1% и 2.8%. При "Синята коалиция" е измерен спад  с около 1 пункт и доверието към тях е 2.3%.

Руснаците са все по-уверени, че Слънцето е спътник на Земята

242Една трета от руснаците (32 процента) смятат, че слънцето е спътник на Земята. В сравнение с 2007 г. броят на руснаците, които смятат, че слънцето се върти около нашата планета се е увеличил - за последен път подобен отговор е даден от 28 на сто от анкетираните. За сметка на това - само 8% смятат, че център на планетата не е гореща.

11 на сто от гражданите на Руската федерация смятат, че радиоактивното мляко е безопасно след варенето, а 55% смятат, че цялата радиоактивност на Земята е създадена от хората. На въпрос дали е вярно, че на кислородът на Земята идва от растенията, с да са отговорили 78% от анкетираните. През 2007 г. положителен отговор на този въпрос дават 83 на сто от гражданите.

Дори и България си има море. Ой, Сърбийо, какво дочака!

npkgfo

Дори и България си има море. Ой, Сърбийо, какво дочака, извиква герой от сръбски много гледан телевизионен сериал.

Сърбите никога не сме имали сериозен излаз на море, дори в Средновековието, дори по времето, когато силата на Сърбия е в зенита си по времето на митичния цар Душан. На ако знаехме повече за това, щяхме повече да уважаваме България, пише Радослав Петкович в сръбския вестник „Блиц“.

Не знаем нищо за българската история, но идеята ни е, че те са глупави и примитивни, диваци. Както и те за нас, да не се лъжем, пише по-нататък в материала.

Да кажеш на някой сърбин, че през по-голямата част от Средновековието българската държава е играла на Балканите по-значима роля от Сърбия, е равно на национално предателство, но е (не)приятен факт.