петък, 3 юни 2011 г.

Хеликоптерите на Третия Райх

Преди и по време на втората световна война, германските инженери и военни конструктори правят невероятен скок в бъдещето. Почти всички съвременни оръжейни системи имат немски корен – балистичните ракети, реактивната авиация, инфрачервения прицел, ракетите въздух-въздух, щурмовата винтовка, жироскопите на оръдията в танковете, първите опити със стелт технологии …

Fa.223 "Drache":

0_57d4f_L

четвъртък, 2 юни 2011 г.

Разликата между Бенжамин Нетаняху и Барак Обама в една снимка

Тази снимка достатъчно говори за хората на нея. В ляво е Бенджамин Натаняху, готвещ се за война в защита на Израел, а в дясно е яловия организатор на комунистически профсъюзни сборища Барак Обама. Войникът и лекето, патриотът и предателя, отговорният държавник и безотговорният разсипник на държавната хазна …

2011-05-22-WOAJZ

сряда, 1 юни 2011 г.

Новите български граници - Националния координационен център на Гранична полиция

cross_1151760

Как може да видите джет в морето от София? Невъзможно!

Не, съвсем възможно е и дори е факт с пускането в действие на Националния координационен център на Гранична полиция.

Той се намира на първия етаж в сградата на главната дирекция на столичния бул. "Мария Луиза" и влезе в действие през декември 2010 г. Центърът е един от основните елементи в подготовката на страната ни за покриване на техническите критерии за присъединяване към Шенген.

“Това е органът, който осъществява дейности по координация и управление на граничния контрол по границите на България”, разказва директорът на Гранична полиция Захарин Пенов.

В центъра се събира и обработва информация 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата от интегрираните системи за охрана на границата и от мобилните екипи на Гранична полиция.

От началото на тази година в центъра има постоянен представител на агенция “Митници”, което дава възможност за координация между двете служби по граничния контрол.

Дежурният митничар в центъра може веднага да направи справка за митнически декларации, номера на камиони и товари, в информационната система на митниците, което пести много време.

С изграждането на центъра България разполага с една от най-модерните системи в страните от ЕС.

Реално граничните полицаи получават онлайн информация от интегрираната система за контрол на морската граница от Дуранкулак до Резово.

На голяма електронна карта от столицата могат да се видят всички плавателни съдове, които са в български териториални води.

Image_901557_6

понеделник, 30 май 2011 г.

ДСБ и БСП не подкрепят предложенията на Дянков за промени в Конституцията и пакта за финансова стабилност

Отново заедно, БСП и хората на Костов се опитват да играят в тандем срещу българските интереси. Костов отново доказа на практика тесните си връзки с бившата  комунистическа партия. ДСБ се обяви срещу поправките на Конституцията предложени от ГЕРБ и имащи за цел да бетонират финансовата стабилност.

Честито на всички “автентични” десни! БСП и ДСБ заедно, ръка за ръка, няма да подкрепят най-разумното икономическо предложение след 1944 година.

ДСБ обяви, че няма да подкрепи внесените в парламента промени в Конституцията. Хората на Костов са срещу предложението промяната на данъците или въвеждането на нови данъци да се приема с 2/3 от гласовете на депутатите.

Френската армия намалява броя на католическите свещеници и на тяхно място ангажира имами

sssКонкурсите за ангажиране на нови католически свещеници във френската армия са анулирани и на тяхно място са обявени конкурси за имами.

В края на 2010 г., има около 221 духовници във въоръжените сили: католическите са 141, 32 са  протестанти, мюсюлмани -  30 и 17 еврейски. През 1996 година е имало 329 католически свещеници на служба и до 2006 година няма нито един имам. След 2006 година рязко се увеличава броят на имамите, а този на християнските свещенослужители намалява двойно.

неделя, 29 май 2011 г.

Европейските военни сили в Афганистан

Европейското военно присъствие обхваща почти цялата територия на Афганистан. Разгърнати са войскови подразделения, авиация, артилерия, бронирани сили, полицейски части и жандармерия, цивилни мисии, разузнаване, специални сили … огромна работа е свършена, но победата във войната е точно толкова далеч колкото и в първия и ден.

22-May-11 11-02-25 PM