събота, 20 януари 2007 г.

Зелените лакомници или: Купете си лъжа за $553 милиарда!

Прекаляват. Започва да ни идва в повечко. Зелените са отворили гърло като бездънна пещера, искат все повече и повече и разбира се, за да получат парите са готови на всякакви фалшификации.

Спомням си един мой разговор с виден български еко-деятел, който с нескрита гордост и цинична усмивка ми заяви, че Зелените движения при нас стават все по ефективни и успехите няма да закъснеят. Когато го попитах да ми даде пример за такъв вече постигнат успех, той се поизпъчи и с маниер на даскал от първоначално училище ми разказа как неговата организация е била в основата на спирането на проекта "Магистрала Струма". След това продължи казвайки, че всъщност проектът не бил лош, но нямал зелена експертиза, т.е. имал такава , но не от точните хора. Точните хора разбира се, са нему подобните еко-мошеници, живеещи чрез паразитно преливане на средства от фирми нуждаещи се от "експертиза". По-тази причина сега проектът за пътя е спрян и ние пътуваме два часа повече за да се доберем до Солун. Благодарим ви еколози! Правите ни голяма услуга.
Но родните зелени не са по-различни от световните им събратя. Чухте ли вече за еко-доклада на американския демократ и провален кандидат-президент Ал Гор? В него той рисува такава апокалиптична картина на бъдещето, до такава степен е използвал черните краски, че започнах да се питам дали не е черпил вдъхновение от Сороман и градът на орките в Средната земя. В края на крайщата всичко се изяснява, когато Гор ни представя фактурата от $553 милиарда, пари които биха ни спасили ако ги изхарчим за екология. Аха, ето къде бил скрит заека - в милиардите. Защо ли това въобще не ме учудва? Да видим сега дали екс-вицепрезидента е прав и доколко данните, които е дал не селективно подбрани,за да ни предрече сороманско бъдеще ако не им платим тази кръгла сумичка.
За какво мълчи Гор? Например той не казва нищо за това, че един съвременен научен труд в областа на океанологията показва, че през последните години, горните слоеве на океаните (0-750) са се охладили, а както знаем океаните заемат 70% от земната площ:


Или ето тази таблица за минималните промени в средната температура на Гренландия за последните 90 години:


Същата липса на доказателства за апокалиптично затопляне на планетата виждаме и от температурните графики на места от различни части на планетата:




И така, защо ни плашат зелените? Според мен за пари. Искат парите ни.

Няма коментари: