понеделник, 16 април 2007 г.

Кой е убиецът от Университета във Вирджиния? - Сюнг Хуи Чо. UPDATE.


Ужасни новини от Вирджиния. До сега 32 жертви и едно чудовище са убити. По-голямата част от жертвите са разстреляни, но има и такива, които са скочили през прозорците на Вирджинския технологичен университет , опитвайки се да се спасят. Има и десетки ранени.

Миналата година също имаше подобен инцидент в същия университет. William Morva уби двама студенти, но това което се случи вчера е най-голямата трагедия сред масовите убийства в Университетите – далеч надминаващо това в Тексаския университет преди 40 години, където загинаха „само” 16 души.

Кой е убиеца?

(Update от 18.06.2007 в червено)

Новините за идентичноста на убиеца - Seung Hui Cho. Отпечатъците от пръстите получени от корейските власти и писмото оставено от корееца потвърждават версията. Seung Hui Cho или Cho Seung Hui е 23 годишен южнокореец притежател на зелена карта от Centerville, VAи е English major and senior at Virginia Tech. Живял е в Harper Residence Hall, които са женски общежития.

Според не потвърдените слухове, убиецът е студент от Азия учещ в Radford University. Най-вероятно става въпрос за кореец, а не за китаец. Той е получил американската си виза в Шанхай и пристига в САЩ на 7 август 2006. Преди две седмици го напуска приятелката му, която учи в Технологичния.

35 дни по-рано, той е закупил два пистолета, много муниции за тях и жилетка против куршуми. Пистолетите са били един калибър 9 мм, най-вероятно Glock 19 и един .22 Walther P-22.
Сутринта в 7 : 15, убиецът е отишъл да търси екс приятелката си в спалнята на West AmblerJohnston Hall. Ако я беше открил там, той е щял да я убие и историята най-вероятно да приключи. Не я открива , но в стаята е съквартирантката –
разстрелва я и излизайки навън убива още и портиера. Приятелката му се казва Emily Hilscher (18), и можете да видите блога и тук: Lutin.Там през 2006, тя се определя като "самотна".

Убиецът продължава да търси екс приятелката си и новото и гадже. Няколко часа по-късно, той разпитва за тях в Norris Hall. Той не знае точно къде е тя и започва да проверява стаите една след друга. Строява всички студенти и професори до стената и стреля. Най-жестоко е било в стая 200, където се учи немски (German 2105) . Избива ги всичките, започвайки от учителя Jamie Bishop. Приключвайки с тях, си пръсва главата с куршум….

Бог да прости жертвите.

timber

Няма коментари: