петък, 23 януари 2009 г.

Една изтрита статия в Дневник. Газови и атомни скандали трещят оглушително

 

Правителството е корумпирано - да. Правителството е не е защитило националния интерес в отношенията с Русия - да. Правителството е нерешително и проруско до такава степен, че всеки разумен човек си задава въпроса на кого служи - на България или на Москва.

Появата на Румен Овчаров допълнително наля масло в огъня. До такава степен, че в уважавани медии започнаха да изчезват цели статии:

Овчаров: "Никога не съм подписвал договор за доставка"

1-23-2009 2-08-17 PM

Какво е накарало Дневник да вдигне секирата на цензурата? Не знам. Предвидливи хора са запазили статията и може да я прочетете ТУК.

Сами си правете изводите за величината на залозите в тази игра.

 

вторник, 20 януари 2009 г.

Цената на руския газ за ЕС през 2009 година

 s320x240

Прогнозата е много изгодна за България и ЕС. Разбираме защо Украйна настояваше да плаща европейска цена за газта. Идват тежки, много тежки времена за Русия.

Формулата, по която се изчислява цената за ЕС е следната:

Цената на 1 млн. б.т.е. газ = 0,714 + 0,046 х Цената барел петрол + 0,0975 х Цената на барел петрол преди 6 месеца

Вижда се, че още през второто тримесечие на 2009 година цената пада на 250$, а през четвъртото е на 175$.

Остава да се надяваме, че Румен Овчаров не е договорил някакви "по-специални" условия за България, при които ние ще продължим да плащаме на Газпром над 300$ през цялата 2009 година. Ако това излезе вярно, тези хора очевидно са национални предатели и чужди агенти.

Религия на мира и толерантостта: Талибаните взривиха пет училища за момичета в Пакистан

talibansze2 Казана дума хвърлен камък. Преди 4 месеца талибаните заплашиха, че ще взривяват женските училища в Пакистан ако до 15 януари не се забрани сколаризацията на момичетата.  Речено сторено - вчера те разрушиха с експлозив пет училища в северо-източната част на страната.

В пакистанската провинция Сват от 2007 година до сега, религиозните фанатици са взривили общо 173 училища, от които 105 женски. Няма никаво съмнение, че ислямистката лудост ще пристъпи към изпълнение и на втората част от ултиматума си:

Ако родителите и момичетата не се подчинят и продължат да посещават училищата, то те ще бъдат убити.

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 41

uizgh3kpobt4

неделя, 18 януари 2009 г.

Русия вдигна бялото знаме. Украйна постигна целите си

997n5jrj9nlj Русия се предаде. От началото на конфликта, Украйна настоява за европейски цени и прилагане на европейската формула за изчисляване на цената на газта. Путин заяви, че това никога няма да стане:

"Эпоха дешевого газа заканчивается, - сказал премьер-министр РФ. - Таково реальное положение дел". (с) В.В.Путин 22.12.08.

Защо? Защото формулата за ЕС е обвързана с цената на петрола и тъй като тя падна 4 пъти, тази на газта с шест месечно закъснение също ще падне най-малко 2,5 пъти:

Мъжки разговор

v91oslig8okk