събота, 11 април 2009 г.

Расист ли е бил Шарл де Гол?

cdШарл де Гол е национален герой във Франция. На негово име са кръстени булеварди, летище, самолетоносач и много улици, училища, площади и т.н.

Дори управляващата партия на Саркози се наричат голисти. Ето каво казва Генералът:

"Ние сме преди всичко и въпреки всичко европейски народ от бялата раса, с гръко-латинска култура и християнска религия."

Да се чуди човек защо французите не са го заклеймили като расист, фашист и националист. Може би защото просто казва истината. Но тогава защо същите думи дошли от някой друг автоматично стават най-черен грях? Лицемерието и двойните стандарти са широко разпостранени в Европа.

четвъртък, 9 април 2009 г.

сряда, 8 април 2009 г.

Военните разходи в света

Ето как се разпределят военните разходи по страни:

0004zzqk

Цифрите са верни и създават "правилния образ" образ за световния жандарм. Нещата се променят ако поглем същото, но по друг начин - военните разходи като част от БНП в проценти.САЩ 4.09%, , Русия 3.9%, Израел 7.3%,Турция 5.3%, а Саудитска Арабия 10%. САЩ наистина са умерено милитализирана страна, но съвсем не в такава степен в каквато се опитват да ни убедят. И на това му се казва "статискика".

Technorati Tags: ,

вторник, 7 април 2009 г.

Сатанизирането на Папа Бенедикт XVI - медийна тирания в действие

pape-benoit-xvi_21

Амалгама от неверни информации, злонамерени инсинуации, повторения на откровени лъжи и оркестриране на коментарите – сатанизацията на Папата от медиите е потресаваща. Тази медийна демонизация на главата на Римокатолическата Църква има своето обяснение.

Първо. Кардинал Ратцингер не беше предпочитания от информационните гурута кандидат. Брилянтният богослов, интелектуалец и традиционалист не им беше по вкуса.  И Ратцингер го знаеше.  До голяма степен той стана Папа защото бързо взе решение за затваряне на медийния достъп до дебатите по избора.  Това позволи на кардиналите да го направят без да бъдат подлагани на външен натиск.