събота, 15 септември 2007 г.

Как Сенегал се скара на Европа за демокрацията

Според ООН, отхвърлянето на исляма и най-вече негативното отношение към него в западните страни, представлява заплаха за мира в Света. Или поне това претендира един от експертите по човешки права към комисията в Женева. Според сенегалският адвокат експерт, Дуду Диен: „В момента, исямофобията е най-тревожното нещо на запад”.


За него карикатурите на исляма, публикувани преди месец в шведски вестник, манифестацията срещу ислямизирането на Европа на 11.09.2007 в Брюксел, противопоставянето на строежа на джамии в Германия и Швейцария, са доказателства за една „непрекъсната тенденция за увеличаване” на анти-мюсюлманските настроения на континента.

Представителите на африканските и мюсюлманските страни в организацията ,са посрещнали с голямо одобрение доклада на Дуду Диен и са поискали от европейските страни да забранят със закон ограничаването на това, което те наричат „ограничаване на правата на мюсюлманите”.

Разбира се, никой не е обсъдил състоянието на човешките права в Сенегал, Либия или С.Арабия. Тези страни, както всички знаем, са „истински автентичен пример за демокрация и човешки права”. Пък и подобно обсъждане, в един момент, може да се окаже проблемно за участващите в него. Много по-лесно е да се дават уроци по съвременна демокрация на беззъба Европа и крадецът да вика дръжте крадеца.


Обвинителите на Европа на опашка пред трибуната на ООН в Женева:


Няма коментари: