сряда, 25 септември 2013 г.

Англичаните напускат Великобритания

5 милиона англичани са напуснали родината си , от които 3,6 милиона само за последните 10 години (2,5 в трудоспособна възраст, а останалите са деца и пенсионери). Тази цифра представлява 6% от населението на държавата. Основно те бягат от страната поради лошия климат, разходите за живот и загубата на " чувство за общност " Предпочитат да живеят в Австралия и Испания .

imigEN

неделя, 22 септември 2013 г.

Проф. Пламен Цветков: За наш срам, една от централните улици в София е наречена граф Игнатиев. Най-малко се знае и най-много се прикрива зловещата роля на Русия

Tzar_Ferdinand_at_proclamation_of_Bulgarian-independence

Обявяването на Независимостта е завършек на процеса на освобождение на България от османско владичество. Процес, започнал с учредяването на Българската екзархия през 1870 г. В рамките на Османската империя екзархията не е само независима национална църква, а и форма на вътрешна автономия, тъй като екзархът, избиран свободно от българите и утвърждаван от султана, се определя в султанския ферман като върховен представител на българската нация пред османските власти и пред правителството в Цариград.

Следващата крачка към превръщането на България в суверенна държава не е Санстефанският договор, който е в същината си договор за безсрочната окупация на страната от Русия, а Берлинският договор. Той спасява българите от руско владичество с цената на разпокъсването на нацията, но същевременно дава международна гаранция за възникващата българска държава.

Съединението на Източна Румелия с Княжество България бележи нов решаващ момент в този процес, като не само отстранява една от неправдите на Берлинския договор, но слага край и на руската хегемония, застрашаваща самото съществуване на българите като народ. Както казах, завършек е именно прогласяването на Независимостта на 22 септември 1908 г. Със Санстефанския, но без Берлинския договор, нямаше да има нито Съединение, нито Независимост, нито България.

Цацаровата прокуратура удря "Риск инженеринг" на Богомил Манчев за да попречи на финансирането на инициативата на Първанов за Български дебати за национален успех

Две на пръв поглед несвързани събития се случиха в последните дни – Първанов започна да обикаля страната и да създава дискусионни клубове и точно в същия момент поръчковата ДПС прокуратура и червената социалистическа ДАНС след 5 годишно усукване решиха да атакуват крадците на милиарди от АЕЦ Белене.

Нека се самоизяждат, но случващото се е още едно доказателство за овладяването на Главната прокуратура и службите за сигурност от Станишев, Моника и Доган.

“Амбицията ми е да създадем в рамките на октомври клубове във всички областни центрове. Това обяви Георги Първанов, президент в годините 2001 – 2011 г., в 40-минутно слово при откриването на дискусионния форум "Български дебати за национален успех" в НДК. Той добави, че се планира и създаването на клубове в общините, така че до края на годината "да осеем страната с плътна мрежа". Следващата дискусия ще е в Стара Загора, а темата ще бъде уточнена допълнително.”