събота, 16 ноември 2013 г.

Червен влак се композира

63520185

ЧЕРЕН ВЛАК СЕ КОМПОЗИРА,
ВСИЧКО МУРГАВО СЪБИРА!
ЦЯЛ ВАГОН ОТЗАД СЕ КЛАТИ,
НАТОВАРЕН СЪС ПЛАКАТИ!
ТРАКА ТРАКА,ТРАКА ТРАК -
ТРЯБВА ПУБЛИКА ВСЕ ПАК -
ЦИРК"ОРЕШКО"ЩЕ Е ГОСТ
В СОФИЯ,НА ОРЛОВ МОСТ!

Плагиатствал ли е Паисий от Блазий Клайне (Blasius Kleiner) когато е писал История славянобългарска?

bkПърво да видим един интересен текст:

Паисий Хилендарски не получава системно образование, но през 1745 година се замонашва в Хилендарския манастир, където по-късно става йеромонах и проигумен. През 1758 година пътува до Сремски Карловци като таксидиот, където се запознава с исторически съчинения и средновековни източници за българската история, които ще му послужат за написването на основния си труд. „История Славянобългарска“ е завършена през 1762 година в Зографския манастир, след като Паисий напуска Хилендерския манастир заради раздор с останалите монаси.

В него правят впечатление три неща: първо че Паисий е без образование, второ че той е в Сремски Карловци непосредствено преди да напише историята и трето, че я издава през 1762 година като написването и е отнело по-малко от година.

Година преди паисиевото  произведение, на бял свят се появява една друга история на България - История на България от Блазиус Клайнер, съставена в 1761 г. Авторът францисканецът Блазий Клайне е дългогодишен преподавател и изключително ерудирана личност, детайлно познаващ  нашия регион.

Напълно възможно е Паисий просто да е изплагиатствал  произведението на католическия духовник и в последствие този факт да е бил в основата на конфликта му с другите монаси.

Готово! ЕК блокира плащанията за България по ОП "Околна среда"

Всяко комунистическо управление приключва по един и същ начин – блокиране на еврофондовете, масови репресии и последващ фалит на държавата. Разбира се Орешарски и националсоциалистическата банда около него сега ще носят вода от 3 кладенеца за да ни убеждават, че друг е виновен. Истината е една и не я забравяйте:

При ГЕРБ нямаше спрени европейски плащания. При Станишев и Орешарски има.

Европейската комисия (ЕК) блокира плащанията за България по Оперативна програма "Околна среда". Това съобщи БТА, позовавайки се на изказване на Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Решението е било взето заради установени проблеми в начина на работа по програмата. Информацията показва, че са били открити слабости при системата за обществените поръчки, както и при проверките на процедурите по тези поръчки.

ЕК отбелязва, че спирането на разплащанията е предпазна мярка, често използвана за избягване на опасността от плащане, там където съществуват опасения за законността или редовността на разходването на средства в държава от Европейския съюз.

петък, 15 ноември 2013 г.

Топлата връзка на Цветлин Йовчев с руските тайни служби: Георги Великов или ДС агент „Кирязов“ е началник на кабинета на министър Йовчев.

zx450y250_828928

Георги Великов е от приближените до Йовчев и на Иван Драшков. В неговата дирекция в ДАНС е и звеното за контратероризъм, чиито служители извършиха проверката по откритите в Костинброд допълнително напечатани бюлетини за изборите на 12 май.

След това за награда,  Георги Великов е назначен за  началник на политическия кабинет на вътрешния министър . Изключително близък и верен на министъра. До този момент той е бил директор на дирекция „Противодействие на руските специални служби“ в ДАНС. Това обхваща цялата дейност на руските граждани и структури в страната. Това е изключително важна подробност, като се има предвид връзката на министъра с КТ Банка – на Делян Пеевски и Цветан Василев, както и руското участие в банката. Както и намерението на руската страна да придобие изцяло банката, след което да я превърне в инструмент за влияние и натиск по проекта „Белене“. Преди това началници на така нареченото „противодействие на руското разузнаване“ са били Иван Драшков, а след него и Цветлин Йовчев.

Иначе как да си обясним, че тези, които уж противодействат на руснаците, са номинирани за министри на БСП, която, без съмнение, прокарва руските интереси в България. Връзката е още по-ясна чрез влиянието върху правителството на групата около КТБ, от която руснаците закупиха 10 %. Т.е. руските капитали, били те частни или държавни, си назначиха правилните хора на правилните места!

След преминаването му в кабинета на министъра, Великов изпълнява задачи по контрол на агенция и човек за свръзка между лица, с които министърът не е удобно да се среща, а още по-малко да бъде видян от журналисти или други. Великов периодично посещава бившите си колеги и подчинени от ДАНС, където се запознава с оперативната информация – абсолютно неправомерно. Същото може да се провери от видеонаблюдението на сградата на „Черни връх“. Друга „важна“ задача, поставена на Великов е събирането на всякаква компрометираща информация за депутати, политици, както и такава, уличаваща шефа на ДАНС – Владимир Писанчев. Освен това, по данни на комисията по досиетата – Великов е бивш агент на ДС с псевдонима „Кирязов“, но явно това не пречи на министъра, въпреки публично изразяваното от него негативно мнение за тази категория лица. Много вероятно е при падане на кабинета „Орешарски“ Великов да бъде върнат в ДАНС, където да продължи „противодействието“ на руските служби.

Ексклузивно: Френският Нувел Обсерватьор(Le Nouvel Observateur) за връзките на номенклатурата от БСП с търговията на оръжие и снабдяването на Ал Кайда. Знаел ли е Сергей Станишев за това и била ли е финансирана БСП с пари спечелени от тероризъм?

EXCLUSIF. Le sanctuaire bulgare d'Al-Qaïda
Publié le 14-11-2013 à 20h59
Jean-Baptiste Naudet

novobsstanisheff

Шокиращата статия, която ви предлагаме е публикувана във френското издание “Ле Нувел Обсерватьор” на 14.10.2013 година. Фактите изнесени в нея разкриват индиректните и преки връзки по партийна линия между БСП,  с търговците на оръжие и доставките за терористични организации. Не можем да не си зададем въпроса, дали  лидерът на ПЕС Сергей Станишев е бил запознат с тези факти и дали БСП е финансирана с пари спечелени от продажба на оръжие, респективно  в подкрепа на тероризма? Каква е ролята на другите двама от националсоциалистическата коалиция – ДПС и Атака? Подобен анализ е изключително трудно да бъде направен от български журналист и публикуван в българска медия заради зависимостта им от червено-фашистката мафия обяздила държавата. Един от символите на тази тенденция, за най-голямо съжаление, е лидерът на европейските социалисти  ПЕС и съпругата му. Приятно четене:

ЕКСКЛУЗИВНО. Българското убежище за Ал Кайда

Публикувано на 14-11-2013 в 20h59
Jean-Baptiste Naudet

България все още участва в трафик, които снабдява групи свързани с Ал Кайда в Африка и Близкия изток. От нашия специален кореспондент в София Жан-Баптист Ноде.

От дълго време позната като ръката на Москва, България остава център на трафик, включително оръжия , които продължава да доставя на свързана с Ал Кайда антизападни групи в Африка и Близкия Изток. Мирослав Писов е бивш преподавател, постъпил в българските тайни служби с надеждата да ги демократизира след падането на комунизма. След това той става  един от началниците на специалната антимафия Главна Дирекция за борба с организираната престъпност ( ГДБОП ). Писов ни разказва ужасяващи неща подкрепени с факти.

Според този бивш таен агент и бивш полицай, тази балканска страна винаги е била коридор за  между Изтока и Запада, Европа и Азия, Северна и Южна и все още играе ролята на център в престъпността и международния тероризъм, в служба на мощни частни интереси свързани с Русия. Днес, казва бившият член на тайните служби Мирослав Писов, на "старейшините" от КДС (Комитет за държавна сигурност), българските служби ръководени от Кремъл, продават в Африка и Близкия изток оръжия, които в последствие достигат до "Ал Кайда" и участват в дестабилизация на  прозападните правителства.

Връзките с Москва

Престижното френско издание “Ле Нувел Обсерватьор” с унищожителни реплики за Моника и Сергей Станишев

За да се задържат на власт, старите комунисти се съюзяват с ДПС, общностната партия на мюсюлманското малцинство, турци и помаци (ислямизирани българи), но също и с една екстремно дясна партия – Атака. Немислим априори, защото в порив на фалшив патриотизъм, предназанчен да скрие провала му, комунистическият режим преследва турците в последните години на управлението си. Нещата стават по-ясни, когато кажем, че по-голямата част от лидерите на ДПС са агенти на старата Държавна сигурност, започвайки с нейния основател, Ахмед Доган, който е бил нает от Москва за работа от затвора. Колкото да ултранционалистическата Атака, която теоритично е алергична към своите мюсюлмански съюзници, която атакува по всички посоки Турция, македонските съседи, ЕС и т.н., но не казва нищо за интригите на Кремъл в България, има много потвърждаващи доказателства, че Атака е марионетка на българските и руски служби. Изправени пред протестиращите, българското правителство и червената олигархия, които контролират медиите, се правят на глухи. Бившият съветски гражданин Сергей Станишев, шеф на Българската социалистическа партия, женен за една груба „новобогаташка“ , свързан с фашизоидна пратия и защитаващ монополни или либертариански икономически мерки, но продължаващ да бъде шеф на европейските социалисти, не отговори на нашите молби за интервю.

sdf

четвъртък, 14 ноември 2013 г.

Българската авиация през Първата световна война /Недялков Д./ Военноисторически сборник. 2005. №4. С.40-45.

erПоражението във Втората балканска война се отразява негативно на икономиката и морала в държавата. Подемът в развитието на авиацията и въздухоплаването е пресечен. След обявената на 1 август 1913 г. демобилизация аеропланните и балонните отделения са сведени съответно в аеропланна и балонна рота от състава на Въздухоплавателен парк и заедно с прожекторно и автомобилно отделение образуват Техническа дружина към инженерните войски. Новото формирование е под командването на майор Златаров{1}. Състоянието и възможностите му се определят основно от наличието на 8 добре подготвени пилоти и 10 изправни самолета. Явно това се оказва недостатъчно за нормалното функциониране на изграждащата се система, определяща наличието на въздушен потенциал, с помощта на който, използвайки предимствата на третото измерение, да бъдат изпълнявани задачи в интерес на армията. Особено внимание в този относително кратък мирен период е обърнато на подготовката на кадри и база за материално-техническото и тиловото осигуряване на нормалната летателна дейност. На летището край жп гара София е изграден хангар, способен да побира 3 аероплана. Пак там започва да функционира аеропланна работилница, в която са ремонтирани първите 2 „Farman“ VII и „Albatros“{2}.

сряда, 13 ноември 2013 г.

Как днес българската полиция стъпка Христо Ботев

sssssss

Как днес българската полиция стъпка Христо Ботев

sssssss

Видео, депутатът от ДПС Йордан Цонев паркира на място за инвалиди:"Аз съм инвалид!”

Арогантност, простащина, липса на уважение. Да, Цонев е инвалид, но не физически, а морален.

Вместо стена на турската граница, управляващите националсоциалисти от БСП, Атака и ДПС строят стена пред Парламента

828

Вчера дойде новината, че изграждането на съоръженията по турската граница имащи за цел да намалят броят на нелегалните емигранти няма да бъдат готови през тази година. Оправдания много – липса на средства, липса на политическа воля(ДПС участва в управлението), липса на организация и т.н.

В същото време мракобесното управление на Доган, Станишев и Сидеров в рекорден срок успя да изгради стена около българския Парламент за да пази бисероподобните от народа.

Симеон Дянков: един българин учи руснаците как се прави бизнес

t218

Бившият български финансов министър, който стана ректор на най-уважаваното икономическо училище в Руската федерация, не пести похвалите за напредъка на Русия:

Днес да се прави бизнес в Русия е по-лесно. Наскоро публикуваха съвместен доклад на Международната финансова корпорация и Световната банка , Doing Business през 2014, който  показа, че Русия е подобрила своя ранг от 111 позиции (от 189) на 92-ти. В същото време Русия изпреварва всички страни от групата БРИК (Китай е на 96-то място, Бразилия на 116-та и 134-то Индия ) и още две други големи бързо развиващи се страни - Виетнам и Индонезия.

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Защо се срамуваме да разкрием най-голямата си тайна? Да, България е богата

Отговорът на тайната е пред нас и никой нищо не крие. Просто много хора са слепи, за да видят. Страната ни е богата. Съзнанието ни е бедно, ограничено и затворено.

Най-голямата тайна на България е, че тя е богата. В нея има всичко, достатъчно и по много. Изкуствено се създава бедно съзнание на българите, за да не забележат богатството си.