четвъртък, 20 май 2010 г.

Някой ще трябва скоро да плати сметката …

Глобалната системна криза се характеризира с рязко увеличение на дефицитите и липсата на възстановяване. Драматичните социалните и политическите последици от това развитие няма да закъснеят.

grande-2098733-2913764

сряда, 19 май 2010 г.

През 1917 година Германия си купува революция в Русия. Документи доказват, че Ленин е бил немски агент.

1000299848 От книгата на Елизабет  Хереш „Купената революция. Тайното дело на Парвус”, избрах само документите доказващи връзката на ленин и Парвус с немското разузнаване.

1.    Секретна телеграма на МВнР на Германия от 14 март 1917 година – 5 милиона марки за пропаганда в Русия
СЕКРЕТНО

“Ваше Величество. Имам честта да Ви моля да предоставите на Министерството на външните работи за насърчаване на пропагандата в Русия сумата в размер на 5 милиона марки от глава 6, раздел II, бюджетът за изключително разходи. Ще Ви бъда благодарен, ако е възможно, това да стане максимално бързо.

Св.-Секр”

scan01

вторник, 18 май 2010 г.

В Техеран Иран печели по точки срещу Израел. Бразилия, Турция и Иран подписаха споразумение за обмяна на уран

215209965 Йерусалим – в понеделник Израел изрази дълбоката си загриженост от "маневрите" на Иран. След подписването на споразумение за планиран обмен на уран с Бразилия и Турция, Израел се опасява, че тези две страни играят играта на Техеран.
"Иранците са манипулирали Турция и Бразилия," каза пред АФП висш израелски служител, който пожелал анонимност.

Той каза, че за Турция "не е много трудно да маневрира и се остави да бъде убедана, докато Бразилия със сигурност е действала с известна наивност". Отношенията между Израел и Турция се влошиха значително след войната в Газа в края на 2008, докато преди това двете страни се разглеждаха като стратегически съюзници.
"Иранците вече изиграха същата пиеса в миналото преструвайки се да приемат размяната на уран, за да се намали напрежението и рискът от международни санкции. След това отказаха да изпълнят поетите ангажименти." - заяви официално Израел.

понеделник, 17 май 2010 г.

В Арабските Емирати, вместо банкноти може да теглите злато от банкомат

2009-Australian-Kangaroo-Gold-Coin-SeriesВ хотела Emirates Palace Абу Даби са монтирани банкомати за продажба на злато на кюлчета. С машината можете да си купите кюлчета от 24 каратово злато с тегло един, пет и десет грама, и една унция (31.1 грама). Цените в зависимост от теглото варират между 175 и 4645 дирхама (около 48-1269 долара).
От машина също могат да се купуват златни монети с различни тегла със символите на страните производители на благородни метали: Канада, Австралия и Южна Африка.
Банкомата е снабден с компютър, който следи на всеки десет секунди цената на златото на световните пазари. В съответствие с тази информация, цената на златото в машината се промени приблизително на всеки десет минути. На 13-ти май на борсата Nymex една унция злато струваше около 1237 долара.

неделя, 16 май 2010 г.

Майкъл Дъглас отказа да подпише петиция в защита на Роман Полански

573689144Актьорът отказа да се включи в петицията на Бернард Леви в защита на заподозреният в педофилия Полански:

„Аз безкрайно харесвам Роман, този когото познавам, но това е тежък проблем, който той трябва да разреши сам. Аз мисля, че не би било правилно като американец да подписвам петиция в подкрепа на някого, който е нарушил закона на моята страна.” Каза Дъглас пред радио RTL.

„Той избяга от правосъдието. Живеех в Лос Анжелис когато всичко това се случи и вярвам, че ако Роман се върне малко назад във времето, ще разбере че е бил много лошо посъветван в тази епоха.”

Виж още: