четвъртък, 13 септември 2012 г.

САЩ дарява $3 000 000 за Циклотронен център в България, а Русия ни изнудва с €1 000 000 000 за Белене

Русия враг номер едно на България. Нищо не се е променило, нищо не е забравено, нищо ново не е научено. Задушаващата руска простотия и вероломност играе срещу самата Русия.

Правим циклотронен център - най-големият научен проект за последните 20 години в България

Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик връчи дарение на стойност 3 милиона долара.

София. Министър-председателят Бойко Борисов връчи дарение на Българската академия на науките (БАН) в размер на 2 милиона долара за изграждане на циклотронен център в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик връчи дарение на стойност 3 милиона долара.
"Това е наш подарък към БАН. С това искаме да почетем и великата история на България в историята на науката. С това ние даваме ясен знак за добрите взаимоотношения на учените на САЩ и България", каза посланикът. Трябва да продължим отношенията в областта на ядрената енергетика. С този подарък ще можем да допринесем за най-болните хора в България. С този циклотрон ще имате възможността да произвеждате изотопи, които ще помагат за лечението на онкоболните. Това ще спести милиони долари на българското правителство. Това е най-хубавото нещо, което мога да направя в последния работен ден, каза още той.

Фокус

сряда, 12 септември 2012 г.

Ние им казвахме, те ни се смееха!

При Кадафи беше по-добре. Тогава в Либия не убиваха американските посланици.

36901012egypt1spanarticleLarge

След нападението над американското посолство в Бенгази са ранени няколко служители, които ще бъдат евакуирани в Германия в най-близко време. По-рано държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън потвърди информацията, че има убит сътрудник на американското консулство.
Нападението над дипломатическата мисия стана във вторник вечерта, когато пред сградата се събра хилядна тълпа, протестираща срещу филм за 11-ата годишнина от нападението над кулите-близнаци в САЩ.
Ислямистите бяха категорични, че филмът оскърбява пророка Мохамед, изобразявайки го като окарикатурен герой. Към полунощ група нападатели успя да проникне на територията на консулството и го подпали.

вторник, 11 септември 2012 г.

Момичета с пушки. Жени войници в Афганистан

Предлагаме ви няколко снимки от фотожурналистката Паула Бронщайн, където ще видите жени служещи в Афганистан. Жените в тази страна, често получават достъп там където за мъжете е невъзможно. Те са обучени да се справят с различни ситуации като за целта изучават афганистанските традиции и език.

811

Сержант Шина Адамс, младши сержант Кристи Бейкър и  Шеннон Кроули са единствените три жени в първа оперативна база Муса Кала.