събота, 21 ноември 2009 г.

Глупостите на Ал Гор. Земното ядро било милиони градуси топло

Може би сте чували, че глупостта на хората няма граници, но може и би сте си мислели, че това е преувеличено. Това е така, защото не сте чули становището на Ал Гор за температурата на земното ядро.
В защита на геотермалната енергия, той казва, че два километра под повърхността камъните са горещи, защото вътрешността на Земята е  с температура от няколко милиона градуса.

сряда, 18 ноември 2009 г.

Русия предаде съюзника си и се присъеди към антииранската коалиция

Няма по-голямо наказание за една държава от това Русия да и е съюзник. Дойде ред на Иран да се убеди в това. Русия винаги предава приятелите си и Техеран не прави изключение. Изводът от случилото се е, че Бойко Борисов е прав да спре строителството на АЕЦ Белене. В противен случай с голяма вероятност, иранският сценарии става сигурен и за България – милиарди платени на московските мошеници, а в замяна изнудване, некоректност и неизпълнени договори. Припомнете си кризата с газта, ремонта на миговете и как Русия върна дълга си към България …

«Эхо Москвы»: Бушерская АЭС является уникальным памятником долгостроя. Раньше мы привыкли к долгостроям Советского Союза, теперь это долгострой России. И весь мир сейчас тычет пальцем на этот объект и говорит всем деловым кругам мира: если вы будете иметь дело с Россией, то вы будете иметь этот результат. И это наносит огромный ущерб не только имиджу России, но и экономическим отношениям и присутствию России на других рынках… Россия не только не сдерживает свои обещания, с 1999 года, представьте себе, первое обещание по контракту было сдать станцию в 1999 году. На строительство этой станции уже потрачено несколько миллиардов долларов, хотя стоимость общая ее миллиард долларов. Вы еще не учли упущенную выгоду, что правительство Ирана программирует с учетом введения этих мощностей свою экономику, экономика отстает. В общем, это такой ущерб экономический наносит экономике Ирана, что просто вообразить себе сложно. И как они терпят такое обстоятельство мне просто непонятно…

Най-добрия военен марш на всички времена - Ерика

Вермахтът в цветове.

 

вторник, 17 ноември 2009 г.

Италия иска обединена европейска армия

BulgariaB Франко Фратини, външния министър на Италия, в интервю пред The Times е заявил, че ще поиска на 19 ноември да се разгледа и въпроса за създаване на обединена европейска армия.

По негово мнение в светлината на Лисабонския договор подобно обединение на въоръжените сили би било напълно логично. Според Италия това е следващата най-важна стъпка в европейската интеграция.

Фратика казва също, че сега рисковете за ЕС не само не са намалели, но и са по-големи от когато и да било. „Ако САЩ и Китай създадат голяма двойка и заменят Евроатлантическия съюз с Тихоокеански, то на Европа ще и се наложи да обедини всички ресурси за да може да продължи да играе роля в Света”.

По предложението на Италия, военното обединение на Европа трябва да започне със създаването на европейски военно-морски и военно-въздушни сили.

През 1916 г. Русия разрушава Балчик. Руски терор над мирното българско население

1921GeorgiRadkov Озлобена от българските победи в Добруджа, Русия решава да си отмъсти на цивилното население. Нищо ново под слънцето. Същото тя прави и 30 години по късно в Източна Прусия, същото направи и във войната в Грузия.

Особенно впечатлява разказът на Дора Габе. Картината, описана от поетесата, е наистина потресаваща:

,,...И тия амфитеатрално построени една над друга къщи, сякаш са разкопки... Сега тия разкопки приличат на гробище - толкова къщи са разрушени, прозорци изпочупени, голямата мелница изгорена. Мъртвият Балчик!..." Как се стига до там? …

неделя, 15 ноември 2009 г.

Krauthammer срещу Obama

image-26878-galleryV9-ehfm

Ако сте пропуснали това интервю сега може да си наваксате ;-). Водещият американски политолог и журналист пред списание Spiegel буквално смъква политическата одежда на Обама за да ни покаже истинския му облик на лъжец, грандоман, самовлюбен некомпетентен социалист. Приятно четене:

In a SPIEGEL interview, Charles Krauthammer, the leading voice of America's conservative intellectuals, discusses Barack Obama's Nobel Peace Prize, the president's failures and the state of the United Nations and the international community.