събота, 26 юли 2008 г.

Алманах "Македония"

Добавих го за теглене в Хамбара. Заслужава си да се разгледа. Файлът е 614 Мб.

 

Немци и французи искат Обама за Президент, но на САЩ

obama_berlin2

Берлинчанин подръжник на Обама

Германците предпочитали Барак Обама за президент на САЩ. И французите го предпочитали. Изобщо в Европа предпочитат Обама да бъде президент на Съединените Американски Щати.

Но един медал винаги има две страни. Логичен е въпросът защо немците не искат Канцлер на федеративната република да бъде турчин? Та нима няма нито един немец с турски прозход, който да заслужава поста?

При французите е още по-лесно. Те имат над 10% арабско население и тенденцията е за нарастване. По-голямата част от арабите са вече френски граждани от второ и дори трето поколение. Много по-добре ще бъде вместо да пренасят предпочитанията си за САЩ, французите да издигнат кандидатура за Президент на Франция на човек с арабски произход и име ... например: Абдул Мустафа. Представете си само колко добре звучи: "А сега Дами и Господа, да ви представя новия Президент на Република Франция Абдул Исмаил Мустафа"

Е да, както сте отгатнали, нито германците, нито французите им минава през ума такава ситуация за собствените им страни, но в Америка това е възможно. САЩ са най- старата модерна демокрация и американците са далеч по-малко расисти от европейците. В САЩ е възможно да има кандидат за президент от черното малцинство и този кандидат има шанс да спечели. Кога в някоя европейска страна ще сме свидетели на подобна ситуация? Според мен това няма да е в обозримото бъдеще. По отношение на демокрацията европейците има още много какво да научат от Америка.

Друг немски фен на Барак

 

O_Verkaeufer_Button_131384b

 

четвъртък, 24 юли 2008 г.

Момичета с пушки ( Girls & Guns ) 36

actres3

Православно-комунистическо "бойно другарство". Младич предал Караджич

587

 

Daily Telegraph съобщиха името на човека, който е дал информация на специалните служби за местонахождението на Радован Караджич. Весникът твърди, че беглецът е предаден от друг беглец – бившия му съратник генерал Радко Младич. Така той се опитвал да издейства по-леки условия за себе си пред Хагския съд.