петък, 5 септември 2014 г.

Украинска журналистка с оръжие в ръка защитава Родината си срещу руските нашественици при Мариопол

_1Една жена в окопите, това не е толкова рядко срещано по фронтовете на Донбас където украинският народ се мобилизира за да отблъсне руското нашествие.

Тази жена има не лека съдба. Като активен участник в протестите на Майдана в Киев, тя е пребита от проруска банда. Малтретирана е в продължение на часове за да бъде сплашена. Целта е да престане да пише статии в подкрепа на независимостта на Украйна от Русия.

По-късно, когато руските нашественици повеждат необявената война, съпругът на Татяна, Николай Березовой, се записва доброволец в батальон "Азов" и две седмици по-късно на 10 август 2014 година загива на фронта под Иловайск по време на бойни действия.

Сега тя е доброволец в същия батальон "Азов" където е служил покойният и мъж.

600x450

"Загубите са огромни. В Чеченската кампания ние такива загуби не сме понасяли.” "- Споделя един от руските окупатори в Донбас

1409907396_eb8cf65cf6d7d0c89f3d_680_600x385

- Загубите големи ли са?

- Загубите са огромни. В чеченската кампания не сме понасяли такива загуби.  Тези, които идват в по-голямата част са  хора абсолютно необучени. До 50% са дезертьори. Много от тях наистина не разбират къде отиват. Налице е реална, пълномащабна война. Попадайки в активните бойни действия, много от тях просто бягат.

В един от батальоните имаше  300 души. Станаха 200 души след първата седмица. Украинската артилерия ги удари и това е всичко. Друг отряд дойде - 82 души, още в първите дни - 30 ранени, 19 убити. Погребват ги на място защото на украинците не дават телата.