понеделник, 23 юни 2014 г.

Драгалевското гуру завлече и Цветан Василев след себе си. Поредният политически провал на Иван Костов

vasilev-kostov

В българската политика има двама терминатори. Това са Сергей Станишев и Иван Костов. Последната жертва на Драгалевския стратег стана банкерът Цветан Василев. Как се случи това? Някъде в началото на миналата година, Костов успява да убеди банкера, че е възможно нов политически субект да замени ДПС в българската политика. За да се случи трябва да бъдат изпълнени няколко условия.

Първо - правителството на ГЕРБ трябва да падне с гръм и трясък, което да създаде условия за нов дясно-центристки проект. В изпълнението на тази задача се впряга телевизията на Василев TV7 и подчинените му прокурори, които скалъпват аферата Костинброд. Да си припомним, че тогава Иван Костов беше сред тези, които обвиниха ГЕРБ във фалшифициране на изборите.

Второ – Костов предлага на Василев след разгрома на ГЕРБ, в създадени вакуум да бъде формирана партията на Бареков. Очаква се, че Бареков ще спечели поне поливната от гласовете на ГЕРБ. Планът на Костов и Василев е след елиминирането на Борисов да бъде създадена коалиция между БСП и Бареков, а доскорошният съюзник ДПС да остане извън властта.

За тяхно най-голямо учудване и наше най-голямо облекчение, както и всеки костов план и този се проваля напълно. ДПС разбират за заговора и чрез подчинената им прокуратура и марионетката Цацаров, успяват да фалират КТБ, принуждавайки държавните дружества да изтеглят парите си от нея и по този начин създавайки изкуствена криза на ликвидността. Банкерът се измъква във Виена, а междувременно Пеевски предлага $5 милиона на този, който успее да го ликвидира. Австрийската полиция иска ареста на Пеевски, Цацаров първо арестува, а след това пуска някакви трима нещастни набедени, Бареков употребен и наритан се опитва да ближе рани в ъгъла.

А Костов? Ами, нищо, той потрива ръце. Оставя още една руина след себе си. Поредният му “план”, който за малко да повлече и България.

6 юли 2013 г. :

Борисов обяви, че Цветан Василев и Иван Костов правят нов десен проект