събота, 23 март 2013 г.

Не гасете светлината! Бъдете хора, а не неандерталци! Празнувайте часа на човешките достижения и не забравяйте днес точно в 20,30 ч. да запалите всички лампи в къщи

bal

Днес гражданите на Света са поканени да загасят лампите и да спрат светлината между 20 и 30 h и 21 и 30 h. Ние заедно с CEI ви предлагаме друго – празнувайте Human Achievement Hour!

Тази вечер, аз реших да украся къщата си с всички светлини, които имам. Да пусна уредбата на пълна мощност с диска “Коса” и да въртя между 20 и 30h и 21 и 30h само песента за светлината.

Обадих се на приятели, говорих по телефона, изпращах SMS, пуснах телевизора, и сърфирах в Интернет, гледах звездите през телескопа … не спестявах електроенергия:

… ЗАЩОТО съм Европеец и съм горд да бъда

ЗАЩОТО вярвам, че развитието на технологията е шансa на човечеството

… ЗАЩОТО не искам да се връщам в средните векове и да паля свещи за да чета

… ЗАЩОТО съм свободен човек

… ЗАЩОТО така заявявам на целия Свят, че съм щастлив да бъда част от бъдещето и нямам намерение да живея в пещерите на тъмно

ЗАЩОТО ОБИЧАМ СВЕТЛИНАТА !

Земеделските субсидии в Европа са въведени за първи път в Германия през 1938 от националсоциалистите. Европейският съюз копира Третия Райх

orderlessЗа да стимулира доходите на фермерите, през 1938 година, национал-социалистическата партия в Германия прави революционна стъпка – въвежда земеделските субсидии за млекопроизводителите.

Валтер Даре се обръща към Селския конгрес през есента на 1938 г. и направо заявява, че проблемът със селскостопанския труд би могъл да се реши само „ако NSDAP(84)... приеме неизменимото решение да го преодолее, каквито и да са обстоятелствата" (реч на на Даре на Шестия селски конгрес в Гослар, 27 ноември 1938 г., Darre 1942: 115 и 119), това не е израз на икономическо невежество. Това е точна формулировка за основния определящ фактор за разпределяне на ресурсите в националсоциалистическа Германия. В крайна сметка призивът на Даре си остава напразен.

Нацисткото ръководство се вълнува от съвсем различни неща. Колкото и да изглежда сериозна ситуацията в селското стопанство, не проблемът за цените на млечните произведения и за доячките е това, което действително безпокои партията през лятото на 1938 г. След месеци ожесточени спорове проблемът за млекопроизводството получава политическо уреждане чрез повишение с 2 пфенига на цената на изкупуване на млякото от фермите. Тъй като Рудолф Хес е дал да се разбере, че подобна промяна не може да бъде платена от потребителите, в крайна сметка повишението е платено от мандрите чрез свиване на техните печалби. Това не може да обуздае търсенето на мляко, нито е достатъчно, за да компенсира ниските доходите на германското млекодайно животновъдство. Мярката изпраща политически сигнал, че режимът не е забравил интересите на селските си избиратели (пак там, 258).

петък, 22 март 2013 г.

Посланикът на Израел Шаул Камиса Раз за Цветан Цветанов: “Голям човек и професионалист.”

photo_verybig_18216

,,Във ваше лице аз видях един голям човек и професионалист, който реално допринесе за развитието на сътрудничеството между нашите два народа‘‘. Това се казва в писмо, изпратено от посланика на Израел Шаул Камиса Раз до Цветан Цветанов. Посланикът благодари на Цветанов за подкрепата, за съвместната работа и за възможността заедно, в качеството му на министър на вътрешните работи, да надградят и още повече да задълбочат връзките, които съществуват между двете държави. ,,Нашето отлично сътрудничество няма да спре дотук‘‘

Проф. Михаил Константинов за откачените самозапалвания, които тероризират България": “Те не са нормални!”

cketОще малко запалилият се самоубиец от Варна ще го изкарат новия Левски. Хайде да слезем на земята: най-честа причина за самоубийство са психични заболявания, наркотиците и алкохола

 

„Засега хората се палят на площадите. За да спрем тази зловеща верига, има няколко начина. Един от тях е пълно мълчание.

Когато откриват виенското метро през 70-те години на миналия век, почва всяка седмица един да се хвърля под метрото – не е ясно защо. Вестниците пишат, разговарят с жена му, с родителите му, с децата му, на другата седмица още един. Слагат мрежи, слагат пазачи – хвърлят се, след което правителството и медиите взимат съвместно решение – никаква информация. Хвърлил се – хвърлил се, забравете за това. След месец самоубийствата прекратяват.

вторник, 19 март 2013 г.

Бенито Мусолини, спасителят на италианските евреи. Фашистите в Италия и граф Чано успяват да запазят живота на част от хърватските и гръцките евреи

bmНа 19 март 1943 г. италианският диктатор Бенито Мусолини окончателно се отказва от ангажимента си към Хитлер да предаде италианските евреи. Тяхното спасяване става възможно благодарение на активните действия на новия външен министър Джузепе Бастиани, който уговаря Дучето да му възложи преговорите с немците.Още на следващия ден Бастиани се среща с германския представител Макензен и го уведомява, че италианската армия ще интернира френските евреи в концлагер. Всъщност това е селище с напълно приемливи условия за живот. Охраната се отнася с лагерниците коректно, в лагера действат социални служби и дори синагога.

С малки изключения Италия запазва почти всичките евреи не само на своя територия, но дори и в окупираните. Това често става не в резултат на политиката на властите, а по-скоро със саботиране на правителствената политика.
Участието на италианци, включително на чиновници, на военни и на полицаи от фашисткия режим в спасяването на евреите е уникално за съюзник на хитлерова Германия и по нищо не отстъпва на България.
Мнозина италианци са признати за праведници на света заради участие в спасяването на евреите. Сред тях е загиналият в концлагера Дахау полицейски офицер Джовани Палатучи, консулът в Салоники Гуерфо Дзамбони и много други. Почти 5 хиляди евреи е спасил представящия се за испански консул в Будапеща Джорджио Перласка. Към 1 януари 2011 г., според данни на мемориала Яд ва-Шем, в Италия се наброяват 498 праведници на света.
Много служители на католическата църква вземат пряко участие в спасяването на евреите. Дон Ариго Бекари, свещеник в семинарията в село Нонантола, спасява 74 еврейски деца. Епископът на Асизи Джузепе Пласидо Николини и отец Алдо Бруначи организират укриването на около 200 евреи в 26 женски и мъжки манастири.

понеделник, 18 март 2013 г.

Национал-социалистическа коалиция между БСП и Атака в новия Парламент

Като се вземат предвид общите политически платформи на двете партии, този сценарии е напълно възможен. Червените чугуни и атакуващите лумпени искат и предлагат един и същ продукт:

1. Да се увеличат заплати и пенсии до около 1000 лв на калпак.

2. Да се възстанови строителството на АЕЦ Белене.

3. Антинатовска и проруска  външна политика.

4. Национализация на частни компании.

Това вече се е случвало. Да си припомним братската дружба между Сталин и Хитлер преди 1941 година.