събота, 17 януари 2009 г.

Путиновите лъжи не помогнаха на руската рубла

00pf4kx5

За шест месеца руската рубла се е девалвирала с над 40% към американския долар. Путин и Медведев до преди три месеца лъжеха руснаците, че девалвация няма да има. Жалко за тези, които са им повярвали. Сривът на руската рубла беше особенно силен през изминалата седмица. В петък един долар се разменяше за 34,4 рубли, а долари в обменните бюра и банките нямаше. Една от причините за девалвацията е и прогресивното губене на доверие в политическото ръководство на страната, което по време на т.н. "газова криза" още веднъж доказа, че не е надежден партньор и не спазва подписаните договори за доставка на газ с ЕС.

22.10.2008 (доллар=26,44):
Премьер-министр РФ Владимир Путин считает нецелесообразным переводить сбережения населения из рублей в иностранную валюту. "Дело сомнительное, потому что еще неизвестно, каким будет доллар", - заявил премьер Путин.

29.10.2008 (доллар=27,30):
Дмитрий Медведев, президент РФ: "Все свои счета в банках я сохранил. Денег не снимал, не переводил рубли в доллары... Уверен, что моим накоплениям, так же, как и деньгам остальных российских вкладчиков, ничего не угрожает" (отвечая на вопросы "Аргументов и Фактов").

петък, 16 януари 2009 г.

Ето как воюва Хамас

Снимките обясняват феномена с големия брой деца убити в конфликта. Често еврейските войници нямат друг избор. Ако искат да подавят огнева точка, да унищожат палестинска площадка за ракети, да разрушат военни комуникации или взривят склад за оръжие, те неминуемо се натъкват на цивилно население и деца около обектите. И това не е случайно. Децата са превърнати в пропагандно оръжие в тази война.

abuse

hamas-mortar-youths

 

сряда, 14 януари 2009 г.

Когато и думите засядат в гърлото

Фосфорни бомби, вакуумни боеприпаси, ракети с обеднен уран за разрушаване на тунелите по египетската граница и като резултат много убити терористи от Хамас, но и палестински деца и майки. Няма ли да има край това?

Победените:

2009_01_12t124037_450x312_us_palestinians_israel

gaza3

и "победителите":

capt_0298797d81d44af6bf48d05b8c060443_mideast_israel_palestinians_jrl188

И, значит, нам нужна одна победа,
Одна на всех.
Мы за ценой не постоим!

Путин на първо място в "Позор России"

1-14-2009 12-05-08 PM

Путин е абсолютен лидер в класацията с 6360 гласа.

 

Technorati Tags: ,

понеделник, 12 януари 2009 г.

Руските тактически ракети "Точка" във войната с Грузия

Руските генерали и Путин продължават да лъжат, че Русия не е използвала тактически ракети с касетъчни заряди във войната с Грузия. За тяхно нещастие, руски военен от ракетните разчети е снимал с телефонна камера пусковете на Точките срещу грузинските градове. Русия отново е хваната в опашата лъжа:

Technorati Tags: ,

Медведев критикува Путин

0_1d12d_e043acfa_XL Както и се очакваше. Скоро Путин ще поеме пътя към небитието натоварен с всички неуспехи и издънки на некадърното си правителство. Газовата криза е поредната капка в чашата:

Президент РФ Дмитрий Медведев выразил недовольство работой правительства. Глава государства заявил, что реализация антикризисной программы в России идет медленнее, чем планировалось.

Путин губи медийната война за газта

gasputin

Русия криво си е направила сметката. Очевидно Путин не е очаквал толкова твърда позиция от Украйна и сега се чуди как да се измъкне от задънената улица, в която сам се вкара. Повтаря се ситуацията с руското нападение над Грузия през лятото на миналата година. Москва тогава се опита по същия начин да прехвърли вината на Саакашвили, но не успя. Сега отново ставаме свидетели на подобен бездарен сценарии. И отново Русия губи медийната война. Кратък преглед на европейските медии го доказва - за Украйна бегло се споменава, но причината за спиране на доставките е ясно артикулирана - Русия, Газпром и лично Путин. Вестниците са пълни с ето такива снимки и статии как Европа загуби и последното си доверие в Русия.

неделя, 11 януари 2009 г.

Буш е отказал на Израел да бомбардира Иран

Вече е официално - през 2008 година Президентът Буш е отказал на Ехуд Олмет да бомбардира Иран. Олмет е искал от САЩ бомби за разрушаване на бункери(bunker-busting bombs) и разрешение за израелската авиация да прелети над Ирак. Буш е отказал.

WASHINGTON — President Bush deflected a secret request by Israel last year for specialized bunker-busting bombs it wanted for an attack on Iran’s main nuclear complex and told the Israelis that he had authorized new covert action intended to sabotage Iran’s suspected effort to develop nuclear weapons, according to senior American and foreign officials.

Technorati Tags: ,,

Николас Кейдж в ролята на Михаил Саакашвили

Николас Кейдж се снима във филм за руското нахлуване в Грузия през лятото на 2008 година. Актьорът ще изпълнява ролята на грузинския Президент. Проектът е на «Stone Village Pictures», работното заглавие на филма е "Горчива капка свобода".

Чакаме с нетърпение.

0_22bad_37b85bc1_L