петък, 23 октомври 2009 г.

Ахмадинеджад и жените

Някои жени със сигурност намират иранския президент секси, а други просто си падат по силни духом мъже, които успяват да се противопоставят на силните  в името на някаква тяхна си кауза … жените и Ахмадинеджат:

______________1

четвъртък, 22 октомври 2009 г.

понеделник, 19 октомври 2009 г.

Как Русия унищожи България през 968-971. Табутата в българската история

svyatoslav

Русия два пъти унищожава българската държавност. Първия път, екзекутор на България е кървавият езичник Светослав през 968-971 година. Светослав избива безмилостно над 300 български болярски рода и обезглавява държавата по същия начин както я обезглавяват 10 века по-късно комунистите под руски контрол. Какво се е случило в тази далечна и драматична за Родината ни епоха може да прочетете тук:

Причините, довели до византийско-руския съюз против България, са анали­зирани нееднократно. Насочвайки внима­нието си към Киевска Рус, Никифор II Фока е ръководен от желанието да противопос­тави на България силен и недостатъчно познат за българите противник. Вероятно още при цар Симеон между България и Ки­евска Рус са съществували връзки, но все пак Византия е имала по-солидни позиции и възможности за влияние в руския поли­тически живот. От времето на византийс-ко-руския договор от 911 г. в имперската армия присъства наемната варяго-руска дружина, вече стана дума и за взаимоот­ношенията с княз Игор. Контактите меж­ду Киевска Рус и Византия се засилват след покръстването на княгиня Олга (944-964) в Константинопол (955).


Византия насочва вниманието си към младия и войнствен княз Светослав Иго-ревич (964-972). Току-що поел властта от майка си Олга, Светослав става изразител на най-агресивните среди от руско-норманската знат. Той се отнася насмешливо към верските възгледи на Олга, приемай­ки Христовото учение за религия на сла­бите.

неделя, 18 октомври 2009 г.

Кризата между Турция и Израел се задълбочава. Ердоган заминава на официална визита в Иран

1968924286

Турция и Израел продължават да си разменят шамари. След нападките на Либерман срещу Турция по повод сериала “Айрилик” и отмяната на общите учения, сега дойде ред на турският мин. на външните работи да контраатакува. Ето какво пише по този повод АФП:

Ахмет Давутоглу, министър на външните работи на Турция в петък призова Израел да спре "хуманитарната трагедия" в Газа и заяви, че не допуска връщане към добрите двустранни отношения след серията от инциденти докато палестинците страдат и преговорите за мир в Близкия Изток са все още  преустановени.

Лъжливото овчарче Обама

 

Technorati Tags: