четвъртък, 30 май 2013 г.

Едвин Сугарев: Оперативното мероприятие “Избори 2013” – статия четвърта

klz1298100053oСлед като скандалът с мнимите подслушвания, уж разпредени от Цветан Цветанов, набира дълбочина благодарение на декларативното потвърждение от прокуратурата, е логично да се потърсят и други свидетелства, да се намерят вътрешни предатели, които да потвърдят този факт. Задачата не е особено трудна, тъй като ГЕРБ е предприела кампания за предизборно прочистване на някои особено компрометирани имена в своите редици; а над някои особено видни гербаджии е надвиснала заплахата да се окажат подсъдими по набързо скалъпени дела за корупция и търговия с влияние.

И предателите, разбира се, се намират – в българската история точно те никога не са били в дефицит. Твърде близкият до Бойко Борисов депутат Емил Димитров, известен като Емо Ротмънса или Емо Фаса, в крайна сметка е напъден от бъдещите листи заради цяла серия нагли лобистки гафове в предишния парламент.

вторник, 28 май 2013 г.

Едвин Сугарев: Оперативното мероприятие “Избори 2013” – статия трета

Roman-Vasilev.

Безкрайно интересен е въпросът защо сагата с подслушването, градена върху анонимен сигнал, връчен лично от Сергей Станишев, е обявена с такава медийна врява – и защо е поета от медиите с учудваща безкритичност и единодушие – въпреки че анонимните сигнали по принцип предизвикват съмнения – и въпреки че прокуратурата не е привела никакви доказателства в полза на заявеното от Сотир Цацаров “две трети” потвърждение.

Съчетанието от анонимен сигнал, безкритичното му възприемане, светкавичното му налагане в публичното пространство, потвърждаването му без доказателства от прокуратурата (също достатъчно шумно, като нейните изявления се тълкуват като безспорни факти) и използването му за обработка на общественото мнение в надвечерието на предизборната кампания в полза на една определена партия, говори много ясно в полза на хипотезата, че имаме не верига от случайности, а добре подготвено оперативно мероприятие с дългосрочен прицел.

Този извод всъщност не е нов. Изразих го много ясно още когато този сценарий започна да се развихря. Тогава написах следното:

понеделник, 27 май 2013 г.

БСП отново излъга избирателите си и в Европейския парламент подкрепи с гласа си увеличаването на цените на тока

Мошениците от БСП едно говорят, а гласуват друго. Учудени? Слави Бинев, който в България “бунтува”, в Брюксел също гласува за увеличаване цените на тока. Единствено от ГЕРБ са последователни в думи и дела.

389515_649266128421493_75496243_n

неделя, 26 май 2013 г.

Огнян Минчев: Интернет интелигенцията се превърна в неочакван съюзник на олигархичното задкулисие в осъществяването на практическото оперативно мероприятие за отстраняването на ГЕРБ от власт

Прогнозите ми – доколкото съм ги правил – съвпадат доста точно с реалността. Това обяви политологът Огнян Минчев в личния си Facebook профил след бурната дискусия, провокирана от тезата му, че интернет класата помогнала на олигархията да свали Борисов.

На дебат, организиран от Фондация „Фридрих Еберт” и Институтa за политически и правни изследвания, Минчев заяви: „Интернет интелигенцията се превърна в неочакван съюзник на олигархичното задкулисие в осъществяването на практическото оперативно мероприятие за отстраняването на ГЕРБ от власт“. През 2001 г. ключов съюзник на задкулисната олигархия по отстраняването на управлението на Костов беше Симеон Сакскобургготски. Тази година нямаше цар под ръка, поради което това отстраняване беше осъществено с неочакван съюзник – интернет класата, интернет интелигенцията, която напълно легитимно не можеше да понася нито управлението на ГЕРБ, нито лидера на ГЕРБ по културни причини, обясни Минчев.