събота, 6 юни 2009 г.

За първи път от 1995 година мнозинството от американците са против абортите

hogr Според сондаж на Галъп, 51% от американците са против абортите. В същото време 53% от тях ги допускат при определени условия. Галъп следи американските нагласи по отношение на прекъсването на бременността от 1995 година. През миналата година ситуацията е била коренно различна: 44% са били срещу абортите, а 50% от анкетираните са ги одобрявали.

петък, 5 юни 2009 г.

Националистите в Холандия получават 14,8% на европейските избори и стават втора политическа сила

untitled В Нидерландия едва ли скоро ще забравят случилото се с Тео Ван Гог. Националистите печелят терен и смело вървят напред.

Партията на Свободата(PVV) на Geert Wilders получи 14,8 % на европейските избори в Холандия. Според прогнозите тя ще има 4 депутатски места. На първо място са християн-демократите с 20,3%, а холандските социалисти остават на трета позиция с 13,4% от гласовете.

В изборите са участвали 40% от гражданите имащи право на глас.

И в кризата няма равенство

000689qf

четвъртък, 4 юни 2009 г.

Изтокът е тънка работа ...

0_2955e_e24f1712_L "През 1985 г., японски бизнесмен взел решение да разшири обхватa на бизнеса си, свързан със секс индустрията. Той открива магазин, където започва продажба на използвани женски бикини, които не са добре изпрани. Тези гащи, той купува от ученички в горните класове и ги предлага на мъже сексуални фетишисти.

Странно, но този вид търговия в Япония преживява истински бум.

сряда, 3 юни 2009 г.

ARTE бойкотира полската национална телевизия TVP

484164347

Френско-немската телевизия ARTE прекъсна връзките си с полската национална телевизия TVP. Причина за това е  директорът на полската медия - Piotr Farfal. Той е активист на националистическата популистка партия Полска лига на семействата. От ARTE се притесняват, че TVP ще води атнтисемитска политика. За това им дава основание следното изказване на Фарфал:

понеделник, 1 юни 2009 г.

История на Фолксваген: Как социалистът Хитлер успя да излъже германците

vw

През 1933 г. по време на Берлинското автоизложение, Хитлер за първи път оповестява идеята си за нов семеен автомобил домакинство с цена почти равна на мотоциклет, който ще бъде наистина достъпен за всеки дом. По това време само най-богатите хора могат да си позволят кола.

Като начало Хитлер организира среща с Фердинанд Порше , който по това време също работи по странно изглеждащ, но евтин автомобил. Той се срещна с Хитлер и е помолен да конструира народна кола със следните спецификации: