събота, 9 май 2009 г.

Паметник на Незнайния Мародер

treptov-park "Историята, или по-точно историята, която ни се поднася, прилича на запушена тоалетна - пускаш водата, измиваш, а мърсотията въпреки всичко изплува на повърхността"

Гюнтер Грас, "Треакторията на рака"

През октомври 1944 година, съветската армия нахлува в Източна Прусия. Още на границата руският войник го чака огромен плакат:

«ВОТ ОНА, ПРОКЛЯТАЯ ГЕРМАНИЯ!»

За повече нагледност плакатът бил увенчан с голяма стрелка сочеща към ненависния Запад. Само две години преди това, чекистът писател Другарят с главно "Д", Илей Еренбург, приятелят на Сталин и Берия пише:

" ... Ние разбрахме: немците не са хора! Откъдето думата "немец" за нас е най-страшно проклятие. Оттук нататък самата дума "немец" изпразва оръжията ни. Няма да говорим. Няма да се възмущаваме. Ще убиваме. Ако ти не си убил за деня поне един немец, денят ти е провален. Ако ти си мислиш, че вместо теб немецът ще убие съседа ти, ти нищо не си разбрал. Ако ти не убиеш немеца, той ще те убие. Той ще плени семейството ти ще го мъчи и ще го отведе в жалката си Германия. Ако ти не можеш да убиеш немеца с куршум, убии го с щик. Ако на твоя участък има затишие, ако чакаш боя, по-добре опитай се да убиеш немеца преди боя. Ако оставиш немеца да живее той ще обеси руски човек или ще изнасили руска жена. Ако си убил един немец, убии и втори - за нас няма нищо по-весело от немските трупове. Не брой дните! Не брой километрите! Брой само едно: убитите от теб немци. УБИЙ НЕМЕЦА! - това те моли възрастната жена. Убий немеца! - пова те молят децата. Убий немеца! - това крещи земята. Не се колебай! Не пропускай! Убивай! ..."

(«Красная звезда», 24 июля 1942 года)

петък, 8 май 2009 г.

Генерал Патън за руската победа в Берлин през 1945 година

268424932 “ Берлин ме ужаси. Ние унищожихме един добър народ и сме на път да го заменим с диви монголци. След това цяла Европа може да стане комунистическа. Разказаха ми, че през първата седмица след падането на Берлин всички жени, който се опитвали да избягат били убити, а тези, които не се опитвали да бягат били изнасилени.”

Генерал Джордж Патън в писмо до жена си пет месеца преди да загине в автомобилна катастрофа при странни обстоятелства.

Още по темата:

Варварите в Източна Прусия. “Armageddon: The Battle For Germany 1944-1945″

8 май - Ден на Армагедон. Червените варвари

Две берлински истории за две Германии

Злобният и жесток Албион. Излишните жертви 1944-1945г.

Германците от изток са плащали от джоба си на съветските окупатори.

Още веднъж за руснаците и за немците.

четвъртък, 7 май 2009 г.

На Кавказкия фронт всичко върви по план - НАТО провежда учение в Грузия

09georgians-600

Владимир Филин: "Украйна ще вземе участие в маневрите на НАТО в Грузия и Путин ще го преглътне, като преглътна унищожаването на 11 руски военни самолета в небето на Грузия и унижението от газовата война и Брюкселската декларация."

Сергей Караганов, кремълски политолог на германо-руската конференция в Шалгенбаден : Същността на разликите между Запада и Русия е, за за това в чиято зона на влияние се включват държавите, формирани в резултат на разпадането на Съветския съюз.

 
New York Times: Русия се опитва на направи грузинския проблем основен клин за разбиване единството между държавите членки на НАТО. Затова Грузия се превръща в ключова точка на напрежение в отношенията между Русия, САЩ и НАТО. Според дипломати работещи в Брюксел , Русия пуска балони балони надявайки се, че Западът се страхува да оспори нейната сфера на влияние. В дипломатът припомни, че през април миналата година, министърът на отбраната на Русия открито предупреди колегите си от НАТО за инвазията в Грузия. Разбира се, тогава това се възприе като блъф. Но напразно.

сряда, 6 май 2009 г.

Провалът на руския опит за преврат в Грузия в картинки. Започва учението на НАТО в Тбилиси

Русия отново се провали. Опитът за преврат не успя. Грузинската армия и специалните служби останаха верни на Президента и правителството. Специални поздравления заслужава контраразузнаването, което разкрива готвения пуч и игра главна роля в задържането на руските агенти. Путин отново остана с пръст в устата, а НАТО провежда ученията си близо до Тбилиси.

Сегодня на военной базе Вазиани в рамках программы «Партнерство ради мира» начинаются учения НАТО.
Официально учения откроются 11 мая и пройдут в два этапа. На первом этапе в командно-штабных учениях НАТО и стран-партнеров примут участие 212 офицеров.
На втором – около тысячи военнослужащих выйдут на полигон, где будут тренироваться с целью усовершенствования методов осуществления мирных операций. В учениях примет участие и легкая техника.

Грузински бронетанкови сили блокират метежниците

20090505125037ENLUS0171956512415278 

20090505125109ENLUS0171956612415278

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 44

India Fashion

вторник, 5 май 2009 г.

Запис на разговор между русофилите превратаджии в Грузия: "...Потом происходит следующее…идут русские…"

78 Русия се опитва днес да провежда същата политика към Грузия, каквато провеждаше в България в края на 19 век. Резултатът го виждаме - сега в България нито един разумен човек не е привърженик на мужиците. Същото ще се случи и в Кавказ.

Това е запис на телефонен разговор между превратаджийте в Грузия - пари, подкупи, руски войски, сваляне на правителството....:

понеделник, 4 май 2009 г.

79% от еврейте и 85% от мюсюлманите подкрепят Обама :-)

The Jerusalem Post  публикува резултатите от проучване на Галъп, в което се вижда, че 79% от американските евреи подкрепят Барак Хюсейн Обама. Подкрепят го и 67% от католиците в САЩ, въпреки, че той е най-радикален привърженик на абортите.

Най-силни привърженици на Хюсейн са мюсюлманите с 85% подкрепа. 

Практически панславизъм – СМЕРШ и поляците през 1945

0_27fda_998e43a2_L

В продължение на темата Гей, славяне! 

По спомени на участници в събитията:

„… Скоро след освобождаването на Полша, в контраразузнаването „СМЕРШ” на фронта, постъпи указание да се съберат данни за реакцията на поляците от въвеждането на тяхна територия на съветските войски. Тези данни трябваха лично на началника на ГУКР „СМЕРШ” В.С. Абакумов за да докладва на Сталин.

неделя, 3 май 2009 г.

Африканците си решиха проблемите и скоро ще заминават за Луната

Posted by ExtremeCentrePoint
May 3, 2009
Ново двайсе! Африканците от Източна Африка се готвят да ходят на Луната за да проконтролират какви ги вършат там белите и китайците.
Угандийският Президент Йовери Мусевени призовал към обединение страните от Източна Африка, което било необходимо за решаването на редица проблеми. В частност той предложил да се осъществи африкански проект за полет до Луната.
Мусевени заявил, че американци и руснаци(???) вече са изпращали мисии до Луната, а китайците и индийците се подготвят да го направят. Само африканците според угандийския президент стоят на едно място. Той казал на конференцията:
“Ние сме длъжни да отлетим на Луната и да ги попитаме:”А вие момчета, какви ги вършите тук?”

Русия изиграна? Пентагона: Напредъкът в преговорите за съхраняване на американската база в Киргизстан

Posted by ExtremeCentrePoint

May 3, 2009

_41343303_kyrg_airbases2_map203 Вашингтон (AP) - Съединените щати обявиха във вторник напредък в преговорите за лизинг на ключовата въздуха база в Централна Азия , която осигурява подкрепа за военните операции в Афганистан. Преди около три месеца, под натиск от Русия, Киргизтан отказа да поднови договора със САЩ за използване на Manas Airforce Base. Като компенсация той получи от Москва безлихвен кредит до 2,5 милиарда долара, но изглежда, че въпреки това Путин ще остане с пръст в устата.

Говорителят на Пентагона Джеф Морел казва: “Мисля, че има надежда това да стане.”

Не мога да кажа, че аз съм изненадан. Длъжностните лица в Киргизстан никога не са имали намерение да се ангажират само с един партньор. Те ще играят и за Русия и за САЩ. За щастие има алтернативни линии за снабдяване и НАТО не е зависим от киргизското изнудване.

Базата:

” … Въздушният хъб действа всеки месец като транзитен пункт за 15000 войници и 500 тона товари. Обявяването на закриването на базата дойде скоро след катоРусия обеща да даде на Киргизстан повече от $ 2 милиарда в помощ и заеми. Русия също има въздушна база в бившата съветска република….”

Падането на Обама в сондажите

Само за 100 дни …

obama poll

Technorati Tags: