понеделник, 25 юли 2011 г.

Костов е готов на всичко да се върне на власт

untitled_thumb

Случващото се е доказателство колко прав е бил Николай Михайлов, но дори и той не е предположил, че ДСБ може да се съюзи и с БСП за да задоволи егото костово:

… и ако ДСБ бъде поставено при неизбежност да спасява ценностите на традиционната десница (тук съм откровено ироничен) - с цената на едно такова „да" в перспектива за съюз с партията ДПС, това никак не е изключено. Уверявам ви, че са готови на всичко, без изключение, за да се върнат във властта, ако това е възможно с един отслабен ГЕРБ, бих казал даже „ГЕРБ постБорисов", доколкото той ще се изтощи в това управление - без всякакво съмнение - може би като лидер на ГЕРБ или в друга позиция, ако се реши в последна сметка да се кандидатира за президент. Все едно, и ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов като негов лидер, и Иван Костов като лидер на това, което се нарича Синя коалиция, защото той манипулира това пространство … Мартин Димитров наистина е безсилен, независимо от въображението ми да си представя, че от него нещо зависи, от него наистина нищо не зависи. Той не е пресрещнат с откровен кикот, с някакъв ироничен смях, само защото това е тактически неудобно. …

… Всички идеологически претенции, както на левицата, така и на десницата, да изобразява чист идеологически образ на българската политическа сцена - няма такова. Този опортюнист и опортюнистите от дясно, основно в лицето на Иван Костов, биха се съюзили в перспектива след парламентарни избори да управляват страната, включително и с ДПС на Доган. Нямайте абсолютно никакво съмнение, че това е възможно. Нямайте никакво съмнение, че върху това се размишлява и че така наречените сондиращи контакти са вече в ход.

неделя, 24 юли 2011 г.

НАТО напуска Афганистан без победа

За разлика от Ирак където коалицията водена от САЩ победи във войната, в Афганистан съюзническите сили на Атлантическия пакт започват поетапното си изтегляне без да са решили конфликта в наша полза. Това което ще последва е ясно на всички – завръщане на талибаните и създаване на възможност за афгано-пакистански съюз.

Бойните знамена влизат в калъфите.

На снимката: Подполковник Дейвид А. Апдеграф, командващ групата «Red Horse», слага в калъфа бойното знаме и предава пълномощията си на група «Maverick». (AP / Musadeq Sadeq)

Afghanistan US Troops

На 15 юли страната напуснаха първите 650 американски военнослужещи, които няма да бъдат заменени.

APTOPIX Afghanistan US Troops Withdrawal

Американските военни от целевата група «Red Horse» заминават за родината си от база Баграм.