събота, 19 май 2012 г.

България става “земя на прицел” за имигрантите

9f3404bab9

България е сред новите имигрантски дестинации, коментира проф. д-р Кръстьо Петков на представянето на проекта BG EIF 2010/01-05.03 „Изграждане на капацитет и утвърждаване на добри практики в Южен Централен район за интеграция на граждани от трети страни”.* Той се осъществява от април до края юни т. г. с основна цел да представи модел за интеграция на чужденци, които искат да пребивават легално в страната.
Териториалният обхват на проекта изцяло покрива Южен Централен район – областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково.
Логично е България да е една от новите имигрантски страни, след влизането й в ЕС. Тя не е била и нямаше как да бъде такава преди 5 години, нито преди 20 или 50 години. Ние нямаме дългата имигрантска история на страни като Франция, Германия, част от скандинавските държави. Не познаваме и по-новата, но доста интензивна история на Италия, Испания, Гърция, Португалия, които приемаха емигранти от доста страни от Европа и извън ЕС, подчерта проф. д-р Кръстьо Петков.

Сходно изследване е правено в периода 2007-2009 г. от Фонд „Научни изследвания”. Още тогава е установено, че част от имигрантите – 16%, идват в България, но не остават – това са т. нар. транзитни имигранти. Прогнозите са били, че през следващите години поради интеграцията на България към ЕС този процент най-малкото ще се удвои. Това са и първите сведения, които откриват през първия месец от старта на проекта експертите и външните сътрудници.
В момента се прави социологическо изследване в петте области на Южен Централен район. Вече разполагаме с първата пълна систематизирана информация не само за имигрантите, но и за бизнеса, който те развиват, обясни проф. Петков. Въз основа на изследването отсега можем да формулираме двете области, в които България ще изпита последиците от засилената имиграция: пазарите на труда и икономиката в реалния сектор и в другите сфери, поясни научният ръководител на проекта.

вторник, 15 май 2012 г.

На Гаргамел Костов му потънаха гемиите. Хайде, честито на всички за освобождаването на българската политика от Иван и зомбираната му секта!

6d5591ca519a7ddedcc605bb5421c1f7

Гневът на излъганите стари бойци ги помете!

Костов няма да бъде в следващия Парламент. От това по-добра новина здраве му кажи!

Помните ли как те ни се смееха когато тук ние ги предупреждавахме, че няма никога да им простим съюза с БСП? В това Народно събрание, Костов премина всички лимити, наруши всички граници, предаде всички принципи. Той, фалшивият десен, се прегърна с комунистите и турците, опита се да крие престъпници от правосъдието, разпъна политически чадър над приближени тъмни бизнесмени, някои от които след това бяха разстреляни в центъра на София. Неизброими се греховете му нас хората, които го подкрепяха през всичките тези години, безкрайно е лицемерието му, а властолюбието му задминава това на най-мрачните диктатори от първата половина на 20 век. И като че ли не му стигнаха всички злини, които ни причини, а сега съсипа и Синята коалиция след като отказа да  оттегли тъмната си персона от нея.

Хайде, сега заминавайте всички вкупом на бунището на историята, там където ви е мястото!

Вижте също:

Ще ги помете ли гневът на излъганите стари бойци? Идва времето да им потърсим сметка защо ни предадоха на комунистите и ДПС

 

Синята коалиция на терена на политическата проституция или как един страх може да крие зад себе си съвсем друг страх

 

Лумпенизацията на ДСБ и цената на гаргамелщина: САЩ и Европейския съюз все по-трудно преглъщат номерата им

 

ДСБ и БСП не подкрепят предложенията на Дянков за промени в Конституцията и пакта за финансова стабилност

 

Хиени и лешояди или как Гаргамел превърна ДСБ в некроманска партия.

 

Иван Костов, 11 години след падането му от власт раните, които нанесе на България все още кървят

 

ДСБ и БСП отново в братска прегръдка в София срещу СДС, ГЕРБ и Атака

 

От народна, ДСБ постепенно се превръща в антинародна партия. Костов против партийните помощи за пострадалите в Бисер

 

Биография на Иван Костов такава каквато никога няма да я прочетете на сайта на ДСБ и защо Гаргамел не почете жертвите на комунизма на 1 февруари 2012 година

 

Докато България строи и инвестира, новата Тройна коалиция БСП, ДПС и ДСБ интригантстват за нов вот на недоверие срещу ГЕРБ

 

Синя простотия: СДС и ДСБ не бойкотираха Първанов при стъпването му в длъжност през 2007 година, но бойкотират Плевнелиев през 2012 година

 

Цената на гаргамелщината: десните избиратели показаха червен картон на Иван Костов и Мартин Димитров

 

Извън времето е само бунището на историята

 

Вдясно пак замириса на мърша. Доказателствата за топлите връзки на Костов с ДС продължават да излизат на бял свят

 

ЕНП подкрепя само Плевнелиев и Попова. Костов и гаргамелщината получиха бан от Европейската народна партия

 

Костов е готов на всичко да се върне на власт

 

БСП и Синята коалиция отново заедно срещу ГЕРБ

 

Спад на одобрение към Синята коалиция. Задкулисният съюз на сини и социалисти в Парламента свива подкрепата за т.н. “автентични десни”