събота, 19 декември 2009 г.

Полицията в Канада се въоръжава с ултрамодерни звукови оръдия. Фантастиката става действителност

canz Полицията във Ванкувър подвърди закупуването на LRAD «long range acoustic device». Звуковото оръдие ще бъде използвано за осигуряване на сигурността по време на Олимпийските игри през 2010 година. LRAD генерира звукув лъч, който се фокусира вурху определена цел, с което нарушава слуха и зрението на засегнатия. 

Това е първия случай, в който национална полиция получава това оръжие. До сега то беше използвано от военните в Ирак, Афганистан и срещу сомалийските пирати.

петък, 18 декември 2009 г.

По законите на шариата

Религиозният ислямистки съд в Афгой(Сомалия) на 13 .12.2009 година осъди 48 годишния Мохамед Ибрахим на смърт чрез убиване с камъни за незаконна извънбрачна връзка с жена. Присъдата беше изпълнена.

untfitled

четвъртък, 17 декември 2009 г.

Данни от анкета показват, че в Турция 59% от турците са против свободата за не-мюсюлманите

TURISLAM Compass direct news се занимава с изследване на зачестяващите напоследък антихристиянски прояви. Данните от сондаж проведен в Турция по въпроса за религиозната толерантност и плурализъм са много интересни. Сондажът е бил проведен през 2008 година. Допитването е било организирано от двама университетски преподаватели: Sabanci Ali Çarkoglu и Ersin Kalaycioglu.

Какъв е изводът от анкетата?

Копенхаген: левичарски политически проект за конфискация на богатство

OB-FB875_Muller_D_20091213163459Затоплистите са левичари. Те искат да накарат „богатите” да плащат на бедните, а в същото време „бедните” ако може да полегнат на гръб защото да се печелят пари е трудна работа и изисква дълги години усилия, работа и учене.

В крайна сметка, дори и да приемем, че мерките предложени в Копенхаген са необходими, то очевидно те няма да доведат до никакъв резултат. Тези мерки не атакуват проблема - основни замърсители в света са не богатите икономики, а развиващите се. Точно към развиващите се икономики се предвижда да се осъществи трансфер на средства от богатите икономики. Това ще доведе до обедняване на богатите, които замърсяват малко и до забогатяване на бедните, които ще започнат да замърсяват още повече.

сряда, 16 декември 2009 г.

В Израел рабините стартират кампания срещу коледните елхи

4181677638_7cbae4c006_m „… в името на еврейските ценности…” в Израел се организира кампания, която има за цел да попречи на поставянето на коледни елхи в ресторантите и хотелите.

Тази кампания се подържа от голям брой рабини, които заплашват да публикуват списък със местата където са изложени християнските символи и да призоват евреите да ги бойкотират.

Всяка година рабините от Ерусалим правят разследване за да се уверят, че в ресторантите и хотелите с марка „кошер” липсва каквато и да е християнска символика за празниците. Ако подобна въпреки всичко се установи, то те са веднага санкционирани – сертификатът им се отнема.

вторник, 15 декември 2009 г.

Клайматгейт Коледа. It's a ClimateGate Christmas

Дали някой все още вярва на зелените затоплисти? Сигурно да. Дори и след последните разкрития и скандали за фалшифициране на научни резултати и корупция за стотици милиони, все още има хора, които приемат за чиста монета тази манипулация гръмко наречена Глобално затопляне . Глупави и наивни хора, които вярват в гурута като Ал Гор винаги е имало и винаги ще има. Това не ни пречи да се забавляваме с тях.

 

неделя, 13 декември 2009 г.

Специалните части в Русия се въоръжават с качествено западно оръжие

glock Преди около 6 месеца, Русия превъоръжи прокурорите и следователите си с Beretta 92 FS, а през миналата седмица руските специални части към министерството на вътрешните работи са започнали превъоръжаването си с пистолет Glock 17 австрийско производство. Първите 400 бройки вече са доставени.

Новото оръжие ще получат антитерористичните отряди (ОМСН) "Рысь". Пистолетите ще бъдат с оригинални австрийски муниции и оборудвани с приспособлението Corner Shot.

Но това не е всичко. Очевидно отчаяно от качеството на руското оръжие и от неспособността на индустрията да достави съвременни модели, Мин. На вътрешните работи на Русия ще продължи да закупува оръжие на Запад – снайперски пушки Steyr 50HS, автомати MP-5 Heckler&Koch и пистолети Ceska Zbrojovka.