събота, 5 май 2012 г.

Една добра новина: ГЕРБ имат намерение да управляват дълго

Това заяви финансовият министър Симеон Дянков пред "Дарик". Заслужават го и така ще стане. Ако не са те то кой? Безкрайно кухата Кунева, крадецът Костов, бандита Гоце и вечния турчин Доган, направиха каквото им позволяваха силите да разрушат България. Сега дойде време да строим, а най-добре строи ГЕРБ.

4025

вторник, 1 май 2012 г.

Стамболов за българската православна църква. За българските владици е по-важна Русия, а не България

sti-34380

 

Ст.Стамболов, 22.12.1886г.

Светия Синод се събира в София. Святите старци са дошли в столицата,но никой от тях не е дошъл да се представи пред регентството. Това го правят лукавите калугери с очевидната цел да дискредитират правителството и да станат приятни на московците. Те игнорират правителството,защото същото прави и руския цар. Аз и другите регенти сме крайно недоволни, за дето Начович е свикал в сегашните критически и деликатни времена тия чернокапци на събрание, защото те ведно с опозицията могат да направят някой протест, от който да се възползва руското правителство.

 Ст.Стамболов, 12.01.1887г.

Вчера има голямо тържество по повод на юбилея в памет на братя Миладинови. Ние отидохме на черква,дето калугерите и поповете около 10-15 пътя повтаряха и славославяха името на руския император. Това нещо като че нарочно се правеше от Климента и братята му.
Страшно ми докривя и пот ма побиваше при всяко споменувание на името на императора,когото величаят с титлата "Благодетел" и "Покровител". Подобно светотатство в сегашните особени обстоятелства могат да направят само такива знаменити и патентовани подлеци, като Климента. Като го гледах тоя безобразник,идеше ми да отида и да му измъкна гръцмуля. Ния се бориме до душици за нашата независимост и употребяваме хиляди хитрини,за да се спасиме от ноктите на бясната бяла мечка, а те, предателите чернокапци, ходят да я славославят и да показват на света, че ние сме готови да ближиме ЛАПАТА, която са е замахнала да ни пребие. Въобще в нас са е водворил един много лош обичай да са славославя при всяка служба и литургия рус. император и този обичай трябва без друго да се изкорени.
На молебена Климента дойде да дава нафора. Аз и Муткуров си обърнахме гърба към тоя предател и не поискахме не само да вземеме нафора, но още и да видиме неговото подпухнало от пиянство и разврат лице. Речта на Климента в църквата беше повече от лоша.Тя не направи никомо добро впечатление. И тая крава с патрахил иска да мине за оратор!“

29 април 2012 година

Екип на предаването на БНТ "Вяра и общество" не бе допуснат при патриарх Кирил в Руската църква в София, съобщи държавната телевизия.

понеделник, 30 април 2012 г.

Съвременните гръцки концентрационни лагери

4D50DF12637D6CFBFB40C9A2E51408BC

Оказва се, че концепцията за концентрационните лагери не само не е забравена, но и се радва на добро здраве. Заклеймяването на ГУЛАГ и национал-социалистическите практики не пречи на някои европейски страни да използват техния опит. Идеята за концентрация на нежелани хора в ограничено пространство, под строг контрол има още много добри дни пред себе си и то независимо от политическата партия, която управлява и независимо от това дали страната е демократична, диктатура или с авторитарно управление.

Нашата южна съседка Гърция откри своя първи специално построено за целта център за задържане на незаконни имигранти в Атина, точно една седмица преди националните избори.

1D066119BF35796B8B5BE0DA679FD5F3