петък, 22 декември 2006 г.

Весела коледа 2006 за бойците!



Весела Коледа 2006 на българските бойци в мисия в Афганистан, Ирак и на други знайни и незнайни места.
Бъдете щастливи. Вие и семействата ви.

сряда, 20 декември 2006 г.

Частен анти тероризъм ... как ви звучи това?

Идеята е да се създаде недържавна анти терор организация , която да може успешно да се противопостави на ислямисткото настъпление и в същото време да не е обременена с механизмите на държавата. Нещо като Организация с Идеална Цел - антитероризъм. Това ми се струва логичното продължение на тенденцията, правителствата да използват все по-често услугите на частни фирми за сигурност. Най-добър пример за това е Ирак, където са наети около 48 000 чужденци, работещи в сектора на охраната и спец-операциите.



Тези помощници на профосионалните армии и държавните сили за сигурност, често пъти са далеч по-ефективни, мобилни и гъвкави от колегите си с фуражки. Тези хора на "плаща и кинжала", в близкото минало наричани презрително "наемници", са все по търсени и високо платени. Сега ги виждаме навсякъде - от афганската пустиня до Багдат, от петролните полета на Нигерия, където вършат незаменима работа по охраната на нефта, до Шриланка в операции срещу Тамилските тигри и газовите езера в Чад.
По правило са от бялата раса, често романтици търсещи приключения, мъже около 40те, професионалисти до мозъка на костите....мъже, които никой не би желал да има като враг срещу себе си. Може би именно те ще успеят .


Al Qaeda for the Good Guys: The Road to Anti-Qaeda