вторник, 8 април 2014 г.

Нигерийските проститутки в Италия от Паоло Патрици

Паоло Патрици ( Paolo Patrizi ) ни представя снимки на нигерийски проститутки , които незаконно влизат в Италия и след това работят под открито небе.
Според различни оценки , сега има Италия от 10 до 20 хиляди нигерийски проститутки. Тази “индустрия” се ражда през 1980 година когато полузаконни имигранти от Нигерия идват да работят в селското стопанство. В извънработно време те започнали да се занимават с продажба на наркотици и проституция. Разходи за преместване в Италия за бъдещи проститутки достигат до 60 хил. евро. Нигерийските проститутки са изключително евтини. Те взимат по 10€ от клиент. Италианската държава има програма за репатрирането им, но цената е около 60 000€ на човек.

PPatrizi_Migrant_sex_Workers_05

Валсът, който Сър Антони Хопкинс написа преди 50 години

Малцина знаят, че преди да стане актьор Хопкинс планира за себе си музикална кариера. По-специално , този валс е написал преди 50 години, но го е оставил на хартия. Години по-късно , Антъни чува изпълнения на холандския цигулар Андре Рийо , свърза се по телефона с него и му предлага да изпълни неговия валс. Андре разказва за това във видеото и добавя, че подобни предложения получава непрекъснато, но този път когато чул името на композитора се съгласил веднага.

Никога не е късно да сбъднеш мечтите си, дори когато те са с 50 годишна давност.