сряда, 23 октомври 2013 г.

Русия е виновна за погрома на България през 1913 година

Решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини на Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение. Ето затова планът на руската дипломация е бил и е… България да си стане руска губерния. Първият княз, Александър Батенберг, руски човек, пожела /обаче/ да бъде независим княз на независима държава. Той се показа неблагонадежден за изпълнение на руския план за присъединението на България – под руски протекторат.

Съединението на Източна Румелия с България порази руската дипломация. Тоя жест осуетяваше планът за присъединението на България съгласно Рейхщадското споразумение /между Русия и Австро-Унгария от 1876 г./. Уголемяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би да се отвори апетит на България и тя да пожелае един ден и посегне да тури ръка на Проливите и на Цариград…

Сърбия ни отвори война. Търсеше компенсация за изместеното равновесие: да вземе от България толкова, колкото последната взе от Източна Румелия. Мислехме тогава, че Сърбия беше подбудена от Австро-Унгария. После се оказа, че и Русия имала пръст. Щом се отвори войната, Русия си повика офицерите и ги оттегли от нашата армия. Желанието на Русия да бъдем победени и ограбени от Сърбия, стана явно: само слепите русофили не можеха или, по-скоро, не желаеха да го видят.

Бог закрили България. Сърбите не успяха. Руският план – за ограбването, за намалението на България – не успя…

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Някой съмнява ли се все още, че авторите на операцията "Ден за размисъл" са Иван Костов и Цветан Василев

Местан:

„Има изключително удобен сценарий за демонизиране на г-н Пеевски и за превръщането му в параван, зад който се крият всички недъзи на обществото!”, обясни Местан в предаването „Нека говорят” по bTV.

Костов:

“Делян Пеевски определено е демонизиран!”

Е, някой съмнява ли се все още, че:
Авторите на операцията "Ден за размисъл" са Иван Костов и Цв. Василев. Целта беше да се прелеят избиратели от ГЕРБ към ДСБ. Костов също така, имаше главна роля - трябваше да участва в сценката с атентата. Целта на този "атентат" беше всички зрители да са превключили на каналите на ТВ7, и тогава да се разиграе представлението с печатницата.

Смъртта на Борис III е в момент на важен завой в българската външна политика с цел да изведе България от войната по примера на италианския крал Виктор Емануил

b3

На 28 август 2013 г. се навършиха 70 години от кончината на българския цар Борис III. Все още смъртта на цар Борис остава обвита в загадка. Убит ли е той и от кого, или е починал от естествена смърт? Царят умира в момент, в който изглежда е бил готов за да извърши много важен завой в българската външна политика и да изведе България от войната, по примера на италианския си тъст, крал Виктор Емануил. Борис III е планирал формиране на Неутрален блок с Унгария, Румъния и Турция. Това е страница от нашата история е напълно неизвестна за повечето българи и е все още извън интереса на повечето историци.

Статията, която публикуваме тук, съдържа различни исторически свидетелства, цитати от документи и спомени на известни личности от онова време, събрани, анализирани и съпоставени от члена на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и депутат в няколко Народни събрания Лъчезар Тошев. В текста става дума за плана на директора на Офиса на Стратегическите служби на САЩ през 1943 г. ген. Уйлям Донован за откъсване на България от Оста; за мисията на българския дипломат Мильо Милев в няколко европейски страни през същата година; за невероятния български политик и дипломат Гьорги Кьосеиванов и плановете на Борис III да измъкне с негова помощ страната от капана, който се е оформял за бъдещето й сред сложните противоборства на Втората световна война; за вербувания като агент на НКВД български посланик в Москва Иван Стаменов. За ролите на личния пратеник на президента Рузвелт Алън Дълес, на комисаря на Обществото на народите Рене Шарон, на швейцарския политик Марсел Пиле-Гола и други исторически личности в описаните събития.

Иван Костов скочи в защита на Делян Пеевски и олигарсите. Съветва да се спре атаката срещу Пеевски и олигарсите за да може всички да се обединят срещу ГЕРБ

Когато ние пишехме тук, че Иван Костов е слуга на комунистите и маша на Русия в България, много от читателите ни обвиниха в необективност и пристрастие. За съжаление се оказахме прави.

На финала на разговора, Иван Костов дава насоките за политиката на Реформаторския блок. Това, което казва в “превод е следното:

Спрете да атакувате Делян Пеевски, кронкретната личност, а се концентрирайте срещу ГЕРБ!

Ще се хвана за думата демонизирам, демонизиране. Демонизиран ли е според вас в обществото ни образът на Делян Пеевски?

Ив. Костов: - Да, определено.

Кой го демонизира?

Ив. Костов:- Ами... сега, кой го демонизира, който има интерес или на който пречи, или той самият е дал основания. Но вижте, не е политика да се занимават политическите партии с Делян Пеевски. Политическите партии, казвам пак, партиите трябва да се занимават с добруването на хората, с неутрализирането на рисковете пред страната. Те трябва да помагат България да намира път в тази трудна ситуация, а не да се занимават с този или онзи.

И все пак през седмицата на въпрос дали анализирате Делян Пеевски, казусът "Делян Пеевски" като риск, вие отговорихте да.

Ив. Костов:- Да, знаете ли защо, веднага ще ви кажа. Риск е, защото неговото номиниране срина доверието в правителството, подкопа доверието в мнозинството, което управлява Народното събрание. И от тази гледна точка си е истински риск.

Застъпник ли сте на тезата, че всъщност тези, които демонизираха образа на Делян Пеевски, направиха така, че зад неговия образ се скриха истинските олигарси, които в момента потриват ръце?

Ив. Костов:- Аз не искам никой да бъде демонизиран в тази страна. Това, повярвайте ми, е ужасно чувство. Първо, то е непродуктивно, то не носи абсолютно нищо, то разпалва един песимизъм, един негативизъм сред хората. То кара всички да бъдат нещастни.