неделя, 7 април 2013 г.

Какво каза за международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер на Бойко: “ГЕРБ порасна в красиво цвете, което Християн-социалният съюз пося!”

Стискаме ви палци и вярваме, че днес с началото на предизборната кампания полагаме основния камък за успех на изборите. ГЕРБ и Християнсоциалният съюз са свързани в приятелство още от създаването на ГЕРБ. Ето защо понякога ни наричат шеговито акушерката на ГЕРБ. Посяхме нежно цвете. ГЕРБ порасна в едно красиво цвете. Ние непрекъснато ви насърчавахме да не се отклонявахте от поетия курс на реформи.

"В този момент България се нуждае от сила. ГЕРБ ясно стои за един европейски курс за развитие на България. Ние виждаме ГЕРБ като добре подготвени за изборите.

 

07.04.2014 София

RTEmagicC_Luther_04_jpg

Head of the Office for Foreign Relations
Dr. Susanne Luther

Какво каза Антонио Лопес, генералният секретар на ЕНП за Бойко Борисов и ГЕРБ: “Познавам достатъчно добре Бойко Борисов, за да знам, че той е държавник! Вярваме в България. В Европа вярваме в ГЕРБ!”

640x480_1365258553

Госпожи и господа, приятели и приятелки, добър ден (на български език) 

За мен е чест да бъда сред толкова много приятели на Европейската народна партия и на нашата братска партия от България – ГЕРБ.

Скъпи приятелки, скъпи приятели,

две думи бележат критичните моменти, които преживяват Европа и светът - усилие и доверие.

Вие, приятелки и приятели от ГЕРБ, имате толкова важна роля за стабилността на страната, защото ГЕРБ е партията на доверието.

Доверието, обаче, е колкото определящо, толкова и крехко - нужни са години, за да бъде изградено и секунди, за да бъде унищожено.

Казано по друг начин: това, което ГЕРБ съгради с усилия, с план за бъдещето, с решителност и с търпение, бързо може да бъде сринато от опортюнистични партии, поставящи собствените си амбиции пред приемствеността и доверието на избирателите.

На този етап от политическата ми кариера знам добре разликата между един опортюнистичен политик и един държавник. И познавам достатъчно добре Бойко Борисов, за да знам, че той е държавник.

Какво каза лидерът на ЕНП Жозеф Дол на Бойко Борисов и ГЕРБ: “Вие може да се гордеете с това, което сте направили последните 4 години. Може да се гордеете с България! Аз се гордея с вас! Да живее България!”

dstva-141219

Текстът е без промени от словото на Дол на конференцията на ГЕРб в зала „Арена Армеец" 07.04.2013 година:

Скъпи Бойко Борисов,
Скъпи Цветан Цветанов,
Скъпи Тоно Лопез,
Скъпа Aнка Boagiu,
Скъпи колеги от Европейски парламент,
Скъпи приятели на ГЕРБ,

Дами и Господа,

Най-напред бих искал да ви кажа колко съм щастлив, че съм тук сред вас в този важен ден на обединение и мобилизация.
Ако съм с вас днес, то е и за да изразя, към всички вас от ГЕРБ, моята подкрепа и подкрепата на парламентарната група на ЕНП.
Подкрепяли сме партията ви и ще продължим да ви подкрепяме, скъпи Бойко Борисов.
В днешния свят, в който всичко е свързано, във време на тежка световна криза, която продължава от 2008ма година, най-важно е да действаме заедно, обединени и координирани.
Казвам го често, но ние сме на кръстопът в нашата история. Имаме избор между две посоки.
Да продължим ли да градим една по-ефикасна, по отговорна и сигурна Европа?
Или ще поемем по авантюристичния път на свиването в себе си, на демагогията и на популизма?
Този избор ни принадлежи.

Този избор ви принадлежи, защото България е важен партньор в Европа.
България е още по-важна след 2009-та година, защото оттогава тя възстанови достоверността, която й липсваше.
Защото доверието се върна, специално доверието на европейските институции.
Има тенденция да се забравя, но аз ще го напомня. Не беше толкова отдавна това време, но преди 2009-та година, България не вдъхваше доверие, еврофондовете бяха замразени.
Трябваше да се доказва смелост и отговорност, за да се сложи край на онзи порочен кръг.
Това направихте вие, благодарение на ГЕРБ, благодарение на Бойко Борисов, благодарение на Цветан Цветанов.

Защо Джоузеф Дол и Антонио Лопез не желаят и да се срещнат с Иван Костов, а стискат ръка на Бойко Борисов?

7974_10151511185144629_775172074_nПредседателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Джоузеф Дол и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез са в София и ще присъстват на националната конференция на политическа партия ГЕРБ. С тях са и други емблематични фигури от европейските десни партии - заместник-председателят на ЕНП и депутат от румънския парламент Анка Боаджу, депутатът от Бундестага Ханс-Петер Ул, международният секретар на партия Християнсоциален съюз Сузане Лутер и бившият трикратен министър-председател на Турция Месут Йълмаз.

Никой от тези политици до сега не е заявил, че ще се срещне с Иван Костов. Не е ли странно, че ДСБ, която претендира да бъде единствената “автентична десница” в България е поставена в изолатора от всички десни партии в Европа, а в ЕНП не искат и да чуят за Иван Костов?

В същото време Бойко Борисов се радва на мощна и открита европейска подкрепа и признание.

Кои са “автентичните десни” тогава?