четвъртък, 31 май 2012 г.

Ултра религиозни евреи за бъдещето на Интернет и заплахата от него

42ap120521b002

Ултра религиозните евреи в Ню Йорк се безпокоят за негативно влияние на интернет върху обществото и обсъждат как да използват мрежата, без да се нарушават религиозните канони. 20 май те организираха огромен митинг на два градски стадиона в Ню Йорк за да дискутират по темата. Билети за събитието бяха разпродадени толкова бързо, че в допълнение към 40000 места на стадион Citу Field , беше нает и стадиона Артър Аш с още 20000 места.

сряда, 30 май 2012 г.

Гърците считат, че са най-работливите в целия ЕС, но страната им е най-корумпираната в Европа

Европейската корупция и гръцката наглост се издигат до нови недостигнати до сега висоти.

Ново проучване на Pew Research Center сред общо 9 108 души в осем страни от ЕС и в САЩ разкрива някои интересни тенденции, за това как в дадена държава възприемат другите държави.

Проучването е направено в периода 17 март – 16 април, а в него са участвали представители на Великобритания, Франция, Германия, Испания, Италия, Гърция, Полша и Чехия.

На въпрос в коя държава в Европа се работи най-здраво, участниците от седем от осемте държави в проучването посочват, че това е Германия.

Интересно е, че единствено в Гърция смятат, че в тяхната държава се работи най-здраво, докато според гърците в Италия са най-мързеливи.

По отношение на корупцията обаче гърците са безкомпромисни и посочват, че тяхната държава е най-корумпираната в ЕС.

Испанците посочват тяхната държава като най-корумпираната, заедно с Италия, докато единодушно за най-некорумпирана страна в ЕС е смятана Германия.

Самите германци смятат, че в тяхната страната се работи най-здраво и в същото време страната е най-некорумпирана. Според тях гърците работят най-малко, а най-голяма корупция има в Италия.

Поляците и чехите определят собствените си страни като най-корумпирани.

вторник, 29 май 2012 г.

Из краткия живот на една стриптизьорка от Газа

Нейното име е Лорън-Ари  Саид. Нейната майка е еврейка, а баща и палестинец. Детството си тя прекарва между две противоречащи си и постоянно враждуващи религии и култури. Като тийнейджър, тя е изпратена в Тексас, за да живее с баба си и дядо си заедно с дъщеря си Авигаил. През деня - майка, а през нощта танцьорка на пилон. В стриптийз клубовете е известна като "стриптизьорката от Газа." От 18 годишна е в тази професия в Остин в клубове разположени до военни бази. Ари е самотна майка. Приспива детето си и излиза. Работи по цяла нощ. Авигаил заминава на училище, а тя ляга да спи. Бащата на момичето напуска семейството, когато Ари е бременна в осмия месец.

По тялото си има много татуировки с цитати от английска литература, политически и религиозни цитати на арабски и иврит, както и това, което тя нарича "сладки животни”. На юмруци си е татуирала «Западния бряг» и в същото време на иврит: "Аз не вярвам в Бога." Друг на татуировката  на арабски език гласи: "Аз съм харам (грях)".

Ари загива при автомобилна катастрофа на 28 май, 2011. Тогава тя е само на 27 години.

1501

Ари Лорен Суад Саид демонстрира работното си облекло в къщи.