събота, 5 март 2011 г.

Под знамето на правилния бизнес в България, ГЕРБ трябва да мисли глобално, а да действа локално

Инициативните мрежи, мафията и невротиците или кой и как управлява Света

Цезар, републиките и свободата

Новият, правилен бизнес, уши знамето на ГЕРБ. Борисов е тяхно дете
zx660y371_1013188

Има една много изтъркана сентенция в бизнеса:


“Мисли глобално, действай локално.”

В политиката трябва да бъде същото и затова местните избори са много важни. Ако ГЕРБ не успеят да действат локално на тях, глобалното им мислене само по себе си няма да им помогне. Очевидно е, че само магистрали като национален приоритет не са достатъчни, но за начало и това не е лошо. Не трябва да ги съдим прекалено строго на фона на алтернативата България да се окаже оплодена с някоя венерическа болест от АБВ. Не, мерси.

Тези хора сега се опитват да довършат работата.

Коя работа?

Да върнат политическата власт на правилния бизнес.

Кой бизнес е правилният?

Правилен е бизнесът, който е прекурсор на политиката. Първо Бог е създал бизнеса. След това бизнесът е решил да се защити, да изгради правила и закони и е създал Политиката. Бизнесмените са накарали хората да избират определени политици или са им ги назначавали. След това отново бизнесът е създал Мафията за да контролира извън закона политиците, когато те забравяли от коя ръка се хранят и започвали да я хапят. Ето такъв е нормалният път на нещата преди появата на комунизма, който унищожи бизнеса и отне даденото му по Божия воля право, да бъде родител на Политиката и Мафията и да властва над тях.

Кой бизнес е неправилният?

Когато през 1990 пада комунизмът в България няма бизнес. Симулирайки промени, червените политиците противно на божите закони, започват да си назначават бизнесмени. След като назначават бизнесмените, същите червени политици си назначават и мафията. Така те обръщат с главата надолу Божия закон, който казва, че Бизнесът е първичен, а Политиката и Мафията сe създават от него. Т.е. в България след 1990 година се създава неправилен бизнес в разрез с природната наредба. И тъй като е антиприроден, този червен изроден бизнес или трябва да се промени или да умре.

Кои са политическите сили които създават неправилния бизнес?

Това са БСП и СДС от прехода. Двете партии въпреки, че са политически противници са също и икономически съюзници, защото и двете партии се финансират от неправилния бизнес. Това е обяснението защо сега когато са застрашени икономическите им интереси, те загърбват политическите си различия и действат в почти пълен синхрон срещу ГЕРБ.

Какво се случва в момента и защо правилният бизнес ще победи?

Първите наченки за създаване на правилен бизнес започват с идването на власт на НДСВ. На някои от назначените от комунистите след 1991 година бизнесмени не им харесва да са подвластни на Политиката и те започват да се бунтуват. Появяват се и нови предприемачи, които са много по-слабо обвързани с червените структури и ДС, започва навлизането и на международни компании. Постепенно този нов, необременен правилен бизнес, за последните 10 години набира сила и започва да си иска обратно мястото дадено му от Бог, но несправедливо отнето му от червените политици. Правилният бизнес набрал сили и укрепнал, иска да командва парада. Иска да си назначава или избира политици, на които да не е длъжен да носи куфарчета, иска политиците да го слушат, а не той да им се подчинява. Този правилен бизнес удря сега с юмрук по масата в България и недвусмислено заявява на политическата класа, че правилата на играта се променят безвъзвратно и завинаги.

В момента при ГЕРБ точно тези правилни бизнесмени дърпат конците. Датчиците на бензиностанциите, скоро и в аптеките, стягането на данъчното събиране, борба с корупцията и престъпността, контрол на държавните разходи, строежа на магистрали и инфраструктура, деблокирането на европейските фондове … това са приоритети и проекти на правилния бизнес, които той реализира чрез управлението на ГЕРБ.

Разбира се някои от тези промени не се харесват на небизнесмените, но такива са правилата на играта. В момента правилният бизнес в България доминира над неправилния, а в политиката той все още не е достатъчно представен. Затова сега той купува медии, финансира журналисти, изгражда нова политическа и медийна структура. Създадоха се силни, невиждани до сега в България медийни лобита групиращи вестници и телевизии в подкрепа на ГЕРБ. Червените вестникарски бастиони Труд, 24 часа, Монитор паднаха и новите им собственици рязко ги преориентираха в подкрепа на Борисов. Талантливи и скъпо платени журналисти един след друг минават на страната на правилния бизнес и започват да пропагандират новата линия. Който не ги последва ще се маргинализира. Тази икономическа и медийна реформация върви с пълна пара.

Трябва да отдадем заслуженото и на старите десни и да признаем голямата им заслуга. След като правителството на СДС преориентира политически страната ни, процесът стана необратим – НДСВ постави основата на икономическата промяна, сега го продължава ГЕРБ, а кой ще го довърши не знаем, но победата ще бъде тяхна – на правилните. Tака е било, така и ще бъде:

“Откак хората са напуснали горите и са заживели в общества, свободата е престанала да съществува и е възникнало робството, понеже всеки закон, който стеснява и ограничава правата на личността в името на интересите обществото, всъщност е нарушение на свободата. Всякъде и винаги силните и хитрите са властвували над тълпите, които са се покорявали. На този закон, който се основава върху човешката природа, не са били чужди и най добре уредените републики. Която и да е република, основана върху началото на народното самоуправление, върховната власт е в ръцете на хора, които владеят всички богатства и които са направили властта наследствена. Свободата е дума, лишена от смисъл, струна, която често се ползува от тиранина, стига той да умее да я кара да трепти. Човек за човека е вълк, хората винаги ще се делят на вълци и агнета, на ястреби и гълъби, на разкъсвачи и разкъсвани. Заграбването на властта е крайна цел, която променя съдбата на двете страни, като прави потисниците-потиснати, разкъсвачите – разкъсвани”

Гай Юлий Цезар, 72 година преди Христа


20101215_0109_330X260

Няма коментари: