събота, 14 април 2012 г.

Германия е приятел номер едно на България

hhh

Me-109, Luftwaffe groundcrew working on an Me-109 at an airfield in Kresna Pass,Bulgaria in 1941.

За разлика от Русия, която си е заслужила прозвището враг номер едно на България, Германия последователно и най-често безусловно подкрепя страната ни в най-новата история. Дружбата с Германия е закалена по бойните полета на Първата и Втората световна война. С помощта на Германия, ние на два пъти макар и за кратко успяваме на  обединим всички българи от Македония и Тракия.

Радващо е, че и днес тази дружба не е забравена.

Министерството на отбраната на Германия в партньорство с EADS CASSIDIAN има намерение да даде отговор на запитването за информация от българска страна относно възможността за доставка на употребявани Eurofighter. Това не е просто подобрение на нашия предишен отговор за нови Eurofighter. Това е напълно нова оферта, която отчита политическите отношения между двете ни страни и традиционните съюзни взаимоотношения, близо вековното партньорство между Луфтвафе и българските въздушни сили и най-вече факта, че и двете страни са важни членки на ЕС. Тези отношения продължават да се развиват и днес с близките отношения и взаимното уважение между вашия президент и премиер и нашия канцлер.

петък, 13 април 2012 г.

Браво на Русия за отказа и да подкрепи агресивния хомосексуализъм!

Parad-2Руската страна отказала да подкрепи част от съвместното изявление на външните министри на страните от „Голямата осморка”, засягаща правата на сексуалните малцинства, съобщи агенция „Новости”. Това заявил пред журналисти на 13 април заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков.

Според него, Русия „счита за недопустимо под предлог за защита на представителите на така наречените сексуални малцинства на практика всъщност да се провежда агресивна пропаганда и да се налага определен начин на поведение и система от ценности, които могат да оскърбят чувствата на значителна част от обществото”.
Рябков отбелязал, че руската страна „не може да се съгласи с опитите за изкуствено отделяне на тази категория лица като самостоятелна група, претендираща на специална защита на своите права и интереси в рамките на международния режим по спазване на правата на човека”. И допълнил, че „в международното право липсват отделни норми, регламентиращи защитата на лица в съответствие с тяхната социална ориентация...”

Афганистански хроники, март 2012 година

Не лекият февруари беше сменен от ужасния месец март за войски от Коалицията в Афганистан. На 11 март 2012 година сержант Робер Бейлс уби 17 цивилни в това число и 9 деца.

64090

Сержант Роберт Бейлс във Форт Ирвин, 23 август 2011 г. (AP Photo/DVIDS, Spc. Ryan Hallock)

6057

Тялото на младши сержант Дакейн Риверс от Флорида заминава за Родината. (AP Photo/Jose Luis Magana)

вторник, 10 април 2012 г.

Талибани - травестити

Класически шпионски сюжет се разигра през миналия месец в Афганистан. Близо до базата Мехтерлам бяха задържани странни жени, които в последствие се оказаха преоблечени като жени талибани.

50

неделя, 8 април 2012 г.

Гласът на жабата хвърли бомбата за отношенията между Трактора Алексей и израелското посолство в София. Връзката с Мосад изглежда все по-вероятна

 

big_121535

Бойко Борисов на среща с директора на Мосад, Хеад Даган

Израел е отказал съдействие на България за предоставяне на информация за фирмата на Трактора Лев инс. още през 19.12.1999г. Нещо повече, от посолството им в София не само не са отговорили на официалните запитвания на българските служби, но и са искали да бъде нарушен закона в интерес на компанията. В този период лобисти на Трактора Алексей в Мин.съвет са Муравей Радев и Иван Костов. Богомил Бонев е бил против даването на специални привилегии за Лев инс.

Следват логичните въпроси:

Защо и има ли връзка между Алексей Петров и службите на Израел, по специално Мосад и ако има такава, това не е ли това арогантна намеса във вътрешните ни работи?

Ако има такава връзка, то тогава какъв е бил интереса на Мосад да работи в ущърб на българската държавност и защо е дестабилизирал България в периода 1999 година 2010 година?

Всеобщо е мнението, че между Израел и България съществуват приятелски отношения. Как тази политика на израелското посолство в София се вписва в претенциите за отлични отношения между нашите две страни?

Трудни въпроси, които едва ли ще получат отговор от израелска страна, въпреки че всеки от нас може сам да направи изводите и да си припомни старата поговорка:

“С такива приятели, врагове не ти трябват.” или “Господи, пази ме от приятелите ми, а от враговете сам знам как да се опазя.”

В разпита на св. БОГОМИЛ БОНЕВ, проведен на 18.03.2011г. /том 26/, се съдържат доказателства за лобиране в полза на застрахователната компания на обв. АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ : „За времето, през което бях министър, в тогавашната НСБОП бяха заведени т.нар. „Литерни дела" на всяка една групировка, за която имаше оперативни данни, че се занимава с принудителна охрана или впоследствие принудително застраховане. Такова литерно дело имаше заведено и за „Левски Спартак"...