събота, 1 септември 2012 г.

Момичета с пушки. Жените в американската армия

090309-F-3074W-047

В екшън филмите сме свикнали да виждаме как красиви дами на високи токчета и дълбоки деколтета смазват от бой лоши момчета. В действителността, разбира се, всичко е различно. Те не са облечени в това, което подчертава фигурата, а с това което е необходимо съгласно устава. Те не могат да бъдат гримирани, но те знаят как да се справят с оръжията. Те може би не ухаят на скъп парфюм, а на оръжейна смазка именно защото са реални, а не измислени кукли от студията в Холивуд на хиляди километри от бойните действия.

 Senior Airman Charlene Plante, 22nd Training Squadron, Survival Evasion Resistance Escape specialist, teaches her students triangulation March 13, 2011 in Colville National Forest, Wash., The purpose of this block of training is to teach students how to pinpoint their location using a map, compass and sticks. (U.S. Air Force Photo/Tech. Sgt. JT May III)

сряда, 29 август 2012 г.

Армията на голия Принц Хари съвсем не е за подценяване

salut-gb

Във Великобритания 12 хиляди души са публикували голи снимки във Facebook като израз на подкрепа за принц Хари. За тези, които не знаят да припомним, че по време на престоя си в Лас Вегас принцът без негово съгласие беше сниман гол. Голите снимки на принц се появиха в Интернет на 22 август и бяха публикувани за първи път от американският таблоид TMZ.

Принц Хари, който стана любимеца на армията във Великобритания след службата си в Афганистан, среща масова подкрепа от бившите си колеги военни. Бойните му другари от подразделенията в Кабул, Кандахар и Хилмед са пуснали вече хиляди снимки във Фейсбук. Те искат да му кажат: “Хари, горе главата мен! Ние сме с теб!”

salut-gn