петък, 11 ноември 2011 г.

В Берлин откриха ресторант за консервативно хранене. Диетите да вървят по дяволите!

310

Комерсиалният успех на най-вредния в света ресторант Heart Attack Grill в Далас си има вече брат в Берлин. Казва се Sauvage.

Създателите му споделят, че са привърженици на природната диета на  нашите предци преди хиляди години когато човечеството е живяло в малки племена на ловци . Sauvage менюто на ресторанта (Wild) оправдава името му - няма продукти със захар, глутен, масло, няма никакви сладкарски изделия.
Тук можете да си поръчате салата с маслини и кедрови ядки, хляб от пюре от ядки, пушена сьомга в билков сос, кърваво печено парче месо и така нататък. Всъщност, идеята за доближаване на съвременния човек към далечния му предшественик е сравнително нова, но вече се радва на  изключителна популярност в САЩ и Европа . Поддръжниците твърдят, че съвременният “кетъринг” вреди на човека, който подобно на своя предшественик е програмиран да се храни с природни продукти, част от които са месото и животинската мас.

сряда, 9 ноември 2011 г.

Руско качество: сглобяване на Хюндай в завода Ижевск

Руското качество е широко известно в България и повод за многобройни майтапи и вицове. Ако си мислите, че след падането на СССР нещо се е променило, то дълбоко се лъжете. Руските работници, често пияни и винаги недисциплинирани, не спазват технологичната дисциплина. Стига се до там, че самите руските потребители не желаят да купуват коли сглобени в държавата им. Защо? Ще разберете от това видео. Снимките са от завода на Хюндай в Ижевск.