събота, 6 април 2013 г.

Йордан Соколов: Гласувайте за ГЕРБ, СДС и ДСБ няма да влязат!

nepodkupniteБившият вътрешен министър от кабинета на Филип Димитров Йордан Соколов призова десните да гласуват за ГЕРБ. В предаването “Факторът Кошлуков” по ТВ7 той каза, че това е единствената алтернатива за дясно мислещите, тъй като нито СДС, нито ДСБ имат шанс да влязат в парламента на следващите избори. Според Соколов, управлението на Борисов в края на краищата ще бъде запомнено с добро. Страната ни запазила финансовата си стабилност; построена била добра инфраструктура, което е основен фактор за привличане на инвеститори; започната е реформа в редица сфери – образование, здравеопазване и др. “ГЕРБ ще осмисли грешките си и да си вземе поука при следващ мандат. Тогава ще може да завърши успешно започнатото,” каза още Соколов. Според него, кабинетът Борисов е имал възможност да запази финансовата дисциплина и все пак да вдигне доходите на най-бедните. Тогава нямаше дефицитът да е 0,5 процента, а щеше да е 0,6, като Европа разрешава той да достигне до 3, каза още Соколов.

петък, 5 април 2013 г.

Лицата на БСП в Избори 2013: сестра Галева, кукувец секс-телефонист, един неграмотен артист, висаджия и за капак един политически хамелеон

image_210014_-1

-Мая Манолова, наричана още Сестра Галева заради връзките с "Братя" Галеви - осъдени за тежки престъпления

-Янаки Стоилов, който през 2008 г. като шеф на правната комисия прокарва през парламента на Тройната коалиция убийствения член 417 от ГПК, който превръща банките във всесилни. Всъщност този член 417 убива дребния бизнес

-Петър Курумбашев, протестиращият навремето кукувец против БКП и комунизма, бащата на секс-телефоните в България. С интереси в енергетика

-Пламен Орешарски – зам. министър в синьото правителство на Иван Костов, зам. лидер на националното ръководство на СДС, но в момента единствения фаворит на червените за бъдещ ляв и социален премиер. Постижения:
Инфлация през 2007 - 12,5% - най-високата в ЕС, дефицит от 4,7% за 2009 г, масови стачки на лекари, учители, пенсионери през 2008/2009 заради ниските им доходи по време на финансов разцвет на Европа, последният човек в Европа, който разбрал, че има световна криза и като резултат от това негово късно осъзнаване на реалността, България не взе никакви мерки против нея. Всичко друго, не не експерт и социалист.

Обещания и лъжи до 12.05.2013 година. Само от ГЕРБ не я играят тази изтъркана пиеса

97259480_n_moddifié-2

четвъртък, 4 април 2013 г.

НЦИОМ, ГЕРБ 24,4%, а БСП 17,5%

ГЕРБ запазва без промяна електоралното си влияние от края на януари насам – 24,4% от имащите право на глас. БСП губи част от подкрепата, която беше спечелила около референдума, и сега получава дял от 17,5%. ДПС е на трето място с 6,5% и не променя електоралната си тежест от началото на годината. Това сочат резултатите от национално представително проучване на обществено-политическите нагласи на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ).

Първият влак тръгна по Дунав мост 2 Видин - Калафат

Дочакахме. Дунав мост 2 ще бъде завършен. Това ще промени инфраструктурната карта не само на Балканите, но и в Европейския съюз.

България и Румъния създадоха съвсем нов стратегически транспортен коридор свързващ Ария и Европа. Видео:

сряда, 3 април 2013 г.

Опровергаване на една лъжа: не е вярно че днес българите се самоубиват повече

Най-много самоубийства у нас са извършени през 2000 г. - 1383, а най-малко през миналата година(2012) - 859.

Тезата че българите се самоубиват заради икономическата криза е лъжа и манипулация. Данните от статистиката показват точно обратното – днес по-малко българи посягат на живота си отколкото през 2000 година. Излиза, че по време на мандата на ГЕРБ самоубийствата драстично са намалели.

Виж също:

Още малко запалилият се самоубиец от Варна ще го изкарат новия Левски. Хайде да слезем на земята: най-честа причина за самоубийство са психични заболявания, наркотиците и алкохола

Проф. Михаил Константинов за откачените самозапалвания, които тероризират България: “Те не са нормални!”

Фердинанд дресира индийски слон. Уникални илюстрации от българската история във френския “Пети журнал илюстре” от 1880-1913 година

Представяме ви уникални илюстрации от френското списание “Le Petit Journal” свързани с българската история.

Цар Фердинанд дресира индийски слон в новооткритата зоологическа градина в София.

dfg

Дословен превод:

Един странен български обичай. Царят, за първи път стъпил на вражеска земя, придружен от своята армия минава по оръжията и знамената пленени от враговете. (Първата Балканска война)

5_-_PJ_10-11-1912

Демократи за Синя България, орел, рак и щука. Остана само ГЕРБ

dsb

Всеки глас подаден за тях е глас за БСП и ДПС защото изгубиха всякакъв шанс да влязат в Парламента.

Остава ГЕРБ.  Никой от нас не е вписал ГЕРБ в завещанието си, но в момента те са единствените които имат потенциала да скроят шапката на БСП и затова ги подкрепяме. Толкова. Ама нямало да съществуват след Бойко нас какво ни интересува? Тогава ще търсим други само и само БСП да не са.

Сега обаче с бюлетината на ГЕРБ.

Ако се случи чудото тая масонска ложа БСП да изчезне от небосклона тогава по друг начин ще разсъждаваме.

вторник, 2 април 2013 г.

Гатанка, ще познаете ли кой е той?

Кривоглед и очилат
той продажник е чепат.
Партия червена тачи
и парите и без свян влачи.

Има голф игрище
дар от Червеното бунище.
Лъже те бетер мангал
майката си е еб*л …

4831744_n

Русия иска ли война?

Нека си припомним отново прекрасния превод на Aruni. Да не забравяме колко много ни струваше да извоюваме политическата си независимост от Русия и колко много от това дължим на НАТО и ЕС.

Затова на изборите нека не гласуваме за русофилските партии Атака и БСП, нито за ДСБ, които съсипаха всичко, до което се докоснаха.

Руснакът иска ли война?
не питай тази тишина,
в която братските могили
войниците са приютили.

Ти за това попитай тези,
които в цинкови ковчези
тук от земи съседски влачат
стариците да ги оплачат.

Попитай храбрите момчета,
които днес из Кремъл шетат,
с пагона си го украсяват
и сопа „мирна” там развяват.

Литовец питай и поляк –
за тях кошмарът е руснак,
попитай пролетта във Прага
как мир със сила се налага.

Унгарците попитай как
войникът руски в руски танк
из Будапеща мирно гази
от тях мира за да опази.

Ще ти отвърне побелял
финландец доста остарял
как „мирно” руската войска
там зиме драпа през снега.

И братът белорусин даже
намерил би какво да каже,
че на изгаряща цена
дари им братството Москва

когато с ордата си зла
Суворов палеше села.
Попитай техните поля –
кръв непокорна ги поля.

Попитай ти Украйна братска
защо от любовта славянска
и от прегръдката на брата
защита търси днес при НАТО.

Миролюбивият Иван
обстрелваше Афганистан
и в градове, и във села
не мир донесе, а беда.

Деца, вдовици във Чечня
руснакът иска ли война
попитай и ще чуеш сам
руснак как „миротворства” там.

Грузинец винаги щастлив
през сълзи днес ще премълчи,
че от съсед „миролюбив”
сега земята му гори

„Руснакът иска ли война?” –
от Литва питай до Китай
съсед дали един поне
ще отговори твърдо: „Не!”

Костов е специалист по разцепване, нещо като големия адронен колайдер

col_modifié-1

Последните новини за разтурянето на заверата между Надка и Косто ни опровергаха в прогнозите. Бяхме решили, че повече цепене няма на къде, но Иван от Драгалевци успя да раздели и мизерните 1,8% подкрепа, на които се радваше съюза му с Нейски.

На фона на скандалите при Сините, БСП и бунтовете за листите в партията на Кунева-Пръмова, само ГЕРБ остава спокоен, концентриран с ясна и чиста визия за бъдещето на страна. Това няма как да не ни направи впечатление:

Единствено в ГЕРБ не се карат за депутатските столове и кой да води бащина дружина. Наистина европейска народна партия.

понеделник, 1 април 2013 г.

Червената социологическа паплач вие на умряло, значи нещо добро ще се случи на България. Най-вероятно резултатите от изборите ще бъдат съкрушителни за БСП

Червените "социолози" скачат като ужилени само при мисълта,че партията може да загуби отново.Лъснаха жестоко, а се правеха до сега за "независими". По-кротко,бе другари,не се излагайте като кифладжии,нямате ли поне малко достойнство.

Най-вероятно резултатите от изборите ще са съкрушителни защото има една група -така нареченото мълчаливо мнозинство. То беше на работните си места, когато някои вечни студенти по 10 години следвали и недоследвали, Воленовц,и Райчевци , Кънчо Стойчевци и др. ояли се новобогаташи обикаляха телевизиите да плюят и безобразно да лъжат.Просто не знаят какъв мощен шамар ще получат на изборите. Познайте от кого.

неделя, 31 март 2013 г.

Българският туризъм не е от вчера. Ваканция в Созопол, 1926 година от Атанас Разбойников

Това са откъси от книгата на Атанас Разбойников “Градъ Созополъ и лѣтуването на пловдивската детска колония” издадена през 1927 година.

fghjk

Едномесечното прекарване на колонията въ Созополъ костува на Пловдивския клонъ отъ Б. Н. М. С. сумата 59,000 лева. Сумата е изразходвана като пѫтни пари (отиване и връщане) на лѣтовницитѣ, храна и други разноски за единъ месецъ — за 46 деца и 6 души рѫководенъ персоналъ, заедно съ една готвачка (всичко 53 души). Тукъ влазятъ и разноскитѣ за перачки, сѫщо за две служащки, наети за по-грубата работа (метене и пр.). Тая сума е събрана като такса отъ децата — колонисти: едни платиха по 1,500 лв., а други по 1,250 лв. Пловдивската Поп. Банка внесе 4,000 лв., банка „Задруга“ 2,000 лв., Окр. Пост. Комисия 5,000 лв., а Градскиятъ Общ. съветъ 7,500 лв. Но освенъ това клонътъ отъ сѫщата сума купи инвентаръ за 10,000 лв., който се запази за бѫдещитѣ лѣтни колонии (сѫдове и пр.). За 15 колонисти, деца на бедни пловдивски граждани, таксата е платена отъ дружеството „Майчина грижа“, което изпрати тия деца въ колонията.

Ще си позволя да цитирамъ нѣкои бележки изъ дневника на колонията, редовно воденъ презъ всичкото време:

„16. юлий, 1926. год. Времето хубаво. Децата здрави. Лека-полека започнаха да се опознаватъ и сближаватъ, а отначало странѣха помежду си. По-голѣмитѣ полагатъ грижи за по-малкитѣ. Отъ 10 до 12 часа бѣxa на плажа: игри, препичане на слънце и морска баня. Привечерь направихме разходка на поляната до пристанището. Домакинътъ г. К. Любеновъ полага голѣми старания, за да организира продоволствието на колонията. Храна презъ деня: въ 7 1/2 ч. млѣко, въ 10 1/2 ч. на плажа по 1 яйце; обѣдъ — зеленъ фасулъ съ месо и гарнитура кисело млѣко, втора порция компотъ отъ сливи; 4 1/2 ч. закуска сирене; вечеря — зеленъ фасулъ съ месо и гарнитура кисело млѣко, втора порция — компотъ отъ сливи. Следъ вечеря — забави и пѣсни. Дежурна учителка Зл. Димитрова“.

Въ дневника за 20. юлий, между друго, е казано: „Въ залива до пристанището сѫ хвърлили котва миноноскитѣ «Строгий» и «Дръзкий». Времето хубаво. Следъ пладне съ лодки заведохме децата на миноносеца «Строгий». Децата разгледаха подробно миноносеца“.

„21. юлий, срѣда. Времето хубаво. Морето спокойно. Слънчева и морска баня. Следъ пладне направихме разходка съ гребни лодки до о-въ Св. Кирилъ, дето е построено величествено държ. практическо риболовно училище, което колониститѣ разгледаха съ голѣмъ интересъ. Отидохме и разгледахме сѫщо постройката на вълнолома, който сега усилено се строи и ще свързва острова съ града Созополъ. Храна презъ деня: 7 ч. сутриньта млѣко“

и т. н.

„22. юлий, четвъртъкъ. Времето добро. Морето леко развълнувано. Сутриньта на 2 конски талиги натоварихме дрехитѣ за пране на колониститѣ, казани за вода, 3 корита, канчета, дърва и суха храна. Заминахме за мѣстностьта Кавацитѣ, 3 клм. далеко отъ града. Направихме разкошна слънчева и морска баня. Плажътъ е голѣмъ. Следъ обѣдъ децата почиваха подъ сѣнкитѣ на кавацитѣ. Всички бѣха весели и доволни. Децата правѣха разходка изъ пѣсъчнитѣ хълмове и край морето. Разгледахме какъ се каптира водата, която ще бѫде отведена въ Созополъ. Съ всичко бѣха запознати отъ кондуктора г. Увалиевъ. Направихме нѣколко снимки. Въ 6 часа си тръгнахме за града. Храна презъ деня: сутриньта — чай съ сирене, въ 10 ч. по 1 яйце; обѣдъ — кашкавалъ и сирене; 4 ч. сл. об. — сирене. Вечеря — тасъ кебапъ и кисело млѣко. Дежурна М. Калева“.

На 23. юлий е отбелязано, че сутриньта било облачно, а по обѣдъ валѣлъ проливенъ дъждъ. Но следъ това времето се оправило и колонията съ лодки посетила голѣмия о-въ Св. Иванъ, кѫдето разгледали фара и сигналната станция. Направили и снимки.

„3. августъ, вторникъ. Времето хубаво. Морето тихо. На плажа направихме три снимки — гимнастически упражнения, закуска и кѫпане. Следъ обѣдъ направихме други снимки — на лодки и въ параходчето «Левски». Храна презъ деня: 7 ч. млѣко, 10 ч. кашкавалъ, обѣдъ — супа съ фиде, кюфтета съ сосъ и диня; въ 4 ч. на поляната при пристанището — закуска съ халва; вечеря — пържени кюфтета, кисело млѣко и диня. Дежурна Тр. Панайотова“.

Така е следвалъ животътъ на колонията въ Созополъ — нагледъ монотоненъ, а въ сѫщность винаги забавителенъ, винаги веселъ. Ту хубаво време, тихо или бурно море, ту пържени кюфтета, халва или кисело млѣко — днитѣ сѫ вървѣли полезно и приятно…