сряда, 11 май 2011 г.

Великият Китай и неговото слабо място

ch2

Периферията на Китай представлява спящ източник на напрежение. Виетнам, Бирма, Тайланд, Малайзия – няма нужда те да воюват срещу Китай, за да го доставят на колене за 3-4 месеца. Достатъчно е да отрежат морските пътища и Китай, както и СССР на времето, може да бъде изпратен на бунището на историята.

Днес, много хора виждат Китай като огромен колос, който трупа мускули всеки ден. Аналитиците предвиждат, че той след 20 или дори 15 години ще бъде лидер в света. Същото се говореше и за  в СССР в края на 1970-те години, който беше на път да погълне половината свят, а след това и САЩ.

Основния проблем на Китай се състои в това, че той подобно на Съветския съюз, няма съюзници. Една страна може да си купуваме само временно приятели  както преди 25 години СССР си купи Мозамбик, Гренада и Йемен. Да не говорим за  Полша.

вторник, 10 май 2011 г.

България на 114 място в света по продължителност на живота

По продължителност на живота, България се намира в  средата на световната класация. Българите живеят средно 73,59 години. От ЕС след нас са Естония и Латвия, а Русия е 40 места по-назад на 162 място заедно с Непал, Папуа и Индия със средна продължителност на живота от 66,29 години.

Най-малко живеят в Ангола и Афганистан – съответно 38 и 45 години.

09-May-11 10-31-03 AM

понеделник, 9 май 2011 г.

На 9 май 1945 година беше спряно комунистическото настъпление към Западна Европа

… , а Източна Европа попадна беше размазана под кървавия руски ботуш.

Молотов  през 1939 г.:

"Идеологията на хитлеризма, като и всяка друга идеологическа система, може да бъде прита или отречена. Въпрос на политически възгледи, но всеки трябва да разбере, че идеологията не може да бъде унищожена със сила. Да се сложи край на една идеология чрез война е не само безсмислено, но и е престъпно такава война да бъде водена - например война за "унищожаване на хитлеризма"  под прикритието на фалшива бори за "демокрация".

След бандитската подялба на Полша, на извънредната пета сесия на Върховния съвет на 31ви октомври 1939 г. в доклада си за външната политика на Сталин, Молотов казва:

Смъртното наказание в Монголия в началото на 20 век

До 20те години на миналия век, Монголия е китайска провинция и там се прилага суровите закони на Поднебесната империя. Смъртното наказание се изпълнявало с декапитиране. Инструментът използван за това се е наричал “секир-бешка”.

img571

За затвор са служели дървени сандъци, в които провинените са били затваряни за определено време. Нямали са право да ги напускат до изтичането на наказанието. само главата им се е подавала навън през специално оставен за тази цел прорез.

неделя, 8 май 2011 г.

36% от френските работници ще подкрепят Марин ле Пен и националистите на президентските избори

Най-голямата част от френските работници( 36%) ще подкрепят френските националисти и Марин ле Пен. 17% ще гласуват за кандидатът на Социалистическата партия, банкерът и Президент на МВФ Доминик Щрос-Кан, а само 15% за настоящия президент Никола Саркози. Това разпределение на гласовете показва, че Социалистическата партия не се припознава от работниците като защитник на интересите им.

04-May-11 2-52-12 PM