сряда, 8 август 2012 г.

Външният министър Младенов с нова бай ганьовска изцепка: сирийските терористи приятели на Външно, а Ватикана и Папата са нежелани

08-Aug-12 14-37-20

Имали ли сме по-слаб външен министър от Николай Младенов? Изглежда че не. След като покани сирийските терористи на събрание в България, умишлено проспа антибългарската кампания в Македония, остави без коментар териториалните претенции на Румъния, не направи нищо по приемането на България в Шенген, сега Младенов се нацупи и на Папата защото не му харесал посланика. Всъщност уместно е да си зададем въпроса чии интереси защитава Младенов? Със сигурност не са българските.

Този човек очевидно използва поста си на външен министър за трамплин към някоя друга високо платена международна длъжност. Министерският пост е само временна спирка и вредите, които нанася на страната ни продължават да се множат.

България засега няма да праща свой посланик във Ватикана, съобщиха източници от МВнР. Още в началото на тази година номинирахме своята кандидатура, но с красноречиво мълчание Ватиканът показа, че не я приема. Според наблюдатели това е най вече заради гей сцена, описана в романа му „Пътят на беглеца”.

Тогава нашите власти пък решиха да не вадят нова кандидатура през следващите три месеца и по този начин да покажат на Светия престол, че не са съгласни с мотивите им. В момента има нагласа този срок да се удължи още повече, може би и до края на годината. Тази седмица италианският ежедневник „Република” писа, че България и Ватиканът са замразили дипломатическите си отношения почти до степента от 1981 г., когато беше изфабрикувана българската връзка за покушение на папа Йоан Павел ІІ.
В отговор на тази публикация от Министерството на външните работи отговориха, че нямат практика да коментират медийни публикации и, че отношенията ни със Светия престол са добри. Като доказателство се посочи фактът, че президентът беше радушно приет на 24 май от папа Бенедикт Шестнадесети./БЛИЦ

28 май 2012 | 16:30 | Агенция "Фокус"

Правец. Водещи представители на сирийската опозиция заседават на неофициална среща в България, предаде БНР. Лидери на Сирийския национален съвет, начело с неговия председател Бурхан Галиун, се намират в България и в момента провеждат тайно заседание. Заседанието е било запазено в тайна поради съображения за сигурност на бунтовниците от опозицията срещу сирийския президент Башал ал Асад. Срещата се провежда в района на град Правец и на нея присъстват и сирийски представители на Кюрдския сирийски национален съвет. Целта е да се постигне единство сред опозицията, която е разединена относно бъдещето на Сирия и евентуален демократичен преход при свалянето на режима на Асад.

08-Aug-12 14-35-21

Няма коментари: