събота, 13 юни 2009 г.

НАТО от Балтика до Арабско море

ARABIAN SEA (June 6, 2009)/ Самолетоносачът USS Dwight D. Eisenhower, ракетната фрегата USS Vicksburg (CG 69) и френския дестройер FS Forbin (D620) провеждат маневри в Арабско море.

ike-works-with-french

... същото време Балтийският флот на НАТО провежда ученията BALTOPS, в които участват кораби от 12 страни членки. Русия е изолирана. Флагман на ученията е USS Mount Whitney.

петък, 12 юни 2009 г.

Произведено в САЩ

Боинг представи новия си самолет за борба с пожари Джъмбо  B-747. Въздушният танкер струващ 50 милиона долара, е собственост на Evergreen International Aviation и може да носи на борда си 77 тона вода. Това е два пъти повече от обема на досега използвания самолет за борба с пожарите DC-10.

00rz05rd

Technorati Tags: ,,

Топлата ядрена връзка между Саудитска Арабия и Пакистан

photo1

Знаеше се, че Пакистан сам не е бил в състояние да конструира и произведе атомна бомба и ракета носител за нея. Сега картите падат на масата и става ясно кой е бил банкера на пакистанската атомна програма. Това е Саудитска Арабия. С голяма вероятност може да се твърди, че СА също притежава атомни бомби защото е платила за тях.

четвъртък, 11 юни 2009 г.

Дрогира ли се Кадафи?

Кадафи е в Италия. Видът му е напълно безумен. Слизайки от самолета, той не е намерил нищо по-добро от това да се закичи с фотографията на някакъв либийски партизанин от 1931 година. Клоун.

00ryf2dy

Алтернативна история: Как би изглеждала Европа ако Германия беше спечелила Втората Световна Война

На Балканите Сърбия не съществува. Тя е поделена между Румъния, Хърватско и България. Словакия е независима държава, а Чехия остава в границите на Третия Райх. Гърция е под италианско управление. Албания също. Североизточна Африка също е италианска. Сирия е наезависима държава. Франция губи територии на Изток за сметка на Италия и Германия, но запазва Северо-западна Африка, Алжир и Мароко. Великобритания е германски протекторат. Финландия получава територии от СССР, Норвегия е независима, Швеция също.

СССР продължава да съществува зад Урал в Азия.

r6

Кликни на картата.

Франция е трета в света по военни разходи

artic6

Франция задмина Великобритания по военни разходи и зае трета позиция след САЩ и Китай. Русия е пета с около 9% от американския военен бюджет:

Top 10 military spenders 2008 (US$, billions)

1. United States — 607
2. China — 84.9
3. France — 65.7
4. United Kingdom — 65.3
5. Russia — 58.6
6. Germany — 46.8
7. Japan — 46.3
8. Italy — 40.6
9. Saudi Arabia — 38.2
10. India — 30.0

сряда, 10 юни 2009 г.

вторник, 9 юни 2009 г.

Генерал-майор Чарлз Болдън е новия шеф на НАСА

Astronaut Charles F. Bolden Jr. seen in NASA handout photo from 1991.   President Barack Obama will name former space shuttle commander Charles Bolden to lead NASA, the White House said May 23, 2009, in the midst of a major shift in the U.S. human space program. Bolden, who would become the 12th administrator in NASA's 51-year history and its first black head, is seen as a strong advocate for human space flight.    REUTERS/NASA/Handout   (UNITED STATES SCI TECH POLITICS) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS

Президентът Обама е назначил бившия пилот на совалката Чарлз Болдън за Директор на НАСА. Няма да му е лесно. Закриването на програмата Шатъл, бюджетните ограничения, общата апатия в обществото не улесняват работата му.

Болдън е бивш морски авиатор и е летял на космическа совалка в четири мисии, включително и в полета закарал космическия телескоп Hubble на орбита.

Technorati Tags: ,

С благодарност към победените

Краят на 1944 и началото на 1945 година войната за Германия е вече загубена, но Вермахтът продължава да се сражава до последната минута. Немският войник бавно отстъпва на Изток и дава възможност на Англо-американските сили да напреднат във Франция и Италия. Руските орди стигат до Берлин, но Западна Европа е спасена. Сталин разбира, че се е провалил. 45 години след това, Европа, която немсият войник спаси от болшевишки ботуш през 1945 година, спечели Студената война и изгони руснаците обратно към Урал. Полша, Германия, Латвия, Естония, Литва, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България отново получиха свободата си, а СССР се разпадна.

Поклон пред победените. Никога няма да забравим, че те спряха комунистическата чума пред вратите на Берлин.

foto5_web

Reisebericht Frankreich 1914_html_m21662789

понеделник, 8 юни 2009 г.

Каква е връзката между педофилията и френската Зелена партия?

340x Връзката е Председателят на партията Даниел Кон-Бендит. Видният зелен френски евродепутат е заподозрян от медийте в "по-особено" отношение към децата. В предаването "Апостроф" на френската телевизия Антена 2, през 1982 година, Кон-Бендит казва следното:

Крайните резултати от изборите за ЕП по държави

Резултатите са от сайта на ЕП и можете да проверите каква е ситуацията за всяка една страна от ЕС.

rtre

Technorati Tags: ,

Френската армия купува американски транспортни самолети Боинг С-130 Херкулес

040504-F-3677GНа Франция и липсват самолети. След като стана известно, че програмата за европейски военен транспортен самолет Еърбъс A400M е пред провал, на страните участнички в нея не им остана нищо друго освен да погледнат какво ще им предложи Боинг. Идеалната алтернатива е C-17 Globemaster III, но той е прекалено скъп за европейците и затова те са спрели на по-малкия му брат C-130J Super Hercules.