вторник, 8 май 2007 г.

Епидемия от демонтаж на съветски паметници,

обхвана планетата. Китай също ги мести в гробищата, където им е мястото:

Посол РФ в КНР Сергей Разов проинформировал российских журналистов, что Китай начинает работы по переносу советского воинского захоронения из Харбинского парка культуры на православный участок пригородного кладбища "Хуаншань". Об этом со ссылкой на "РИА Новости" сообщил 28 апреля телеканал "Звезда".

Този път обаче, Русия е съгласна. Ако в Талин преместването беше гавра и недопустимо, то в Пекин това си е „в реда на нещата”. Няма заплахи, нито обвинения във фашизъм. Защо тогава ритаха срещу Естония? Руската политика е непоследователна. Нагло държане с ЕС и свиване пред Китай. Не смеят нищо да кажат. Двойните стандарти се дължат на факта, че Путин го е страх от Китай и затова там демонтажът на съветските паметници е нещо си е едва ли не приятелски жест. И обратното, същото нещо в Естония е престъпление и обида. Кликата на КГБ, яхнала братушките разбира само от сила и който и кляка си пати.

Това са го разбрали и поляците, подготвящи новия закон за декомунизацията. Той ще включва и специална графа касаеща символите на съветската окупация. Поляците тръгват по китайско-естонския път. Те смятат, че периодът след 1944-1945 г. е нова окупация, продължение на събитията от 1939-1940. Истинският освободител за тях е Роналд Рейгън, чийто бюст сменя червеноармееца в град Катовице .
timber

Няма коментари: