петък, 6 февруари 2009 г.

Европейският съюз отказа финансова подкрепа на Северен и Южен поток. Набуко е европейски приоритет

4f1b2b838a Ситуацията с двата руски мегапроекта започна да намирисва още в началото на месец януари тази година. Тогава стана известно, че Газпром е започнал разпродажба на тръбите закупени за изграждането на сухоземния участък от Северен поток. След това дойде веста, че ключови фигури на проекта преминават на нова работа, разбирайте на нова хранилка. Големият приятел на Путин, срамът за немския народ, ексканцлера Шрьодер получи нова работа. Веднага след него директорския пост в компанията напустна и бившият съветски шпионин Матиас Варниг. На 5 февруари стана ясно, че руското правителство отменя данъчните облекчения за внос на материали за строежа на Северен поток.

В анкета на BBC 42% считат, че Русия играе отрицателна роля в света

2-6-2009 7-02-45 PM

През 2008 година репутацията на Русия рязко е паднала. Броят на тези, които смятат, че Русия играе отрицателна роля се е увеличил с 8% от 34% на 42%. Най-голям е сривът в Еврока където рейтингът и пада от с цели 20% от 51% на 31%.

Освен това тези сондажи са провеждани преди газовата криза и спирането на доставките за ЕС. Можем да си представим какви биха били сега. Основната причина хората да не харесват Русия са войните в Кавказ и нападението срещу Грузия.

По този начин благодарение на Путин и водената от него политика Руската Федерация си оказа на пето място в класацията  на най-нехаресваните държави:

1. Иран

2. Пакистан

3. Израел

4. Северна Корея

5. Русия

Technorati Tags:

вторник, 3 февруари 2009 г.

Парвенюто Обама в Белия дом

obcon Лигав, претенциозен, несериозен, недискретен - това е най-малкото което може да се каже след прочитането на имейлите новия американски президент Хюсеин Обама. Ако към това се прибави и мързела му станал известен след публикуването на дневния му ред, картинката става трагикомична. Този човек ще управлява САЩ през следващите 4 години.

7:58 ч.
До: Мишел Обама
От БХО (Барак Хюсеин Обама - б.р.)
На опашка в “Старбъкс”. О, чакай, махат ми там отпред. Гот. До по-късно.


9.02 ч.
До: Рам Емануел
От: БХО
Това съвещание няма край. Сериозно, погледни Бонър. Какъв е този тен? Нали е от Охайо? Какво става?
9.41 ч.


До: Хилъри Клинтън
От: БХО
Проснал съм се върху килима в Овалния кабинет и блаженствам. Мислех си, че ще ти е интересно. LOL (laughing out loud, lots of laughing) – Гръмогласен смях.
10.33 ч.

неделя, 1 февруари 2009 г.

Барак Обама с нов комуникатор Sectera Edge

1233249280_111630

До встъпването си в длъжност, Обама използваше обикновен комуникатор  Blackberry. След като беше избран, за него беше поръчан специален телефон от компанията General Dynamics модел  Sectera Edge.

Апаратът е с клавиатура, не блести с дизайн, но е най-защитения телефон в света. Операционната система е модифицирана версия на Windows Mobile. General Dynamics продава и граждански модел  на Sectera Edge, който е без допълнителните президентски защити. Цената на този "народен" телефон е $3350.

 

Technorati Tags: