събота, 25 август 2007 г.

Талаат Паша: Нека сега Христос ви спаси!

"Правителството реши да унищожи всички лица наречени „арменци” – живеещи в Турция. Трябва да се сложи край на съществуването им…и никакви ограничения не трябва да има по пол, възраст или по причина на съвест."
Талаат Паша – Министър на Вътрешните работи на Турция, натоварен с екстерминацията на християните арменци.


Арменските християни, натоварени в конски вагони са били откарани на стотици километри, за да бъдат изоставени в пустинята, или разстреляни от наказателните роти на турското правителство …

Жени и малки момичета разсъблечени и изнасилени, след това накарани да ходят голи пеша под анадолското слънце …

Села, в които жителите им са затваряни в една две къщи или в черквата и след това живи са изгаряни …

Мъже и жени хвърлени в езеро заедно с веригите на краката …

Разпънати на кръстове, като Христос, оплюти и подигравани и накрая зверски убити …

Днес , по различни причини, много от политиците са готови да забравят всичко това и да проявят „разбиране” към отричането от Турция на арменския геноцид, организиран и проведен от турската държава. По характера си, този геноцид е етнико-религиозно прочистване на християните в Турция.

Прочетете статията на Globe Jeff Jacoby, за първият геноцид в историята на човечеството. Даденото от него не оставя никакво съмнение от какво са били мотивирани антихристиянските изстъпления.
Jeff JacobyThe Boston GlobeThursday, August 23, 2007

BOSTON: Was there an Armenian genocide during World War I?

While it was happening, no one called the slaughter of Armenian Christians by Ottoman Turks "genocide." No one could: The word wouldn't be coined for another 30 years. But those who made it their business to tell the world what the Turks were doing found other terms to describe the state-sponsored mass murder of the Armenians….

четвъртък, 23 август 2007 г.

Путин и гей културата

Руският Президент обича малките деца, а напоследък му харесва да се снима и разсъблечен. А кога ли ще видим Путин и по кориците на гей списанията?







вторник, 21 август 2007 г.

Трима лидери, от три раси, на три континента



Eто и продължението на историята „И така, Другари, ...циркът приключи” :

Както и не беше трудно да се предположи, въпреки че му остават още пет години, Чавес пренаписва Конституцията на Венецуела. Какви са основните изменения:

- Може да бъде преизбиран до смъртта си
- Пълен контрол на Президента върху Централната банка
- Фактическа национализация на всичко
- Е, и накрая, за да го обича народа, въвежда 6 часов работен ден.

Африканският му другар по борба и съмишленик, Мугабе, вече мина по този път и резултатите са плачевни. След като изгони белите със закон, взе им земите, национализира все що можа, пожизненият президент на Зимбабве, докара на страната си 7600% инфлация, която се очаква да достигне 9000% до края на годината.
Разбира се, за това той обвини”спекулантите” и подписа закон задължаващ търговците да продават на по-ниски цени. И пак ,разбира се, от това нищо не излезе, освен че черната борса процъфтява. Същото, рано или късно, чака и Венецуела.

Впрочем, Мугабе задмина и Виденов. По Виденовото време ние имахме инфлация „само” от около 3500% през януари/февруари 1997. Потвърждава се приказката, че винаги има и по-лошо.

Трима лидери на три различни континента, три различни култури, три различни раси…какво ги свързва? Това че и тримата са социалисти и претендират да строят социализъм по собствен маниер.
Резултатите са все едни и същи – тотално ограбване на страната, инфлация, срив на икономиката. Това чака и Венецуела… рано или късно.

Mercenaries never die. They just go to Hell to regroup

Вече писахме тук за новата тенденция да се създават наемнически бойни части, противопоставящи се на Ал Кайда. Всъщност в това няма нищо ново. Френският чуждестранен легион повече от век функционира на този принцип.

Миналата година CFR (the Council on Foreign Relations), предложи предложи формирането на Легион на Свободата .

Фактически, това ще бъдат многонационални сили под американско командване – но такива за чието разгръщане няма да бъде необходимо съгласието на ООН, Германия или Франция …

Това беше преди една година, но дискусията не се задълбочи, нито се предприеха някакви стъпки за осъществяване на идеята. Но ето че неотдавнашният законопроект за службата в американската армия, предвижда да се разреши на нелегалните емигранти, пристигнали в САЩ до 16 годишна възраст, да се ангажират във въоръжените сили. Предвидено е и получаването на гражданство.


200 000 донаборници отложени заради недохранване

Това е тъжната картинка в РФ, претендираща да бъде отново Велика сила, наричаща сама себе си Велика Енергийна Държава. Пари има за ракети и бомби, но няма за храна на подрастващите:

"Около 200 тысяч призывников не могут служить в армии из-за недоедания Эту цифру назвал председатель военно-врачебной комиссии Вооружённых Сил Валерий Куликов. По его словам, из тех, кто получает отсрочку от армии на лечение, каждый второй – 17-летний подросток попросту голодный. Вооружённые Силы ежегодно тратят около ста миллионов рублей на «откормку» молодых солдат"

Радиостанция «Эхо Москвы»

Класация на страните по брой убийства




понеделник, 20 август 2007 г.

Нанотехнология тук, нанотехнология там ...

Нанотехнология по американски:

Американските учени са създали на базата на въглеродни нанотръбички, "хартиена" батерия с размер на пощенска марка, отдаваща 2,3 волта. За сега, разбира се, технологията е много скъпа, но е сама по себе си е енергетически по-икономична от класическите акумулатори. С течение на времето, се надяват да започнат да произвеждат батерии с големината на весникарски лист, които събрани в пачки ще могат да захранват автомобили.

Нанотехнология по руски:

Президентът Путин подписал Закон за развитието на нанотехнологията. В него така и не се разбира точно какво е според Путин нанотехнологията, но се създава "Российской корпорации нанотехнологий". Не се знае и с какво ще се занимава тази корпорация. Корпорационната нанотехнология по руски ще се развива в РНЦ "Курчатовский институт", където се занимават с механика ... , а какво ще става с нанобиологията или в химията - не се знае.

Aй, ай, айй Москва

Другарят Путин пак замечта за отминалата слава ( след виртуално препиване ) и реши да си поиграе със самолетчета, но вече 24 часа от 24. Такива ми ти работи. Е, ако Русия иска нова надпревара във въоръжаването, ще си я получи. Както винаги, последствията от нея ще бъдат плачевни за ... същата Русия.Не мога да не се съглася с оценката на Конди за тези "интересни", както тя се изрази, инициативи:

"Ако Русия чак толкова желае да извади част от тези стари самолети от нафталина и да ги пусне да летят, това си е нейна работа"

Tу - 95 ( руски бомбардировач 0т 1952 година на преди патрул през 2007 година)


B - 2 ( американски бомбардировач стелт )

Руското секретно оръжие от 50те години, екскортирано от британски Тайфун. Екскорт от руски изтребители никъде не се вижда, сигурно защото са стелт :-). Чудя се това копие на носа на модерния руски самолет дали не е за да прави тарант на изтребителите на НАТО, а картечницата отзад на опашката е сигурно силно ефективна в въздушен бой с биплани от ПСВ. Руски циркове:-0


===============================================

Отбой.самолетите са без А-бомби. Да плашат гаргите.няма и да са 24 часови,а само при нужда

Самолеты дальней авиации будут совершать вылеты в акваторию Северного Ледовитого, Тихого и Атлантического океанов без ядерного оружия, заявил журналистам во вторник заместитель командующего дальней авиацией генерал-майор Анатолий Жихарев. "Самолеты дальней авиации совершают полеты без ядерного оружия на борту, они оснащены учебным оружием"... ... При этом А.Жихарев подчеркнул, что вылеты будут выполняться "по необходимости и по приказу Верховного главнокомандующего"...

Автор:timber