петък, 4 март 2011 г.

Новият, правилен бизнес, уши знамето на ГЕРБ. Борисов е тяхно дете

430x306

Инициативните мрежи, мафията и невротиците или кой и как управлява Света

Цезар, републиките и свободата

След 1997, правителството на СДС промени политическата ориентация на България и в резултат на това врязахме в НАТО и ЕС. В същото време СДС остави икономическата власт на гоцетата. Остави и агентите на ДС в управлението. Сега е в действие втората част на пиесата - след като изгубиха политическата си власт в България, сега гоцетата губят и икономическата, а ДС ще напусне ключовите позиции. Борисов просто довършва това, за което на Костов не му стигнаха времето и силите.

На страната на Борисов са много силни и сериозни хора. Кои са? Ако ви интересува това, хвърлете един поглед на тези, които го придружиха в Япония. На страната на Гоце са мафиотите и шефовете различни транспортни фирми създадени от ДС с цел да пренасят наркотици (сега шефовете на тези транспортни фирми се занимават с контрабанда на цигари и алкохол), а също и енергийната мафия загубила позиции след приватизацията на разпределителните дружества. 

Тъй като динамиката на това отнемане на  икономическата власт от гоцетата и от подвластните им мафиотски структури рожба на комунистите е много бурна, политиците бързо се износват. По същия начин се износи Костов когато отне политическата власт на комунистите. Борисов също ще се износи ... в края на мандата.(ако ли не то той ще се превърне във феномен). Който и да дойде след него обаче няма да успее да върне колелото назад - точно като нито Симеон, нито Тройната ламя успя да върне България обратно в червения коловоз.

През 2013 година тази трансформация на икономическата власт ще е безвъзвратна. Затова сега ГЕРБ трябва да бъдат подкрепяни и мотивирани да мачкат червената контрабандна икономика и да заменят пишман бизнесмените комундета с правилните хора. Затова сега правителството на ГЕРБ трябва да бъде успее.

Когато си свърши работата и правилните хора овладеят икономиката до необходимата степен, тогава ГЕРБ и Борисов могат да спечелят втори мандат или просто да станат ненужни. Точно като сега са ненужни Синята коалиция и Костов. Това зависи само от тях - нищо лично, просто бизнес.

Следва продължение

Няма коментари: