събота, 4 октомври 2014 г.

Европейският съюз въвежда нови строги визови изисквания за руснаци. На всеки руснак кандидат за виза ще бъдат вземани биометричните данни

5467-02-merkel_close10

“Визова информационна система за руснаци, която предполага снемане на биометрични данни, ще бъде въведена от Европейския съюз от април следващата година.

Това съобщиха от офиса на европейския комисар по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

След руското нахлуване в Украйна, Европейският съюз затяга визовата си политика за Русия. Биометричните данни за Шенгенска виза стават задължителни от следващата година. Въпреки, че отрича, ЕК със сигурност е взела това решение като резултат от събитията в Крим където руски военни, възползвайки се от безвизовия режим, окупираха полуострова. Европа очевидно не иска това да се повтори с Балтийските държави.

сряда, 1 октомври 2014 г.

България е пред финансов фалит в близките месеци. Тройната банда Станишев, Местан, Сидеров остави държавата в колапс

Казахме го точно преди една година:  София, краят на мандата Орешарски: The Walking Dead
by ExtremeCentrePoint on Friday, 25 October, 2013

Цифрите са толкова катастрофични, че надминават и най-лошите прогнози. ГЕРБ остави стабилност и строителство, Орешарски ни оставя фалирали банки, продънен бюджет, разрушена енергетика. Това се случи само за година и половина съвместно управление на Атака, БСП и ДПС.

Министерството  на финансите публикува данните за изпълнението на консолидираната фискална програма към 31.08.2014 г. Вижте как изглеждат те.

Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма на касова основа към 31 август 2014 г. е отрицателно в размер на 1, 276 милиарда лева, което се формира от дефицит по националния бюджет в размер на 710,9 млн. лв. и дефицит по европейските средства в размер на 564,7 млн. лева.

Изпреварващият ръст в разходите и изоставането при изпълнението на данъчните приходи са основните фактори за формирането на дефицита по КФП за първите осем месеца на годината. Продължава да се осигурява и финансиране за временно спрените плащания от ЕК по ОП „Околна среда“ и по две оси на ОП „Регионално развитие“, като се очаква след отблокиране на плащанията на България да бъдат възстановени сертифицираните разходи. Спрямо дефицита за същия период на 2013 г. (212,7 млн. лв.) бюджетната позиция се влошава с 1, 063 милиарда лева (1,3 пр.п. от БВП).