четвъртък, 7 юли 2011 г.

Лумпенизацията на ДСБ и цената на гаргамелщина: САЩ и Европейският съюз все по-трудно преглъщат номерата им

150da40cc9

10.03.2010 г, Иван Костов пред Фокус:

"Те(управляващите от ГЕРБ) трябва да имат своя програма. Не да препишат на някой мерките. Това е крайно належащо иначе тръгваме по пътя на Гърция, което е кошмар, за мен лично", продължи Костов

06.07.2011 г., Иван Костов:

"Така че единственото нещо, което е било по силите на г-н Борисов да ни спаси, е несъществуваващата опасност“. (Изказване по повод думите на премиера Борисов, че е спасил страната от гръцкия сценарии)

Ето тези две изказвания са най-показателния пример за политическата гаргамелщина ширеща се в ДСБ. Кое е вярното? Първото където Костов се съмнява, че тръгваме по пътя на Гърция или второто където той отрича въобще съществуването на подобна заплаха?

За съжаление това не е прецедент. Политиката на тази партия не е изградена върху цели и начините им за постигането им, а върху злобарщина, саботажи и личностни предпочитания, симпатии и антипатии. Практическата липса на електорат на ДСБ(около 1%) ги освобождава от необходимостта да защитават интереса на избирателите си защото те са пренебрежително малко. Това широко отваря вратата на клиентелизма и безпринципността където Иван Костов е истински доайен в новата ни политическа история.

Тези които си мислят, че това поведение ДСБ остава незабелязано и неразтълкувано, дълбоко се лъжат. Костов не е добре дошъл в посолството на САЩ, а европейските партньори дори не го забелязват. Опитите на евроатлантическите дипломати на убедят сините, че борбата с престъпността и изграждането на работеща съдебна система в България са национален и евроатлантически приоритет, са срещнали неразбиране в Синята коалиция. Дипломатите неминуемо са достигнали до извода, че ДСБ на думи подкрепя реформата, но на практика я саботира по всички възможни начини.

По този начин, ДСБ от проевропейска и проатлантическа партия, в резултат от лумпенизацията си се превърна в ретроградна политическа сила сравнима с БСП.
Мутацията на “автентичните”  десни в България в безформено и капсулирано, лишено от електорална подкрепа подобие на партия, преориентира САЩ и Европейския съюз към подкрепа на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Няма коментари: