събота, 15 юни 2013 г.

Наследството на ГЕРБ: участък: „Софийски околовръстен път – пътен възел Яна”

img4765ze

Това съоръжение осигурява връзка към магистралата на движещите се от и към подбалканския път, както и на гражданите, използващи стария път Долни Богров - Горни Богров - Гара Яна. Движещите се по магистралата, излизащи от София и пътуващи в посока Бургас (път I-6), Ботевград - Мездра - Монтана - Видин без движение по магистралата (път I-1) или желаещи да се включат към стария път, ще се отливат посредством пътна връзка преди надлеза. Всички, които идват от изброените градове, пък ще преминават през надлез и ще се включват в магистралата в посока София.
Как новото съоръжение се отразява на градската среда, как променя облика на София?
Със завършването на участъка пътуващите в посока Варна ще се включват в магистралата директно от околовръстното шосе. Ще се осъществи директна връзка с магистрала "Тракия" и магистрала "Люлин". Това ще доведе до подобряване на трафика и не на последно място - основният автомобилен поток ще се изнесе от Горни и Долни Богров, ще се облекчи движението и ще се намали опасността от пътнотранспортни произшествия.

Инж. Стойко Мешков, зам.-ръководител проект „Доизграждане на АМ "Хемус"

четвъртък, 13 юни 2013 г.

Атака и Сидеров–жестоко подигравани в Интернет след като приклекнаха на Доган

Интернет е пълен със смешни колажи и карикатури на Сидеров и Атака. След като влезе в новата Тройна коалиция БСП, Атака, ДПС, Волен стана обект на присмех и закачки. Предлагаме ви да видите една малка част от тях:

249124_204449523012498_890044787_n

487388_204240886366695_272588642_n

179786_203999846390799_346799355_n

Робот 30 тона на дистанционно управление постъпва на въоръжение в Британската армия

TERRIER-TANK-570

Огромната машина, позната още като “Terrier”, може да бъде използвана за изкопаването на дупки, повдигането на различни предмети, сондиране, както и разбиване на бетонни стени, докато пехотинците са на безопасно разстояние.

Териерът развива скорост от 80 км/ч и ще бъде използван от полка на Кралските инженери за изпълняване на мисии в Обединеното кралство и на „бойните полета от бъдещето“. Британската армия ще получи общо 60 такива машини, като част от проект с местната компания-производител BAE Systems. Общата инвестиция е в размер на 360 млн. паунда.

сряда, 12 юни 2013 г.

Детските на "Орешарски" ще струват 250 млн. лв на бюджета. Парите ще влязат основно в ромски семейства

IPI(1)

Правителството се готви да раздава пари с широка ръка предимно на малцинствата. По този начин то плаща ромската подкрепа за БСП и ДПС по време на изборите. Е как при подобни харчове е възможно годишният бюджет да бъде изпълнен?

Детските надбавки винаги са били прекрасен популистки инструмент, с който управляващите могат да се опитат да спечелят общественото благоразположение. Те влизат в почти всеки дом под надслова “за нашите деца”, поради което всякакви користни мотиви на управлението остават на заден план.

Преди половин година бившият социален министър Тотю Младенов заяви, че голяма част от родителите „изпиват” парите на децата си. Въпреки това своеобразно признание за неефективност на програмата, стъпки в посока прекратяване на злоупотребите със заветните 35 лв. месечно не бяха предприети. Изборите дойдоха, колелото се завъртя и начело дойдоха „нови” хора с нови „свежи” идеи за детските надбавки. Последната такава беше лансирана от зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, според който размерът на месечната помощ трябва да се вдигне на „50-60 лв.”, а броят на децата, които ги получават, да се увеличи.

С това наум, сме се опитали да илюстрираме евентуалните последствия от едно такова решение.

За целта сме разгледали два различни варианта на направеното предложение. При първия вариант детските надбавки се увеличават от сегашните 35 лв. на 50 лв. месечно, а при втория – на 60 лв. месечно. В момента месечна помощ получават около 65% от всички лица на възраст до 20 г., като за 2012 г. точният им брой е 808 680 души (по данни на АСП). Тъй като все още няма яснота с колко ще бъде увеличен броят на децата, получаващи помощта, в примера допускаме, че и в двата случая в програмата влизат 100 хиляди нови получатели. По този начин бенефициентите нарастват от 65% на 72% от всички лица на възраст до 20 години.

вторник, 11 юни 2013 г.

От изборите в чужбина: ГЕРБ–20,87%, а БСП 4,44%

Разбира се, първенец е ДСП с най-много гласове, но от българите в чужбина близо 50% са подкрепили ПП ГЕРБ. Пет пъти по-малко са гласовете за БСП.

ii

Да си припомним и кой е победителят от изборите.

m

Изборите „Станишка”, правителството “Олигарски” и Коалиция „Гея, бея и злодея”

sergei_stanishev

Картинката е колаж.

Въпреки доста острите думи, понякога на границата на толерантността, предлагаме ви да прочетете статията на Христо Марков защото тя казва много истини преглъщани от купените ортодоксални мении:

Комунистите могат да бъдат изгонени само с груб, безкомпромисен, категоричен натиск от улицата или с гражданска война

Христо Марков*, torsos, blog.bg

            Това е положението. Това е резултата от протестите на Четата/Ангел, Янко и Дончо/. Това е рекапитулацията от лизането на задници – Бареков и Цацаров. Това е финалът на усилията, проникновено изживяни от скромната родна олигархия/и тя като държавата ни, всъщност пазарно ориентирана, но само към Русия/ - Цветан Василев, Делян Пеевски, Гочиту Гергов и разни Черепи, Фронтиери и Моники.

Когато в края на 2001 г. комунистическата-социалистическа партия попадна в нежните ръце на сина на секретаря на ЦК на БКП Дмитрий Яков и украинската еврейка Дина Мухина и на сън не съм си представял, че той ще придобие за дълго толкова власт, колкото имаха и другарите на родителите му. Защото, въпреки че загуби последователно седем поредни избора Станишка е фактическия победител на 12 май! Иска ли ни се или не – това е положението. Коалицията на „Гея, Бея и Злодея” ще има една-единствена свръх-задача: до май 2014 г. да удържи на всяка цена властта и рекламира с всички възможни средства председателя на европейските социалисти. Тогава Станишка ще се впусне в битката за шеф на Европейската комисия, т.е. за мястото на Барозу. И шансовете му съвсем не са малки, защото зад нежното  гръбче на съветския гражданин от Херсон ще застанат „братските” леви партии от цяла олевяваща Европа, либералите в ЕС, където ще го „промотират” ДПС и НДСВ, лобистите на Хохегер и всякакви дейци на континенталното задкулисие  и не на последно място могъщото еврейско лоби в ЕС. А да не забравяме и кръгът на Моника/вече като министри/, бивша Янова, която започна кариерата си от бюрото на шефа на ПЧБ Венци Йосифов /за справка прочетете спомените на Тошо Тошев, той разказва живописно за чукането на стария банкер и младата журналистка по бюрата в банки и редакции/. Комунистите по дефиниция нямат нищо общо с национални интереси, нямат род и родина, а откакто са приели постулатите на сатанистите Маркс и Ленин за тях над всичко е „интернационализма”, така че на Дмитриевич малко му пука за България и още по-малко за „положението на народа”, пенсии, заплати или енергийни помощи. Пука му за Вигенин/за всеки педераст еднополовата му любов е житейски приоритет/, след това за АЕЦ „Белене” и не на последно място за интересите на олигархията, която го създаде и отгледа. Тази овластена група рано забогатели типове сега разкарва Станишка и представители на партията му като панаирджийска мечка из своите „медии”, така както тикаше лайномета Бареков преди да лиже и маже около Герб, Цветанов и Борисов. Сега е

ред на Станишка да влезе в покоите на проститутката,

обслужвала страстно доскоро опонентите му, но той винаги е следващият, даже това го кефи. Дали при Моника, дали при Пеевски, Цветан Василев или Дудука Бареков той винаги е следващият, поредният… Но държи мандата на Олигарски, който пък кой знае защо още се чуди как да нарече правителството си. Като чуя от албанската му физиономия, че било „експертно” и се сещам за оня незабравим герой Нейчо Неев, който също бе провъзгласен за „експерт” от Беров преди 20 години – „Ебати държавата, щом аз съм и вицепремиер?!”.  И като провидим олигарските „експерти”  естествена е почудата защо не поканиха един дето се титулува като „Ицо, Стоте манекенки” да спретне правителство – поне щеше да изглежда по-лицеприятно, а не като съдружничката на Моника Зинаида и близка другарка на снахата Пръмова.

Това е положението, драги избиратели – вотът на 12 май обслужи Станишка. Използвайки вродената му подлост си спретна нова тройна коалиция с читаците на Местан и агресивно дебилните депутати на пудела Волен. И тази политическа коалиция/защото тя си е точно такава/ може и да векува, защото според калпавата ни Конституция правителство може да се избере и със 61 гласа, но може да падне само, ако се съберат 121/примерът с въртоглавия Филип го потвърждава/. И няма никакво значение, че самият Олигарски не знаеше имената на министрите си, слабо го интересуваше, че мъжът на министърката на околната среда е осъден за източване на държавния резерв, че тази на здравеопазването е била креватно отдадена на министъра на културата, а пък шефката на кабинета му Дивизиева сега чака отроче от същия осеменител Стоянович, че този на отбраната е подгащник на явлението Мая Манолова, по-известна като „Сестра Галева” и така нататък, без извинение.

Ударно се зае коалицията и с втората си свърх-задача – да възстанови „гьола” Белене и по-всичко изглежда, че ще успее. Просто тия няма да си играят на демокрация, референдуми и други подобни „лигавщини” – повече от 20 милиарда ще отидат при съветските им друзя, за да изкопчат поредното тяхно „милосърдие”. И за „правото дело” ще бъдат впрегнати всички възможни уйдурми на медийния фронт: от парите, всъщност нашите, на КТБ до свинеподобния магнат Пеевски. Двете посилни задачи ще са в дневния ред на правителството и всичко останало ще е само пренебрежим фон – цените на тока, монополите, пенсии, заплати, безработни, здравеопазване, че даже изучаването на турски език от азбукарчетата. Някак мимоходом ДПС и пудела Волен ще получат полагащото им се, според „плана Станишка”, за да се добута до май 2014, пък после…

Безсмислено е да се правят анализи на станалото. Просто

паднахме в капана на голямата манипулация,

в капана на нискочелия дудук  Бареков и комплексаря и масонски подчинения Цацаров. Всички, без изключения.

Яд ме е на Бойко Борисов, защото не игра смело, а то е да играеш без подлоги. Той попадна в ласото на подлогите, кръжащи около него от първия ден и направи от партията си колос на глинени крака, който при първия сериозен тест се срина под натиска на такива като Станишка и Мая Манолова. Докато Герб „входираха” ония ги изиграха по най-левашкия начин.

Сега всинца са в познатото състояние: след избори и след сватба не получиха онова, което са очаквали, но поне можеха да проверят какво да очакват. На куп празни десни кратуни обяснявах, че Атака и ДПС ще заиграят с комунетата на Станишка, а те ми отговаряха едно и също без изключение: „Важното е да паднат Герб…” Е, паднаха, но вие, драги десничари, липсвате въобще от парламентарните мутри. Дали ще си отговорите на въпроса „Кво стана?”, ако има въобще значение.

Пак след избори и след сватба задължително се стига до заключението, с което започнах – „Това е положението!” И може да се промени само по два начина – с груб, безкомпромисен, категоричен натиск от улицата или с гражданска война. Историята не познава, никой не е измислил трети, по който да си отидат комунистите, защото „Последното човешко право е правото на бунт.”

* Христо Марков е депутат от Седмото Велико Народно събрание и от Тридесет и шестото народно събрание,  секретар на парламентарната група на СДС. Член на Демократическата партия. От 1991 год. е член на Върховния партиен съвет на партията. Един от 39-те депутати, които не подписаха конституцията. Участник в гладната стачка срещу приемането на Конституцията. Живее в Пловдив. Личният му блог  - toross.blog.bg - е един от най-популярните в страната.

asde

Оригиналното заглавие е:

Изборите „Станишка” или Коалиция „Гея, бея и злодея”

понеделник, 10 юни 2013 г.

Станишев погреба АМ Хемус

“В програмата на Сергей Станишев и дума не видях за изграждането на магистрала „Хемус". Ако България не се възползва от средства и не изгради така важната магистрала за Северна България, това ще е сериозна грешка. Бих апелирала към правителството да отдели време на разработените стратегически документи - те са разработени от професионалисти"

Лиляна Павлова

„Имаме поведенчески проблем. Някой не е скъсал с менталността си на опозиция. Сега очаквам да чуя каква е визията най-вече по отношение на Закона за управление на средствата от ЕС".

Томислав Дончев

Бууум! Изгърмя поредното предизборно обещание на БСП–въпросът за АЕЦ Белене ще се решава от съда

Ех, тези лъжци от новата Тройна! И за Белене измамиха избирателите:

“Проектът за АЕЦ „Белене” на този етап няма развитие. Остава замразен. Има чуждестранни инвеститори, но към момента няма политическо решение за рестартиране на проекта.

Всичко по този въпрос ще се реши в съда.”

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред бТВ

Наследството на ГЕРБ: с кола по Дунав мост 2

Булгаррено ( BulgarRenault )–флагманът на българското автомобилостроене през 1968 година

fgh

Първият български сериен автомобил излезе от Завода за леки автомобили "Булгаррено" в гр. Пловдив като резултат от договорните отношения между нашата външнотърговска централа "Булет" и голямата френска автомобилна фирма Renault. Автомобилът BulgarRenault 8 вече доказа своята надеждност. С него екипажът братя Чубрикови заемат първото място в първото автомобилно рали "Трансбалкания", побеждавайки в своята група 14 екипажа с автомобили от различни фирми.
На път BulgarRenault 8 съчетава безопасност и удобства, даващи възможност да се правят пътувания на големи разстояния без неприятности. Възможностите на автомобила са определени от двигателя Sierra 950, дал достатъчно много доказателства за добра работа. Sierra 950 е четирицилиндров, четиритактов двигател с полезен обем 956 см3 и степен на сгъстяване 1: 8,5. Максималната му мощност е 48 к.с. (по САЕ) или 43,5 к.с. (по ДИН) при 5200 об/мин. Този относително голям въртящ момент, постигнат при ниски обороти на двигателя, определя един много добър коефициент на приспособяемост на автомобила, т.е. дава му възможност да се движи на директна предавка независимо от промените на профила на пътя без необходимост от превключване на скоростите.

неделя, 9 юни 2013 г.

Защо БСП и правителството Станишев–Орешарски искат мораториум върху разрушаването на незаконните строежи? Мин. арх. Иван Данов проектирал селище и голф игрище подлежащо на разрушаване

13-06-07-79035_1

Мин. Иван Данов е същия, който е източвал социални помощи от Франция, но нещата не спират до тук. Както ви информирахме новата Тройна коалиция от БСП, ДПС и Атака искат да наложат мораториум върху премахването на незаконното строителство. Както си знаем от опит, това със сигурност се прави за да бъдат спасени техни хора незаконни строители.

Ето и потвърждението с прякото участие на министър Данов:

След интервюто му по БНР в петък в "Биволъ" излиза още една информация, свързана с професионалната биография на министъра, свързана с фирмата му "Арх. Данов и партньори" и притежаваната от Илия Лазаров и Кирил Недев строителна компания "Лазаров и Недев". (Илия Лазаров, бивш началник на кабинета на президента Петър Стоянов, е известен с близките си отношения с депутата от ДПС Христо Бисеров). Според публикуваното факсимиле на 7 януари 2005 г. "Лазаров и Недев" сключва договор с арх. Иван Данов за учредяване на съвместно дружество с ограничена отговорност, като фирмата на дружеството е "Архитект Иван Данов и партньори"
Същата фирма изготвя устройствения план на местноста Яйкъна край Долна баня, където по-късно започва строителството на голф комплекса "Ибър", проектиран от арх. Данов, за което е създаденo публично-частно партньорство между община Долна баня, която апортира земи, и фирмата "Лазаров и Недев". Освен голф игрището е предвидено изграждането на 550 малки къщички и СПА център.
До 2010 г. са построени 160 вили и още 85 са в процес на изграждане, когато ДНСК издава заповед за принудително събаряне на 29 постройки и голф игрището като незаконни. Постройките бяха премахнати в началото на 2011 г., но игрището все още не е.
"Така ще имаме нова парадоксална ситуация за българската държавност: министър ще отговаря за събарянето на незаконни строежи, които сам е проектирал преди време",
посочва "Биволъ".

Капитал

Разширените зеници, агресивното поведение и отслабване на Волен Сидеров са симптоми подобни при хора с амфетаминова зависимост

sadf

Забелязахте ли разширените зеници на Волен Сидеров в студиото на Всяка неделя при Кеворк Кеворкян?  Студиото е много добре осветено. Функцията на зениците е да пропуска светлината в окото. При силна светлина като тази в студиото те се свиват, а при сумрак се отварят. Силно разширените зеници в медицината често са признак за употреба на халюциногени, анфетамин и метанфетамин.

Амфетамини

Форма:
таблетки, по-рядко капсули или прах

Как се приема:
поглъщат се

Признаци:
ускорено дишане, повишен тонус, бърза реч, объркване, разширени зеници

Рискове:
агресивно поведение, халюцинации при свръхдоза, силно отслабване, мозъчни увреждания, рушене на организма, психическо пристрастяване.

Станишев се уплаши от кабинета Олигарски и бие отбой – не бил негов, а на гражданите

72303_n

Гражданите са „архитект” на правителството на Орешарски, посочи лидерът на БСП Сергей Станишев пред бТВ. Той категорично отрече да е определял имената в кабинета и допълни, че не е провеждал преговори с „Атака”.

Станишев е смешен  в опитите си да се скрие и да не носи отговорност за тази смесица между правителство, мафия и извънбрачни връзки, които Тройната коалиция между БСП, Атака и ДПС ни сервираха. Правителството Олигарски е еманация на това, което по никакъв начин не би трябвало да се случва в политиката. Станишев, номерът няма да мине. Всички знам, че това е ваше правителство – на БСП, Атака и ДПС с благородното, но не даром участие на пръмовите.

Девети юни 1923 г - не преврат а Революция за възстановяване на демокрацията

5042(1)

На снимката: Цар Борис III и проф. Александър Цанков

На 9 юни 1923 г. в Царство България е извършен държавен преврат от армейски части под ръководството на Военния съюз и узаконен с указ на цар Борис III. Превратът има за цел да свали от власт диктаторския режим на БЗНС. Основни сили в подготовката на преврата са Военният съюз и Народният сговор, които организират около себе си почти всички недоволни от режима на БЗНС сили.

Политическите сили (1920 – 1923)

При управлението на БЗНС в страната се случват сложни политически процеси.

Втората по численост партия е БКП. Всъщност комунистите носят името си съвсем отскоро. Техният първи конгрес се състои между 25 и 27 май 1919 г. Започва превъоръжаването на партията с идеите на болшевизма. Възприемат се неговите революционни средства – от масовата акция до въоръженото въстание. БКП става през 1919 г. и съучредител на Третия комунистически интернационал.

Заедно с болшевизирането си БКП постепенно губи и своята самостоятелност. Третият интернационал е в подчинение на Руската комунистическа партия и на Съветския съюз, като седалището му е в Москва. Стратегията и тактиката на комунистическите партии се определя от Комунистическия интернационал. Пак оттам зависи до голяма степен статутът, финансовото положение и дори животът на ръководните кадри на партията.