събота, 20 януари 2007 г.

Най-замърсените места на света.

Ако се вярва на зелените, те би трябвало да се намират в USA.

Вижте сами :

Chernobyl, Ukraine Dzerzhinsk, Russia Norilsk, Russia Rudnaya Pristan/Dalnegorsk, Russia Maiuu Suu, Kyrgyzstan Haina, Dominican Republic Kabwe, Zambia La Oroya, Peru Linfen, China Ranipet, India

Пет от десетте на-замърсени места на планетата са на територията на бившия СССР, а три от тях са в границите на днешната Руска Федерация. Не фигурира нито една страна от ЕС или Северна Америка.

Зелените лакомници или: Купете си лъжа за $553 милиарда!

Прекаляват. Започва да ни идва в повечко. Зелените са отворили гърло като бездънна пещера, искат все повече и повече и разбира се, за да получат парите са готови на всякакви фалшификации.

Спомням си един мой разговор с виден български еко-деятел, който с нескрита гордост и цинична усмивка ми заяви, че Зелените движения при нас стават все по ефективни и успехите няма да закъснеят. Когато го попитах да ми даде пример за такъв вече постигнат успех, той се поизпъчи и с маниер на даскал от първоначално училище ми разказа как неговата организация е била в основата на спирането на проекта "Магистрала Струма". След това продължи казвайки, че всъщност проектът не бил лош, но нямал зелена експертиза, т.е. имал такава , но не от точните хора. Точните хора разбира се, са нему подобните еко-мошеници, живеещи чрез паразитно преливане на средства от фирми нуждаещи се от "експертиза". По-тази причина сега проектът за пътя е спрян и ние пътуваме два часа повече за да се доберем до Солун. Благодарим ви еколози! Правите ни голяма услуга.
Но родните зелени не са по-различни от световните им събратя. Чухте ли вече за еко-доклада на американския демократ и провален кандидат-президент Ал Гор? В него той рисува такава апокалиптична картина на бъдещето, до такава степен е използвал черните краски, че започнах да се питам дали не е черпил вдъхновение от Сороман и градът на орките в Средната земя. В края на крайщата всичко се изяснява, когато Гор ни представя фактурата от $553 милиарда, пари които биха ни спасили ако ги изхарчим за екология. Аха, ето къде бил скрит заека - в милиардите. Защо ли това въобще не ме учудва? Да видим сега дали екс-вицепрезидента е прав и доколко данните, които е дал не селективно подбрани,за да ни предрече сороманско бъдеще ако не им платим тази кръгла сумичка.
За какво мълчи Гор? Например той не казва нищо за това, че един съвременен научен труд в областа на океанологията показва, че през последните години, горните слоеве на океаните (0-750) са се охладили, а както знаем океаните заемат 70% от земната площ:


Или ето тази таблица за минималните промени в средната температура на Гренландия за последните 90 години:


Същата липса на доказателства за апокалиптично затопляне на планетата виждаме и от температурните графики на места от различни части на планетата:




И така, защо ни плашат зелените? Според мен за пари. Искат парите ни.

петък, 19 януари 2007 г.

И през Новата година по старому




Атомните бомби струват скъпо.


Инфлация от 17%, безработица на най-високото си равнище от 30 години насам, фалити на фирми, бягащи към Дубай, Кувейт и Ирак инвеститори. Страда дори пазарът на недвижима собственост , който винаги е бил убежище за парите в несигурни времена.

Според Амир Тахири, Иран е в началато на задаваща се тежка икономическа криза.

Тахири обяснява, че след ислямската революция, две основни икономически течения се конкурират при ислямистите: "конструкционистко" което препоръчва китайския път(избягване на конфронтация с другите страни за да се привлекат инвестиции), и другото е на привържениците на "самозадоволяването". Тези последните искат абсолютно независим Иран, за да се предпазят от каквото и да е неверническо влияние и да съхранят чистотата на исляма (икономически модел подобен на северно-корейския).

Президентът Ахмадинежат симпатизира на второто течение и в момента изглежда има доста проблеми с конструкционистите, които го държат отговорен за настоящите икономически проблеми. Те се аргументират с високата цена на атомната програма и го критикуват за провокативните му военнолюбиви изказвания плашещи чуждестранните инвеститори.

И извънземните се интересуват от Иран. Невиждана UFO активност.

Иранският Fars News Service изнесе информация за massive "UFO" struck down в планините на Централен Иран:




Не знам дали горната новина има нещо общто с ето тази:



Така че, UFO или US Spy Plane ? Или и двете? Запича се работата на Иран. След президентските във Франция, дали няма да сме свидетели на наказателна операция.

сряда, 17 януари 2007 г.

Mикроелектрониката в Русия и САЩ.

Технологичната пропаст между САЩ и останалия свят е добре позната. Ето една интересна графика показваща екарта в големината на гравирането в силикона и броя на произведените компоненти. Сравнението не е в полза на руснаците:

Според The Brussels Journal, България е в политически диспут с Турция.

Много интересна статия в The Brussels Journal:

The Turkey Question: The EU and the Concept of Borders

България също се споменава като страна имаща проблеми с Турция. Това ме накара да се сетя за неодавнашното изказване на Костов по въпроса. Тинктанковете на ДСБ, ако не изпреварват, то поне са в крак с новата неоконсервативна тенденция в Европа.

Свържете точките.

Понякога, внимателното четене на информацията, която така селективно ни предлагат медиите, може да доведе до интересни изводи и да ни позволи да видим цялата картина.

- Ислямистка манифестация в Назарет прокламира превъзходството на исляма и иска да унижи християните в близост.-

Мюсулманите в Испания искат да се молят в катедралата в Корду, бивша джамия превърната в черква по време на реконкистата.

- Мюсулманите отказват да спазват най-елементарните правила за хигиена в британските болници под предтекст, че в дезинфектантите има алкохол.

- Мюсулмани манифестират в САЩ, изразявайки несъгласие с американската подкрепа на противниците на ислямистите в Сомалия.

Докато мислите, кое е общото, хвърлете един поглед и тук върху ситуацията с глобалния джихад, ...

....след това свържете точките.

Излезе Economic Freedom Index 2007 . България пълзи напред.


Родината се изкачва от 64 на 62 място. Не е чак толкова зле, като се има предвид, че страни като Румъния и Полша са съответно на 67 и 87 място. Русия е на 120 място от 157 страни, Украйна на 124 и Белорус на 145 - явно нещо им пречи на източните братя славяни да разгърнат потенциала си....мисля че знам какво е то.;-). Сърбия пък, е вън от всякаква класация заедно със Судан, Конго и Ирак. Гърция също е далеч назад от нас - на 94 място.

Ние сме най-зле в Property Rights и най-добре в Fiscal Freedom и Labor Freedom.





Ето тук: WALL STREET JOURNAL ONLINE може да прочетете и една работа, която опровергава разпостраненото схващане за увеличаване на разликата в доходите на гражданите в развитите страни и тези от развиващите се.

вторник, 16 януари 2007 г.

Саркози идва - купувайте долари!

Никола Саркози, десния претендент за президенството във Франция, разкритикува политиката водена от ЕБ. На събрание на партията в Ардените, той дословно е казал:

" Ако продължаваме така, много скоро в Европа вече няма да можем да произведем и един Ербъс, защото доларът е толкова евтин, че скоро ще сме принудени да ги произвеждаме в САЩ " и след това е продължил: " Не съществува страна в света, в която парите да не са инструмент на икономическата политика и да не бъдат използвани за увеличаване на ръста на икономиката". Това последното е по повод годините на слаб долар и силно евро, аплодирани и толерирани от Ширак и Шредер, донесли на ЕС ръст от 1-1,5%.

Давай Саркози! - Слабо евро, но силна икономика и ръст на БНП. Подкрепям.

Кучешки расизъм. Свобода, Равенство и братство и за животните!



Европейските страни една след друга , са на път да последват Белгия, гласувайки закон задължаващ собствениците на кучета да ги държат на каишка на обществени места и да осигуряват сигурността на обкръжаващите ги. И като че ли това не стига, но "наглите" според някой природозащитници, белгийски депутати са си "позволили" нахалството да разделят на раси кучетата. Ама помислете си , моля ви се, какво депутатско "нахалство", какъв "расизъм и дискриминация"! Не само да твърдиш, но и да включиш в закон общоизвестния факт, че ротвайлерите, питбул или тоза са раси, далеч по-опасни от пудела или лабрадора. Какво "ограничаване на личната свобода " е да задължиш господарите на 30-40 килограмовите животни, щом толкова ги обичат, да ги държат близо до себе си.

Законът не спира до тук. Той задължава маркиране на кучетата с номер гравиран на идентификационна платка щипната на ухото на животното. Така хитреците, които изоставят животните си преди да заминат във ваканция, ще имат допълнителен проблем. Ако такова маркирано куче се намери свободно и не е декларирано изгубено, последствията за собственика са от солена парична глоба до затвор, в зависимост от това какви ги е надробил домашният му любимец.

Зелените подгряват планетата.

... но вие много много не им вярвайте. Правят го за пари. Пълнят си джобовете и занимават лековерните с глупости. Сериозните учени одавна не им обръщат внимание, но са принудени да се съобразяват с тях. Ето какво казва науката:



“The UN, echoed by Stern, says the graph isn’t important. It is. Scores of scientific papers show that the medieval warm period was real, global and up to 3C warmer than now. Then, there were no glaciers in the tropical Andes: today they’re there. There were Viking farms in Greenland: now they’re under permafrost. There was little ice at the North Pole: a Chinese naval squadron sailed right round the Arctic in 1421 and found none.

The Antarctic, which holds 90 per cent of the world’s ice and nearly all its 160,000 glaciers, has cooled and gained ice-mass in the past 30 years, reversing a 6,000-year melting trend. Data from 6,000 boreholes worldwide show global temperatures were higher in the Middle Ages than now. And the snows of Kilimanjaro are vanishing not because summit temperature is rising (it isn’t) but because post-colonial deforestation has dried the air. Al Gore please note.
In some places it was also warmer than now in the Bronze Age and in Roman times. It wasn’t CO2 that caused those warm periods. It was the sun. So the UN adjusted the maths and all but extinguished the sun’s role in today’s warming.”

Nicholas Stern

Christopher Monckton

Защитници на правата на жените, защо мълчите?


Къде е Де Грюн,? къде е Европарламента? Мълчанието е от гранит. Никой не посмява да защити правата на жените в ислямския свят. защо така, знаете ли?


Kaдафи свали картите и му лъсна гъза.



Muammar Qaddafi has officially stated his conditions for the release of the five Bulgarian nurses and a Palestinian doctor sentenced to death in Libya, a website of the Libyan opposition claims.Cited by the Bulgarian national radio, the site claims that Qaddafi has sent an official note to the EU country members and the US, requesting compensations for the families of the HIV-infected children and the release of the terrorist from Lockerbie.


Да видим сега как ще реагират в ЕК. Посланието е ясно и предложението за пазарлък с живота на невинни хора е на масата. Гнусна работа - арабска. :-(