четвъртък, 31 декември 2009 г.

Филмът Аватар на Камерън е левичарски еко-делириум с ефекти в прекрасна 3D опаковка

cc Проследих интересна дискусия, в която мненията за и против Аватар се оказаха на кантар. Приятно съм изненадан. Ето някои по-интересни изказвания:

“ …Според мен Аватар е поредната лигава история на Камерън. Левичарски филм внушаващ вина в хората и най-вече в бялата раса.

Във филма всичко е обърната с главата надолу – предателят е добър, а предателството е политически коректно.

Филмът освен това е расистки. Интересно е, че никъде не се спомена защо хората имат такава нужда от този минерал. Ако им е необходим за да оцелеят, ако липсата му на Земята ще предизвика смъртта на милиони деца? Тогава какво? Кой е добрият и кой лошият, кой е предателят и кой спасителят? …”

вторник, 29 декември 2009 г.

Как Хуго Шмайзер създаде АК-47(Калашников) за Сталин

 KalashnikovMichael1947

„Калашников не можеше да работи дори като чертожник. Техниката на проектирането и изчисленията бяха за Михаил Тимофеевич напълно непознати … би ли могъл никому неизвестният сержант със седмокласно образование да удържи победа в съревнованието с опитни конструктори-оръжейници, ако зад него не стоеше група от знаещи, талантливи и имащи власт хора? Аз мисля че едва ли, особено ако се отчете, че първият образец на автомат Калашников беше директно бракуван без право на доработка …”

Александар Зайцев, военен инженер-конструктор

Вижте горната снимка. Сержантът в позьорска поза пред чертожната дъска е Михаил Калашников набеден за баща на прочутия автомат Калашников. Миша е учил много малко. Няма дори средно образование и никога не е посещавал каквото и да било специализирано техническо училище, а да не говорим за университет. Сега, обърнете внимание на другите военни на снимката. Погледнете лицата им, забележете леките усмивки. Тези хора са водещи съветски специалисти и професионални конструктори на оръжие. Забелязахте ли иронията в очите им? Унижени в ролята на асистенти на неграмотния сержант, който трудно смятал и не можел да работи с логаритмична линийка, на полковниците с университетско образование не им оставало нищо друго освен мълчаливата подигравка, защото те знаели истината – Калашников е просто пропаганден клоун и никога не е изобретявал АК-47.

Как се е случило всичко?

понеделник, 28 декември 2009 г.

Украински професор обвинява Израел във внос на деца с цел трансплантация на органи

00ta88z3_thumb

Израелският сайт Haaretz.com в статия озаглавена „Ukraine academic: Israel imported 25,000 kids for their organs„ ни информира за научна конференция, на която украински писател и професор по философия е изнесъл данни за 25 000 украински деца заминали за Израел с цел да им бъдат взети органите за трансплантация.

Това е втория медиен скандал около практиките за трансфер на органи в Израел. Първият беше по повод статията в Aftonbalade, в която шведски журналист разказва за убити от израелската армия палестински младежи, чиито органи мистериозно изчезват.

неделя, 27 декември 2009 г.

Турция провокира Гърция в Егейско море по време на Коледните празници

untitled Без да уважи християнските традиции, Турция за пореден път наруши споразумението подписано през 1988 година с Гърция за ограничаване на военните полети по време на празниците. Това поведение може еднозначно да се тълкува като поредната турска провокация към Атина.

На 26.12.2009 година осем турски самолета F-16 от базата в Диарбекир нарушават гръцкото въздушно пространство над островите Лемнос и Самос. Гръцки изтребители ги прихващат и ги ескортират до границата.