четвъртък, 17 септември 2009 г.

Кой служи в Американската армия?- богатите, белите , образованите, децата на елита. А в България как е?

50% от редниците в американската армия(т.е. без офицерския корпус) принадлежат към 40% от най-заможните семейства в САЩ. Само 10% от наборниците произлизат от 20% на най-бедните семейства.
Средният доход на редниците леко превъзхожда средния доход на семействата в Америка.
Семейства влизащи в 20% най-богати в САЩ дават 22,9% от наборниците за армията. 20% от най-бедните семейства дават 13,7% от редниците.
Динамиката на процеса е следната: след 2000 година процентът на редниците от бедната и по-ниска от средната класа продължава да намалява; при средната и наг средната класа процентът на наборниците продължава да расте.

untieetled

сряда, 16 септември 2009 г.

Какво чужденците питат Гугъл за българите и България

На първо място е въпросът дали България е част от ЕС, следван от този дали е „безопасна”, в Европа ли е, бедна ли е и разбира се дали е комунистическа.

bg

вторник, 15 септември 2009 г.

понеделник, 14 септември 2009 г.

1 000 000 американци на митинг срещу Обама

Съпротивата срещу Обама и политиката му нараства. Мнозинството американци вече разбраха какво нещастие ги е сполетяло - социализъм. Снимки и плакати от вчерашната манифестация срещу Обама. Видяхте ли днес тези снимки на първа страница във вестниците? Ако не, не си ли задавате въпроса "защо мълчат казионните медии?":

8

неделя, 13 септември 2009 г.

Коефициентът на интелигентност и богатството на нациите

800px-IQ_by_Country

През 2002 година , Lynn и Vanhanen публикуват  „ IQ and the Wealth of Nations”. Richard Lynn е професор в Университета в Улстер, Северна Ирландия, а Tatu Vanhanen преподава в Университета Тампер във Финландия.