петък, 22 февруари 2013 г.

Кървава ирония: Естествено, от Европейския съюз излизаме. Няма смисъл да седим там, ако не можем да ги обърнем в правилната посока, само да ни дърпат назад

12926110

Скъпи сънародници,

Обръщам се към вас, защото разбрах, че ще взимате властта. Дълго се опитвах да разбера кой протестира, срещу какво протестира и какво иска, за да намеря своето място сред народа. Затрудних се, честно казано. Чух една жена да обяснява, че е джи пи и протестира, че няма направления. Един човек пък беше излязъл да каже, че не само тока е проблем, а и парното. Най ми хареса едно момче, което никой не го пита какъв е и за какво протестира, но то си каза, че е за мирен протест, щото „на мачовете винаги може да се биеме, тука протестираме мирно”. Тези искания, макар да не ги съпреживявам лично, ги разбирам. Обаче все още се затруднявам с това за „промяна на политическата система”. Много сложно ми се струва. Да се свика Велико народно събрание. Да се пише нова конституция, ама не просто от великите народни представители, а от самия народ- на улицата, в кръчмата и най-вече във Фейсбук. Народът да поеме властта, ама не чрез депутатите, а директно (все още не съм си изяснила как именно, но това си е мой проблем, ще се постарая повече). Синдикатите, гражданските движения и обикновените, но будни и активни граждани да получат квота в парламента. Изобщо, всички викат, че властта трябвало да се поеме от „народа”, щото бил „суверен”. А както казах, коя съм аз да споря с телевизора?! Само слушам. При това с чувство за вина, щото обикновено чета, но тези дни много слушам.

Развенчаният мит – Иван Костов

20130110.zcssxmjrbz_thumb“В политиката може да се издържи дълго, ако си безочлив и разчиташ на късата човешка памет.”

Иван Костов

На кого бихте приписали тези думи: ”Аз не съм мутра и никога не бих погазил закона”? Едва ли някой би се сетил, че това са думи на Иван Костов изречени за самия него през 2007 година. С тази фантастично недостижима кауза за български политик да не погазва закона, бих помогнал за развенчаването на няколко мита относно Иван Костов.

Първи мит: Иван Костов мрази комунистите и се бори срещу тях

Защо това твърдение е абсурдно? Отговор намираме в биографията на Иван Костов. Иван Костов е бил на обучение в СССР и по-точно в град Кременчук, където се е учил за летец в селскостопанската авиация. Всъщност говори се, както от Андрей Луканов, че е бил обучаван от ГРУ (Главното разузнавателно управление на Съветската армия).

Случайни хора не ставаха началници в планов отдел на даден завод, какъвто е бил Костов, който по това време е завършил и Висшия икономически институт „Карл Маркс”/1974г./ със специалност политикономия?! През 1981 г. Костов се дипломира в Софийския университет „Климент Охридски” по специалност-„ Математическо моделиране на икономическите процеси”. През 1983 г. защитава във ВИИ „Карл Маркс” дисертация на тема: „Икономически растеж, структура и фактори в производствената сфера” и става кандидат на икономическите науки. Да помислим малко! Антикомунист става специалист с научна степен по политикономия по времето на комунизма?! Вижда ли някой противоречието?! Костов е старши асистент в катедра „Политическа икономия” на Центъра по идеологическите дисциплини!!! Неговият шеф на катедра проф. Алексиев пише за Иван Костов: „ Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система.”

Венец в творенията на Иван Костов е статията му във вестник „Работническо дело” от 30 ноември 1989 г. със заглавие: „Никаква отсрочка” в нея Костов се обявява срещу чуждите фирми и монополи, които ще ни лишат от собствените ни ресурси. Той пише: ”Никой няма да дойде за да ни помогне. Ще дойдат, за да правят тук своя бизнес.” Това са „икономическите” виждания на специалистът Иван Костов, който по-късно само месеци участва в екипа на разработил национално съсипващ план –Проекта „Ран-Ът”, който поставя идейното начало на пладнешката приватизирания. Иван Костов не скача по площадите, пише статии за „Работническо дело”?! Нагажда се на Кръглата маса да бъде съветник на Андрей Луканов от страна на БКП. Когато докладват на Луканов тази кандидатура, той маха с ръка и казва: ”Абе не сме изпаднали до асистенти. Разполагаме с професори по политикономия!” Това пише в своята книга бившият президент Жельо Желев- „Въпреки всичко” издадена през 2005 год.! По свидетелски признания на съпруга на Нора Ананиева, проф. Ананиев научаваме пак от този източник нещо което помага да признаем първия мит за развенчан напълно: ” По време на Кръглата маса, Иван Костов лично е идвал при тях и е искал от Луканов да му даде повече свобода да работи. Може би е очаквал да бъде издигнат за изборите за ВНС именно от тях. Луканов му казал: „Засега такива асистенти не ни трябват.”

За него бившият президент Желев пише, че се е появил с бизнес предложение да търгува държавна информация като амбулантен търговец около 14 декември 1989г. За Костов той твърди, че има негативно отношение към създадения през 1989г. СДС.

Мит е, че Иван Костов се е борил срещу комунистите и не е облагодетелстван от тях.

Дългогодишния член на СДС Николай Гацев пише в открито писмо до Градския съвет на СДС-София, че Иван Костов при среща с Андрей Луканов е уговорил падането на правителството на СДС начело с Филип Димитров през 1992г., а комунистите от БСП начело с Николай Добрев му връщат жеста през 1997 г. и той идва на власт. Далеч преди тази дата през 1991 г. Иван Костов е финансов министър в правителството на Димитър Попов. На този пост той е предложен от комуниста проф. Румен Георгиев, оглавявал „Минералбанк”, която е създадена през 1980 г. за да отпуска държавни заеми за големите предприятия и обединения на социалистическата индустрия. Това е касичката на червените пари, която към 1990 г. е със 700 милиона щатски долара дълг. Точно този комунист-икономист е предложил Костов за финансов министър?! Преценете сами мрази ли Костов комунистите и бори ли се срещу тях?!

Втори мит: Иван Костов е реформатор и проведе значими реформи

Революционерите се оказаха хероинаджии и футболни хулигани, шепа малоумници с претенции да спасяват България

1213-PGКуриозът е пълен - революционерите се оказаха хероинаджии и футболни хулигани, като виждам кой и как почва старта на "промяната" не ми се мисли, какво ще е продължението, ако ще е в същия дух и атмосфера ...... трудно ми е да проява разбиране, към подобен мазохизъм.
И не, че нещо, но дори в някои форуми засичам, как футболните дебили се вживяват, като герои в момента - пишат си го съвсем открито и гордо. Протеста, както си беше замислен и както започна, беше повече от добре (като за нас разбира се) - с изцяло икономически, а не политически цели, мирно, културно, демократично и реални резултати, и положителни ефекти от него, щеше да има, а сега какво? Едно нищо - хаос, безпорядък и затъване пак в безсмисленото политиканстване, и това заради шепа малоумници, които спасявали България .... Абсолютно никой не беше излязъл да протестира за оставки, за сваляне на правителството, за предсрочни избори и подобни - събитията се развиха толкова бързо, че във Варна, дори не успяха да платят о време на сганта, да ходи да внася размирици, разликата м/у София и Варна бе очевадна, на едното място беснеят, на другото си хортуват с ченгетата.
Сега лудостта и глупостта се развърза - едни искат високи заплати, други искат ниски данъци, трети високи пенсии, четвърти национализация, пети "Исландски модел на управление", шести "Швейцарски модел на управление", седми "всички на съд", осми "да разкрием досиетата", девети "не искаме партии" и изобщо тъпанарщина на поразия.

exaybachay

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Правителството на ГЕРБ падна и резултатите не закъсняха: Провал в строителството на автомагистрала Тракия

701ddf27553f4e57fdСтанишев и БСП, на които новите магистралите толкова пречеха, могат да си отдъхнат спокойно. След падането на правителството на ГЕРБ е 100% сигурно, че магистрала Тракия няма да бъде завършена . Бойко Борисов лично се беше ангажирал този основен инфраструктурен проект да бъде приключен на време. Е, вече от Бойко нищо не зависи. Провалът е неминуем.

Той предупреди, а някои му се смееха:

Ако си тръгна, няма да има магистрала "Тракия"

Бойко Борисов, Мин. председател на Република България в оставка

Честито! Лумпените от Орлов мост: “Смърт на Европейския съюз!”

Засилено полицейско присъствие има около сградата на МС. Движението по бул. „Дондуков” и по бул. „Цар Освободител” все още е спряно. Другият протест против монополите, който стигна до президенството, тръгна отново в посока към Народното събрание. Сред най-екзотичните призиви беше “Смърт на Европейския съюз!”

BLIZ

Статията, която стана причина за DDoS атака срещу нас: Кой е човекът с окървавената глава, който не можел да си плати тока? Милан Генадиев – строителен предприемач, измамил десетки хора

Ето статията предизвикала DDoS атаката:
Кой е човекът с окървавената глава, който не можел да си плати тока? Милан Генадиев – строителен предприемач , измамил десетки хора

Турчинът Местан се усети, че вместо да извадят очи изписаха вежди на ГЕРБ

lutvi_mestan610Местан е умен и опитен, веднага усети капана, в които попадна цялата партийна измет на прехода:

„Спокойна среда е вашият ужас. В спокойна среда ще загубите парламентарните избори."

Ключовата дума е “Спокойна среда”. Средата не е спокойна защото БСП, мутрите на Трактора, ДПС и сбирщината от стотина лумпени на безредиците хвърлиха в хаос държавата . В неспокойна среда Бойко Борисов ще ги размаже.

Местан, Станишев, Костов си вкараха автогол. Както се казва и най-умния е малко прост.

Станишев като баща си – свали правителството с преврат и насилие. Лумпените и наркоманите от безредиците постигнаха целта си – България е в хаос

“Още преди време Станишев предупреди - ако това правителство не си тръгне само, може да се намери и друг начин по който да си отиде. Всички го видяхме този начин”

Едвин Сугарев.

Страх ги е от нас. Втора DDoS атака срещу www.extremecentrepoint.com/ за последните два дни

Лумпените и сганта са такива не само по площадите срещу полицията, но и в Интернет. Насилието може да бъде и виртуално. Основният ни сайт www.extremecentrepoint.com е обект на на DDoS атака. Временно ще бъде недостъпен. Ние ще продължим да публикуваме в огледалния образ на сайта http://extremecentrepoint.blogspot.com/. Надяваме се до края на деня всичко да бъде възстановено.

 

Issue properties:
Issue Type: Technical
Affected Product: Hosting (Win)
Affected Domain: extremecentrepoint.com

Details given:
Hello ,
Your website has been identified as the target or source of a Distributed Denial of Service (DDoS) attack. To ensure that this was not the result of a script within your account we have initiated a cleaning scan that will identify and remove any malicious files. At this time, our system administration team has temporarily blocked access to your domain/IP address for 4 hours:
extremecentrepoint.com

If you have any questions, please feel free to contact us by replying to this ticket via the 24/7 Help Desk or provide this ticket number to our Live Chat or phone representatives.
Thank you,

x4135
Advanced Services

Жан Виденов е много прав за лумпените от безредиците в София: “Не може държавата да зависи от такава сган!”

zx450y250_738278Виденов коментира и сблъсъците с полицията на “Орлов мост”, до които се стигна по време на протеста на 19 февруари.

“В целия свят така се процедира спрямо такива типове. Как иначе да прочистят улицата? Дори в Париж, столицата на меките китки, подобни ги намират по дъното на Сена. Не може държавата да зависи от такава сган”, казва той пред “24 часа”.

По думите на Виденов сегашните “лумпени” са като същите онези, които били по улиците през януари 1997 година.

На въпроса “Как ви звучи призивът: “Цялата власт на народа”, той отговаря лаконично: “Като изпълнение на флейта”.

сряда, 20 февруари 2013 г.

Доказано: хора на трактора Алексей Петров са едни от организаторите на погромите в София

Мъж от близкото обкръжение на подсъдимия като тартор на “Октопода” Алексей Петров е бил засечен като един от провокаторите на протеста във вторник вечерта, съобщава “24 часа”, позовавайки се на източници от МВР.Именно заради провокатори се стигнало до сблъсъка между протестиращи и жандармерията на столичния Орлов мост, смятат полицаите, охранявали протеста.
Шефът на СДВР Валери Йорданов съобщи, че провокаторите не са действали хаотично, а са били организирани от някого. В момента се прави проверка, за да се установи кой стои зад тези действия.
Полицията е задържала 25 души за вандализъм, повечето от които са криминално проявени. “В протеста, много добре режисирано, бяха внедрени определени лица, които проявиха тази агресия във вторник вечерта. Бездействието на полицията в този момент щеше да доведе до много по-тежки поражения за столицата и щяха да пострадат много невинни хора. Затова полицията бе изключително премерена”, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов след заседанието на министерски съвет днес.

БЛИЦ

Кой купува на протестиращите домати по 3.60 лв килограма за да замерват полицията?

Не е ли странно това? Нямат пари да си платят тока, но намират пари за домати, които след това хвърлят по силите на реда. По-голямата част от участващите в безредиците са мутри от бригадите на Алексей Петров, наркомани получаващи по 20 лева и ултраси на футболни клубове.

Очевидно нищо вече не е спонтанно, а добре организирано за да закопае държавата.

Как Младежкото обединение в БСП прилага партизански тактики, манипулации и фалшификации в Интернет

Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП
…….
orig_422947_bgКирил:

Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали. Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания . От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели.


Димитър:

Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт.
Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола.


Кирил:

Бургас въстана срещу решението на премиера Бойко Борисов да подаде оставка

sdg

Бургас въстана срещу решението на премиера Бойко Борисов да подаде оставка. Жителите на морския град, които твърдо афишират подкрепа за ГЕРБ на последните парламентарни и местни избори, са решили да изразят за пореден път своята позиция.

Народът ще се събере тази вечер на митинг в подкрепа на Борисов. В социалната мрежа Фейсбук е договорено това да се случи пред сградата на Община Бургас в 18 ч. Групата „Протест в подкрепа на Бойко Борисов“ вече има стотици привърженици. В нея потребителите споделят тревогата си от оставката на управляващата партия. В коментари на стената на групата, хората апелират към премиера да не се отказва, а да се пребори с проблемите на страната.

Само след три часа в Бургас ще стартират два паралелни протеста, на 50 метра един от друг. Феновете на Бойко ще демонстрират пред общинската администрация, която се намира на улица "Александровска". А малко по-надолу започва поредния митинг срещу ЕVN. Този път мероприятията ще бъдат охранявани от полиция, за да не се стигне до сблъсъци и ексцесии.

Кой е човекът с окървавената глава, който не можел да си плати тока? Милан Генадиев – строителен предприемач, измамил десетки хора

13107_10200127397021630_96627091_nIrina Julii Abadjieva-Repouz
Този човек се казва Милан Генадиев. Занимава се с предприемачество - строи коперации основно в Лозенец, винаги на атрактивни места, които обикновено така и не получават Акт 16. Каквито и дела да водиш срещу него винаги намира покровители и в прокуратурата да се оплачеш, че е измамил хора, а и държавата, на която така и не плаща нито ДДС нито данъци за сгради, тъй като има само незавършени строежи, които продава и които си остават незавършени завинаги, всичко се потулва. Била съм адвокат в тези производства и когато го видях по телевизията си спомних "Доктор Живаго" и онзи който във всяко време си оставаше "героя на деня". Точно този човек не е там, защото не може да си плати тока. ТОВА Е ПОДМЯНА НА ПРОТЕСТА И ИЗПОЛЗВАНЕ НА СИТУАЦИЯТА ЗА ДА СЕ СЪЗДАВАТ НОВИ ГЕРОИ, КОИТО ДА СТАНАТ УТРЕ ДЕПУТАТИ ЗА ДА ОБСЛУЖВАТ ОКТОПОДНАТА СИСТЕМА, КОЯТО ГИ ПОКРОВИТЕЛСТВА и КОЯТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ НАДЯВА СКОРО ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ. ТОВА Е ПРОДУКТОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА НОВ СЛУГИНАЖ В ПОЛИТИКАТА - КОЛКО ЖАЛКО! КОЛКО ПЪТИ ЩЕ НИ ПРОЖЕКТИРАТ ТОЗИ ФИЛМ? НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК ТОЙ ДИСКРЕДИТИРА И ТЕЗИ ХОРА, ЧИЙТО ГНЯВ СРЕЩУ МОНОПОЛИТЕ Е НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛЕН!

Неподкупните, вие които строихте България, искаме ви отново на власт!

44579670_n

 

Протест В Подкрепа На Бойко Борисов!

Правителството падна – Русия, Костов и Станишев постигнаха целите си: Няма да има окончателно спиране на АЕЦ Белене, България няма да излезе от Бургас – Александруполис


Днес Алексей Петров, Иван Костов, Сергей Станишев, Надежда Михайлова в демонски хор ще пеят песента “День победы“.
Успяха да бутнат най-българското правителство през последните 20 години. Актьорите - екстремиста национализатор Станишев, фашизоидния Волен Сидеров и разбира се чумата на българския преход, проклятието за дясното в България – Иван Костов.

Френската война в Мали, защо почти нищо не се знае за нея?

Ако забелязвате за войната в Мали почти нищо не се знае. Няма ги фоторепортажите от Либия, всичко е под пълна медийна цензура и има защо и все пак от това любителско видео можете да си представите какво се случва. В момента там се намират над 4000 френски войника. Ако прибавим към тях и спецчастите, които никой не знае колко са, жандармерията, която във Франция може да изпълнява и мисии в чужбина, логистиката, ВВС, ВМС и може да предположим, че общо в операцията са ангажирани над 8000 души.

Самата война се води на два фронта.

Първият е Провинция Гао и Ифогхас до границите с Мавритания, Нигерия и Алжир. Фронтът в този момент е активен и много динамичен. Той преминава от една територия в друга като за основна база на ислямистите служи граничната провинция с Нигерия. По тази причина френски специални части получиха позволение от Парламента на Нигерия да действат и на тяхна територия. Разгръщането им започна миналата седмица с поемане на охраната на нигерийските мини за уран на север. Разбира се мините се експлоатират от френската компания Арева.

вторник, 19 февруари 2013 г.

Коя е Лиляна Паница и защо я забравиха?

grupova_final3
Историята на Лиляна Паница прилича на тази на песента Лили Марлен. Две истории за жени в мъжко време, които ни научиха и на нещо друго – никога хората не могат да се намразят толкова много, че да не успеят да запеят заедно и да си помогнат. Колкото и да сме различни винаги ще има хора или песен като апостоли, които ще ни свързват, а това не е никак малко.
Статията е част от книга с работно заглавие
„Унищожени и забравени.
Кой и как в България спасяваше еврейте?”

За честта и достойнството на българските граждани. Защо организацията Шалом не подкрепи инициативата на г-н Самуйл Ардити да бъде призната за праведница Лиляна Паница

617 души подрепиха тази страница посветена на една българска героиня - Лиляна Паница. Някой от тях са и част от онези близо двеста души в Израел подписали призива към българския Президент да бъде удостоена посмъртно Лиляна Паница с орден Стара планина. Уважаеми приятели, позволявам си да се обърна така към Вас, сега ясно ли ви е защо организацията Шалом не подкрепи инициативата на г-н Самуйл Ардити да бъде призната за праведница Лиляна Паница. Защо личността на Лиляна Паница беше така упорито и настървено омаскарявана. От Шалом вече са наредили до стената на срама виновните за гибелта на македонските и беломорските евреи: германските власти, българското пронацистко правителство и местното население на новите земи. Позовават се на историческите факти.

"Наглите" от "Позитано" искат да управляват за четвърти път, но какво постигнаха при предишните три управления? Това ще е катастрофа!

zx620y348_1149512
Ескалиращите протести водят до сериозен спад в подкрепата за Бойко Борисов и ГЕРБ. По този начин се отваря път към властта за БСП. В момента на това някак си не се обръща достатъчно внимание – гневът на протестиращите е концентриран към днешните управляващи, а безобразията на предшествениците им са сякаш забравени. Какво обаче се забравя?

Днес от БСП проявяват апетити за властта, надявайки се от лятото насетне отново да управляват България. Това би било четвърто управление на социалистите за последните 23 години (без да броим програмния кабинет „Попов“). Какво обаче постигнаха те при предишните три?

От 1989 година насам БСП докара България до три хуманитарни катастрофи.

През 1990 година страната остана без ток.

През 1996 година страната остана без хляб.

През 2009 година страната остана без газ.

Три хуманитарни катастрофи. Не икономически, а хуманитарни. Три управления, при които дори физическото оцеляване на българина беше поставено под въпрос.

По традиция управлението на БСП завършва с улични протести . Така беше при „Лукановата“ зима на 1990-91 година. Така беше при „януарските събития“ от 1997 година, когато доларът стигна 3000 лева, а пенсиите паднаха до 3 долара. Така щеше да бъде и на 14 януари 2009 година (единствената причина това да не се случи пак, бе в наивните до глупост организатори на този протест, които, първо, че не потърсиха помощта на по-опитните си „колеги“, а после тръгнаха на преговори с правителството). Дори това обаче не е най-страшното.

Днес при управлението на ГЕРБ полицията на моменти използва сила, за да разгони демонстрантите. При предишното правителство обаче (с вътрешен министър от квотата на БСП), протестиращи бяха бити не само на площада, но и в полицейските управления. Сякаш забравихме как след окървавяването на протеста от 14 януари 2009 година, граждани бяха подложени на малтретиране в столични РПУ-та. Тогава депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов свика нарочна пресконференция, на която пострадали младежи изнесоха шокиращи факти. Създадена бе и анкетна комисия, но в крайна сметка скандалът се потули.

Протестът от 14 януари 2009 година ще се запомни и с това, че в нощта срещу 15 януари 60-годишният Методи Маринов почина 4 столичното 4-о РПУ. Той беше арестуван по време на протеста и задържан цяла нощ, без да му бъде оказана медицинска помощ. За това убийство обаче никой не понесе отговорност.

Днес чувам как управлението на ГЕРБ е най-лошото за последните 23 години. Тези, които го казват, помнят ли изредените по-горе факти? Помнят ли също така, че това са само малка част от извършените зулуми от правителствата на БСП? Помнят ли побоя над водача на фермерските протести Адриан Цаконски? Помнят ли побоя над евродепутата Димитър Стоянов? Помнят ли арогантното поведение на социалния министър Емилия Масларова, след разкриването на скандала „Могилино“?

По никакъв начин не искам да защитавам правителството на ГЕРБ (което се провали в много отношения). Само искам да напомня, че преди 3 години и половина хората масово гласуваха за тази партия, защото им беше писнало от безобразията на БСП. И ако сега сме гневни и ядосани на ГЕРБ, дали след година-две тяхното управление няма да ни се струва като слънчев детски спомен?

Livenews.bg / Димитър Петров

Замесена ли е Русия в организацията на протестите? Враг номер едно на България отново си показа рогата

Погледнете тази снимка от първата страница на вестник “24 часа”. Най-отпред се мъдри рекламата на “Риск инженеринг АД55” с мажоритарен собственик Богомил Манчев, известен червен енергиен бос и личен приятел на Румен Овчаров. Фирмата е разследвана за злоупотреби за десетки милиони евро при строителството на АЕЦ Белене. Риск инженеринг  е бил подизпълнител на Атомекспортстрой преди прекратяването на проекта от правителството на ГЕРБ. Подобни реклами ще видите по всички големи медии в България, а както знаем в милата ни Родина, този който плаща рекламата определя и съдържанието.

Руската пета колона е обвързана с финансови и политически ангажименти, които е поела към Москва. Бойко Борисов беше на път  да затвори два от основните им проекти – АЕЦ Белене и нефтопровода Бургас – Александруполис. Този и началото на следващия месец, България трябваше окончателно да задраска двете руско-комунистически далавери и да освободи страната от московската зависимост. Точно преди ратифицирането от Парламента на решението за излизане на страната ни от Бургас – Александруполис и второто гласуване за затваряне на АЕЦ Белене избухват “спонтанните” протести, които в крайна сметка имат за цел падането на Бойко Борисови и реанимацията на двете червени далавери. Не случайно протестите започнаха от с изгаряне на знамената на ЕС и САЩ, а не на руското знаме, Не случайно организатори бяха “Сила” на трактора Алексей Петров и БСП, подкрепени от проруските екстремисти от движение “Че Гевара” и Атака.

Хитлер, Станишев, Борисов и Чърчил, а между тях се мъдри Доган

В събота Станишев заяви, че битката на БСП с ГЕРБ била като битката на Чърчил с Хитлер. От което излиза, че Станишев вижда самия си себе си като Чърчил. При това той не е единственият, който прибягва до такива крайности.

Коментар на Татяна Ваксберг:

Колкото повече наближава краят на мандата на ГЕРБ, толкова по-пресилени стават оценките за управлението. Този кабинет може и наистина да е един от най-спорните след 1989 година, но квалификациите за него станаха напоследък подозрително крайни. Последната прозвуча на конгреса на БСП в събота, където лидерът на партията Сергей Станишев оприличи премиера с Хитлер - ни повече, ни по-малко. Като че ли Бойко Борисов е обявил война на целия свят и строи газови камери...

Второто "аз" на Станишев

Пълният цитат придава допълнителна плътност на това сравнение. В него битката на БСП с ГЕРБ е оприличена на битката на Чърчил с Хитлер. От което трябва да се разбира, че лидерът на българските социалисти вижда самия себе си като Уинстън Чърчил - един потомствен аристократ с Нобелова награда за литература, водил битка с истинската нацистка армия.

Може много да се спори за това как сравнението изобщо е хрумнало на Станишев. Има все пак и една съвсем семпла хипотеза - например, че в условията на повсеместна неграмотност голяма част от публиката му е в състояние да разпознае не повече от 5-6 имена от историята. И че оставащите Ленин, Наполеон и Цезар определено не стават за пример, защото социалистите няма да ги припознаят като чак такова зло, че да им заприличат на Борисов. И няма да им намерят героичната антитеза, достойна за второто „аз“ на Станишев.

Догановият свят

Тъмните страници в българската история: Как с турска помощ, Яне Сандански се издигна от дупнишки тъмничар до богат мафиот от балкански мащаб

rghТези, които са слушали само добро за него от устата на заинтересованите му другари, ще се почудят като узнаят, че този тъмен герой, който бе тъмничар в Дупница, а след това стана войвода в Мелнишкия район, подир смъртта си остави около половин милион лева богатство!
Известно е на всички в Мелнишко и Неврокопско, че Сандански, този „безкористен" служител на македонската кауза според другарите му, бе напоследък крупен търговец на тютюн и че в тази търговия е вложил един капитал от 200-300 хиляди лева.
Според официален опис на Мелнишкото градско общинско управление Яни Сандански е умрял като притежател на 30 хиляди оки вино и на 9 хиляди оки ракия.
Всички по-главни кръчмари и кафеджии в Мелнишко и Неврокопско могат да засвидетелствуват, че Яни Сандански е водил живот на голям богаташ, като често в компания е прахосвал по 50-100 лева наведнъж.
Българското общество ще се ужаси когато узнае как се добра до това полумилионно богатство Яни Сандански, синът на сетни бедняци от с. Влахи, той - бившият тъмничар в Дупница.
Ето източниците на неговото богатство:

Питам ги що дирят там в кохортата на Станишев, Сидеров и Местан!?

131395zНе вярвам да съм чак толкова тъп, но наистина не мога да си обясня що дирят пак Иван Костов и Надежда Михайлова в кохортата на Станишев, Сидеров и Местан!? Падането на Борисов сега би означавало само едно – връщане на комунистите на власт. Подчертавам “комунистите”, защото предизборната програма на БСП, одобрена вчера, няма нищо общо дори с европейския социализъм. В превод – ако изпълнят дори малка част от замислите си, ще трябва да преживеем четвъртата /!/ национална катастрофа от 1989 г. насам! Затова питам за Костов и Михайлова и очаквам отговор!

Иван Ибришимов

Истината, истината и само истината

bb„Винаги трябва да се почва от начало. Кой продаде ЕРП-ата в монополно състояние? По времето на кое правителство? Понеже днес Лютви Местан се е изказвал. По времето на НДСВ и ДПС. Шулева продаде ЕРП-ата. Когато разделиш страната образно казано на три, и на практика правиш три монопола. Най-малко по тази тема за монополите може да говори ДПС. Едната цифра в сметката трябва да пишат Иван Костов, заради скъпата енергия на двете “Марици”. Другата сметка трябва да пишат Сергей Станишев, ДПС и НДСВ – за Закона за зелените енергии. Договорите за ЕРП-ата – е много важно да се знае, че те ги бяха продали с 34% контрол на държавата. На практика безконтролни от държавата и затова ние продадохме тези малки миноритарни дялове, защото държавата нямаше никакъв контрол върху тези ЕРП-та.”

Бойко Борисов, Мин. председател на Република България

Внимание, една национализация може да крие зад себе си последяваща приватизация!

Станишев предлага национализация, след него Костов ще иска отново приватизация. Станишев ще национализира, а след него Костов ще приватизира както се пее в любимата им песен”и така до края на света”. Дали ще понесем още една червена национализация и втора бандитска приватизация?

163363_345044328937598_335888451_n

понеделник, 18 февруари 2013 г.

Оставка на Симеон Дянков и аплодисменти за ГЕРБ

Ние им казвахме, а те ни се смееха! Казахме им го още когато Дянков въведе абсолютно безсмисления данък върху доходите от лихва и по този начин отблъсна от ГЕРБ хиляди средно заможни десни избиратели. Дянков е прекрасен финансист, три години в криза беше добър финансов министър, но той не се интересува кой ще спечели изборите тази година. Ние обаче се интересуваме и още как! Ето какво предупреждавахме още миналата година:

Това, което сам си направиш, никой друг не може да ти го стори. След като подкрепата за управляващата партия се беше стабилизирала около 27%, Дянков направи невъзможното да я докара до 24%. ГЕРБ губят десни избиратели, а в същото време не печелят леви. Центристите след лудия данък на фин. министър са погледнали към партията на Пръмова.

Господин Мин. председател, драги ми Борисов,

Спрете с глупостите! Ние искаме да управлявате още един мандат, но затова само ние не стигаме. Трябва и вие да премисляте три пъти преди да режете.

Ние Ви го казваме, пък ако искате ни се смейте.

Внимание, Борисов и Дянков манипулират! На изборите ГЕРБ ще плаща с лихвите за арогантната си финансова политика

Какво не каза Симеон Дянков и как ГЕРБ по кръчмарски излъга избирателите си. Защо премълчаха откога в ЕС има данъци върху лихвите?

Политически лумпени и мутри горят знамената на ЕС и САЩ на протестите. БСП и Атака в нов опит да измамят хората

Остава сега да намерят и еврейската следа.

430x338

9847

неделя, 17 февруари 2013 г.

Хората на трактора аплодирани от конгреса на БСП. Ето това е истината за организацията “Сила” на Петров и Станишев.

В унисон с окръжното по-рано на трибуната на червения конгрес се качиха представителите на Гражданско движение СИЛА.От гражданско движение СИЛА сме изложени на непрекъснат полицейски контрол натиск и заплахи, оплака се от трибуната на червения конгресдвигателят на протестите срещу високите сметки за електричество в Благоевград - Людмила Манова. Вълната на протестите може да се превърне във вълна на насилие, предупреди Манова в обръщението си към соцделегатите.

Колкото пъти пуснат Асан Омеров-трактора от ареста , толкова пъти се активизира групичката мутри "Сила". Организация под контрола на БСП и финансирана от Трактора. Дори името на групата мутри облечена в уж гражданско сдружение е измислено от него. Там където има насилие и принуда се появява и Сила.... Много прозрачни , но явно ефективни методи на манипулиране на хората, дори с риска самите БСП да позагубят някой лев, защото енергийния бизнес и свързаните с тях е-ре-пе-та се отчитат редовно на БСП . По важната цел от парите в момента обаче е да не се даде възможност на ГЕРБ да спечелят отново , защото това ще е края на БСП в този и вид , а помака -трактор ще влезе ефективно в затвора.

Така Станишев се нареди до главата на Октопода. Всъщност кой от двамата е главата?